sunnuntaina, heinäkuuta 27, 2008

Japanissa miehetkin käyttävät päivänvarjoa

 


Kirpputorillakin näkee yhä enemmän hellehattuja, myös miehillä. Joillakin turisteilla on päivänvarjo kuten tällä nuorella naisella, joka suojelee ihoaan.

Poikani oli vaimonsa kanssa jokin aika sitten Japanin matkalla ja kertoi, että siellä miehetkin käyttävät päivänvarjoa. Sain tuliaislahjaksi mustan päivänvarjon, jota olen käyttänyt varsinkin helteellä, jolloin leveälierinen hattu tuntuu kuumalta. Päivänvarjoja on tullut vähän vastaan Helsingissä, jos on tullut, ne ovat olleet ulkomaalaisilla, joiden iho on paljon tummempi kuin meillä suomalaisilla.
Posted by Picasa

4 kommenttia:

  1. Itse ostin kirpputorilta vanhan hienon lakatun riisipaperisen aurinkovarjon, mutta en vielä koskaan ole sitä käyttänyt.
    Hengellisillä juhlilla kesän suurtapahtumissa ihmiset käyttävät sateenvarjoja päivänvarjoina. Muuten ei kyllä koko päivää kukaan jaksaisi sanankuulossa.

    VastaaPoista
  2. Toivon, että päivänvarjojen käyttö leviää. Ihanne on tietenkin kaksikerroksinen puuvillakankainen tms varjo, jollaiset olivat käytössä vielä 1900-luvun alussa.

    Ostin itsekin Roomassa oikein ison sateenvarjon, kun jouduin menemään ulos pahimpaan aikaan eli keskipäivällä, jolloin sielläpäin liikkuvat ulkona vain koirat ja turistit.:)

    On ikävää, että Hietalahden kirpputori ei ole katettu. Ihmiset pilaavat ihonsa ja vaarantavat terveytensä seisoessaan/istuessaan siellä kesäkaudet päivänpaahteessa. Nythän kirpputori on vilkkaimmillaan juuri pahimpaan aikaan, siis 11-15 aikaan. Ennen oli aamutori ja iltatori.

    VastaaPoista
  3. Me olimme viime viikolla yhtenä päivänä myymässä Tikkurilan torilla. Otimme mukaan pöytään ruuvattavan päivänvarjon. Olen tässä seurannut sydän syrjälläni siskoni ihosyöpähoitoa ja se pistää vakavaksi.

    VastaaPoista
  4. Samanlaisia päivänvarjoja oli monilla myyjillä Hietalahdessakin. Tori- ja katukahviloilla on yhä useammin päivävarjot pöytien yläpuolella.

    VastaaPoista