lauantaina, toukokuuta 30, 2009

Helsingin Esplanadipuistossa on kesä

028

Puut kukkivat
Grab apple blooming in Helsinki. (Genus Malus, family Rosaceae?)
Kiireessä edelliseen bloggaukseen tuli virhe, joten laitoin nämä kuvat uudestaan. Tällainen koristeomenapuu on tuttu, sillä asuimme Kanadassa neljä vuotta talossa, jonka edessä kukki samanlainen villiomenapuu keväisin.

Tämä kaakkois-Aasiasta kotoisin olevasta villiomenapuusta kehitetty koristeomenapuu tuottaa pieniä kirpeitä omenoita, joista tehdään ainakin Pohjois-Amerikassa hilloa.



026

Kesätunnelmaa Helsingissä 5


054
Originally uploaded by amnellanna

Runeberg mukana

Kesätunnelmaa Helsingissä 3


062
Originally uploaded by amnellanna

Ystävykset huviretkellä puistossa

Kesätunnelmaa Helsingissä 2


033
Originally uploaded by amnellanna

Musikantit Esplanadin puistossa

Kesätunnelmaa Helsingissä 1


066
Originally uploaded by amnellanna

Kaikki muuttuu, kun sää muuttuu.

perjantaina, toukokuuta 29, 2009

Vihreää

 

Metsässä ollaan. Lehmukset ovat taas entistä rehevämpiä. Puiden takaa pilkottaa taloja. Sateet ovat muuttaneet näkymän kauniin vihreäksi. Puut näkyvät "tupsuina" iltaruskokuvissa. Maisema ei ole enää sama.
Posted by Picasa

torstaina, toukokuuta 28, 2009

Bauhaus: hankala 90-vuotias

"Joskus Bauhausin ihanteiden ja todellisuuden välillä voi olla aika suuri ero. Koulurakennuksessa työntekijät huokailevat, kuinka urheina he kärsivät funktionalistisen arkkitehtuurin puolesta, kesällä otsa hiessä ja talvella viimasta palellen."
(Leena Becker: Modernismin ideapajassa kipinöi yhä. HS/Kulttuuri 28.5.2009)

Vaikuttaa tutulta, vaikka kyseessä ei ole mikä hyvänsä koulu vaan Martin Gropiuksen vuonna 1926 Dessauhun suunnittelema "-- valkoisen modernismin prototyyppi: selkeää linjaa, valkoista seinää ja julkisivu pelkkää ikkunariviä. Monelle tämä on pyhäkkö", kertoo Becker.

Jokainen, joka on keikahtanut kutsuilla lattialle Alvar Aallon suunnittelemasta kalliista tuolista tai kärsinyt muista modernismin luomuksista, saa vähän hyvitystä tuosta yllä olevasta kappaleesta.

keskiviikkona, toukokuuta 27, 2009

Historiaa ja luonnontieteitä länsimaiseen tyyliin



Suomenkielinen GEO ja BBC History magazine

Löysin uuden kauniin suomenkielisen lehden, joka kertoo luonnontieteistä ja historiasta. GEOn uusimmassa numerossa on muun muassa yli 30 sivun verran hätkähdyttävän kauniisti kuvitettua tietoa muinaisesta Egyptistä yli 1000 vuotta eKr (Tutankhamonin aarteet, uusia löytöjä Thebasta) ja artikkeli, jossa ollaan Darwinin jäljillä Uudessa Seelannissa. Darwin-artikkelissa kerrotaan, että Darwin vieraili Waimatessa muun muassa lähetyssaarnaajien luona ja piti englantilaisten lähetyssaarnaajien perustamaa malliasuinaluetta suurenmoisena. Tyytyväisiä ovat olleet nähtävästi maoritkin, joista puolet kääntyi artikkelin mukaan kristinuskoon.

Löysin siis lehden, joka kertoo luonnontieteistä ja historiasta muillekin kuin niille suomalaisille, jotka yhdistävät ne ateismiin ja uskonnon halveksimiseen. Siis lehden meille suomalaisten enemmistölle, jotka myös käytämme lyhenteitä eKr ja jKr ajanmerkinnässä. Näin oli GEOssa ainakin Egypti-artikkeleissa.

Toinen yllä kuvatuista lehdistä on vanhempi tuttuni, BBC:n History Magazine, jossa kerrotaan toukokuun numerossa Englannin historian merkkivuodesta 927 jKr (AD 927).

