lauantaina, lokakuuta 18, 2008

Uusi aikakausi

Tulevaisuuden koti, Gatlinburg, Great Smokey Mountains. Kuva: Matti Amnell

Meillä on edessämme ajatusmallin muutos, kirjoittaa Olav S. Melin tämän päivän HBL:ssä. 1950-luvulta saakka vallinnut nopeatempoinen tietoyhteiskunta kovine vaatimuksineen on tullut tiensä päähän. Tilalle astuu uusi aikausi, yhteiskunta joka suuntautuu unelmiin, seikkailuun, spiritualiteettiin ja tunteisiin. On tilaa uskolle ja toivolle - kaikesta huolimatta.

Olav S. Melin: Tro ger hopp. HBL/Debatt/I dag 18.10.2008


muutoksen aika, 2000-luku, optimismi

5 kommenttia:

  1. En tiedä, onko tuota visiota syytä toivoa vai pelätä. Mieluummin kaipaisin ihmiskasvoista tietoyhteiskuntaa, jonka tempo on kohtuullinen. Valitettavasti yhteiskunta ja talous on muuttunut virtuaalimaailman ja verkostoitumisen myötä yhä nopeatempoisemmaksi. Enää vain ihmisen kyky prosessoida kaikista johdoista ja kaapeleista syöksyvää tietoa hidastaa maailman vinhaa vauhtia.

    Terv. kylteri
    [kauppakorkeakouluvihkot]

    VastaaPoista
  2. Kiehtova, mutta saisi mielellään olla vihreä tai keltainen. Valkoisessa ei ole mielikuvitusta. Vai onkohan tarkoitus että mielikuvitukselle jää tilaa?

    VastaaPoista
  3. Rita, luulen, että ´suunnittelija halusi talon erottuvan ympäristöstä, jotta se huomattaisiin.

    Maisemaan sulautuvia ekologisia rakennuksia ovat maan alle tehdyt talot, joiden yksi seinä on ikkunaa, josta näkee vaikkapa meren tai muun kauniin maiseman. Sellaisia on tehty jo kauan.

    VastaaPoista
  4. Anonyymi, kirjoitit: "Mieluummin kaipaisin ihmiskasvoista tietoyhteiskuntaa, jonka tempo on kohtuullinen. "

    Ihminen yksin universumissa? Kun luen vaikkapa loistavan romaanin, jossa ei ole mitään muuta, minua paleltaa. Kaipaan siitä lämpöä ja turvallisuutta, jota uskonto tarjoaa.

    VastaaPoista
  5. jatkan: Turvallisuus tuo vapautta.

    VastaaPoista