Vertaa BBC:n sivut BC ja AD.

Vertaa: Wapedia: Suomi ja läntiset sivistysmaat . Muut kulttuurit, neuvostoajan vaikutus

Taidetta metroasemalla

 


Matkustin pitkästä aikaa metrolla. Jotain uutta oli ilmestynyt metroasemalle. Tuttu poika katsoi metrotunnelin seinältä.
Posted by Picasa

sunnuntaina, toukokuuta 24, 2009

Hietalahden kirpputorilla

Helsinki, Finland

Se on jälleen alkanut: kesä kirpputorilla. Jotkut viettävät siellä todellakin kesäkaudet myymässä tavaraa. Minä käyn siellä melkein joka päivä, sillä siitä tulee sopiva päiväkävely. Lisäksi sieltä löytää aina sitä, mitä tarvitsee.

Ostin kesäpuseron, kauniin työskentelylampun ompelukonepöydälle ja muutaman kirjan. Viemme jatkuvasti tavaraa kasseittain lähellä oleviin keräyslaatikkoihin ja Fidan kirpputorille, mutta emme ole olleet vielä koskaan myymässä kirpputorilla. Kun ei ole autoa, tavaran kuljettaminen olisi hankalaa. Mutta kun ostaa halvalla, on varaa antaa tavarat pois ilmaiseksi, kun ei enää tarvitse niitä.

It's summer!

Helsinki in May
Lehmukset Johanneksen puistossa ovat jälleen lehdessä. Eilinen sade teki niille hyvää. Toivottavasti se teki hyvää myös maanviljelijöiden pelloille. Eiköhän se ollut juuri sopivanlainen siihenkin tarkoitukseen? Olin kävelyllä eilen sateen aikana ja sateen jälkeen, ja ilma oli puhdasta ja raikasta. Helsinki sai kevätpesun. Mutta kesältähän tämä alkaa jo tuntua.

(klikkaa kuvaa ja katso sitä suurempana!)

Koulupuisto

Koulupuisto


Bloggaajamme Helena joutui eilen silminnäkijäksi Kuopion torilla tapahtuneeseen ampumakohtaukseen! Lue lisää..

Wapedia englanniksi ja suomeksi

Kenen Wapedia?
Vertaa jälleen.

Suomen Wapedia on ajanmerkintöjen käytössä asenteellinen, uskonnonvastainen ja normaalin käytännön vastainen ja poikkeaa täysin läntisten sivistysmaiden Wapediasta.

Wapedia in English/date format BC/AD

Finnish Wapedia is different again. It does not use BC/AD as other European languages (that I know). It uses the 1970's Communist date format that was created to oppose religion : 'before our era' and 'after our era', letters [e, a, a and j, a, a], that mean literally "before the counting of time was begun", "after the counting of time was begun". But most of Finns use the same date format as other Europeans, namely BC/AD, letters [e, K, r and j, K, r].

Compare/Vertaa

Wapedia suomeksi/ ajanmerkinnät
sama muilla kielillä
Wapedia ruotsiksi
Wapedia saksaksi
Wapedia ranskaksi
Wapedia hollanniksi
Wapedia viroksi
jne

Pieni huomautus löytyi
Wapedia jKr

(Huomattakoon, että myös englannin BCE/CE voidaan lukea sekä 'before Christian Era' että 'before Common Era' ja CE sekä 'Christian Era' että 'Common Era'.)

BC/AD ja muut kulttuurit

perjantaina, toukokuuta 22, 2009

Sumussa

 

Sumu kaupungin yllä eilen illalla. Puiston toisella puolen olevia taloja ei näy.
Tuntuu hyvin oudolta, jos sumu tulee sisälle huoneisiin.
Helsingin Sanomat kirjoitti eilisestä sumusta.
Tiivistynyttä ilmamassaa syntyy, kun lämmintä ja kosteaa ilmaa virtaa kylmän meriveden ylle.
Posted by Picasa

keskiviikkona, toukokuuta 20, 2009

Pikkuruusuja

008

Äitienpäiväruusua täytyy jo leikata. Pelastin yhden kimpun kuvaan.

Kommenteissa keskustellaan kukasta, jonka nimi on jouluruusu. Täältä löydät kuvat samasta jouluruususta kotona ruukussa ja kukkimassa puutarhassa kaksi vuotta myöhemmin.

Helleborus

Helleborus eli jouluruusu.

Toukokuun aamu Helsingissä

toukokuun aamu

Kaupunki on hiljainen aamulla.(20.5.)
Vertaa maisemia. Alemmassa kuvassa sumuinen aamu. (21.5)

Sumuinen aamu

maanantaina, toukokuuta 18, 2009

Kesävaatteet

 


Kesä tulee. Mitä päälle? Onneksi on myös ajatonta kesämuotia.

Kaikki eivät halua ruskettaa itseään, kaikki eivät halua paljastaa sääriään ja polviaan, kaikki eivät viihdy muotiväreissä. En ole ottanut aurinkoa kahteenkymmeneen vuoteen. Se on ollut hyväksi iholleni. En ole enää aikoihin käyttänyt lyhyitä hameita. Kotona käytän kautta vuoden indonesialaisia kaftaaneja, joita sisareni ja hänen poikansa toivat minulle runsaasti. Ne ovat enimmäkseen punaisen eri sävyjä, pehmeitä ja miellyttäviä.

Ulkona käytän melkein aina samoja vaatteita, jotka ovat mustia niin kuin niin monilla nykyään. En käyttänyt aikaisemmin mustaa väriä ollenkaan, sillä se ei käynyt ollenkaan tummanruskeisiin hiuksiini. Kun sain sitten tietyssä iässä isänperintönä platinablondit hiukset, huomasin että musta sopii hyvin.

Timesonline antaa ideoita kesää varten minun kaltaisilleni ujoille kalpeanaamoille, jotka eivät halua kulkea kesällä asuissa, jotka näyttävät ennemminkin yöpuvuilta tai alusvaatteilta. Sellaiset sopivat laihoille pikkutytöille. Mustan saa pirteäksi värikkäillä puseroilla, hatuilla (lierihatut tietenkin) ja muilla asusteilla.

Mustan piristeeksi kirjoittaja suosittelee punaista, koboltinsinistä ja smaragdinvihreää, jotka sopivat kalpealle ihollekin. Samoin kitti, harmaa ja kesän muodikkain väri kalpean vaaleapunainen, ehkäpä kaikki kolme kerroksittain.
Vilkaise myös tänne
.
Posted by Picasa

sunnuntaina, toukokuuta 17, 2009

Kevätpäivä kaupungissa

 

Lempilehmukseeni on puhjennut jo muutaman päivän ajan lehtiä.
Posted by Picasa

200 000 kävijää mittarissa

Kun alkaa bloggaamisen, ei arvaa ollenkaan, kuinka monet tulevat lukemaan kirjoituksia ja katselemaan kuvia. Kannattaa laittaa heti kunnon mittari, mieluummin kaksi, sillä mittarit saattavat kadota. Näin on käynyt ainakin minulle.

Tänään on tullut Blogisiskon mittariin luku 200 000, vähän yli 100 enemmänkin. Blogi on toiminut peräkkäin kolmessa eri osoitteessa, mutta viime joulukuussa onnistuin yhdistämään Blogisiskon samaan osoitteeseen. Sillä on ollut kuitenkin jo pitkään yksi yhteinen Statcounter-mittari, ensin Blogisisko 2:ssa ja sitten Blogisisko 3:ssa ja nyt yhdistetyssä blogissa. Ensimmäinen vuosi eli Blogisisko (1) puuttuu kylläkin kokonaan, sillä Statcounter-mittari alkaa vasta 12.8.2006 eli yli vuosi Blogisisko-blogin perustamisen jälkeen.

Aloitin Blogisisko-blogin 2.6.2005, mutta laitoin siihen jonkinlaisen mittarin vasta vasta 21.6. Se näytti neljän kuukauden kuluttualokakuussa 14785. Se lopetti kuitenkin toimintansa ja jouduin laittamaan uuden mittarin. Sekin on kadonnut. Statcounter-mittarin olen laittanut vasta 12.8.2006. Sen jälkeen olenkin laittanut blogeihini varmuuden vuoksi useita mittareita. On hauskaa tietää, paljonko lukijoita on. Lukijoistani on tullut aina vain pieni osa Blogilistan kautta, ja menen itsekin muiden blogeihin yleensä suoraan osoitteesta, jonka olen oppinut ulkoa tai Googlen kautta nimellä.

Kaiki blogit: Blogisisko (2005-2009) Statcounter mittari 12.8.2006 alkaen 200 000, käsityöblogi Broken Star 53 000, Kotisivublogi yht 23 0000(Alussa Vuodatuksessa 20 421 + nyt Bloggerissa 2500), nukkekotiblogi 32 000, kausiluonteiset Narnia-aiheiset blogini 34 000 (Narniassa 30 000 ja Narnia-blogi 4000, uusi valokuvablogi 2000 (mittari 5kk), kissablogit 25 000 (Kotikissat/Vuodatus 10000, Kotikissat Blogger 15 000), syksyblogi 2700 (kausiblogi), (nyt jo lopetettu) kotisivu 15 000 , Kotisivut kolumbus.fi (ei mittaria), alussa aktiivisena toiminut Kirjoituslipasto mittari 2007-2009 5000 (aluperäinen mittari kadonnut). Bloggerin blogeihin pääsee Blogger-profiilista.

Yhteensä on ollut ainakin 391 000 käyntiä. Uskon, että kaikkiaan on ollut 400 000 kävijää, sillä olen lakkauttanut monia blogeja, ja blogeissa ei ole ollut mittareita koko ajan. Kannattaa laittaa blogiinsa heti alussa pari mittaria, jotta ainakin toinen niistä säilyy.

Miksi näin monta blogia? Tulee kirjoitettua koko ajan. Lisäksi blogeista ei tule pölyä (kunhan pitää tietokoneensa puhtaana), ne eivät vie tilaa. Blogit ovat meidän aikamme vintti, jonne voi koota muistoja ja kuvia esineistä, joihin ihastuu, mutta joita ei tarvitse ostaa. Kirjoitan blogeihini omalla nimelläni. Niin kirjoittamisessa on ryhtiä. Mutta mitään tekstin muokkaamista en ryhdy tekemään blogeja varten. Se muuttaisi bloggaamisen stressaavaksi. Minulla on myös yksityisiä blogeja, joihin muun muassa tallennan aineistoa kirjoja varten.

P.S.Blogisiskossa oli ensimmäisten sadan päivän aikana 10 000 lukijaa, siis 100/pv. Vuodessa siihen lienee kertynyt ainakin 30 000 kävijää. Ainakin ne voisi lisätä tuohon 200 000_: een. (Löytyi tarkka luku: 31 245 )

Kerron ettälaitoin ClustreMaps-mittarit kaikkiin. Ja sieltähän löytyikin myös tieto Blogisisko 1;n kävijöistä edellisen, kadonnneen mittarin mukaan. Blogisisko 1 (22.6.2005 - 1.4.2006) yhteensä 31245 kävijää eli 3400/kk. Vaikka Blogisisko 1 ei ollut yleensä myöhemmin Blogilistalla, mutta siellä oli edelleen kävijöitä.

Yhteensä siis ainakin 230 400, jonka voisin laittaa uuteen mittariin.

Aprillipäivänä 2006 aloitin Blogisisko 2:n, joka toimi melkein 7kk.

Lokakuun 23. 2006 aloitin Beetablogin Blogisisko 3.

Blogisiskon osoitteet yhdistettiin joulukuussa 2008.

Euroviisujen voittaja Alexander Rybak

Eilen illalla ei näkynyt ketään kaduilla, kaikki näyttivät olevan katsomassa Euroviisuja. Niin mekin. Oli paljon kaunista musiikkia, kiinnostavia esiintymispukuja ja lavasteita. Moskova järjesti hienot kilpailut.

Kilpailujen voittaja Alexander Rybak muutti vanhempiensa kanssa pikkulapsena Valkovenäjältä Norjaan. Saa nähdä, mitä siitä pojasta vielä tulee. Hänestä voisi tulla elokuvatähtikin, sillä hänellä on herkät kasvot ja valoisa ja valloittava persoonallisuus. Kun siihen lisätään vielä laulutaito ja ammattiviulistin koulutus, mahdollisuuksia on paljon.

lauantaina, toukokuuta 16, 2009

Finnish Wikijunior: date formats

WIKIJUNIOR uses BC/AD in in its English history articles (other languages: 'avant Jesus -Christ', 'v. Chr' etc). But Finnish Wikijunior uses the Finnish equivalents of "before our era" and "after our era" created in the communist countries and introduced in the 1970's to oppose religion. Those date formats have been never popular in Finland. Most people don't know anything about them. The equivalents of BC/AD [e, K, r =before Christ] and [j, K, r = after Christ] are the most common and most popular date formats among Finnish speaking Finns.

90% of Finnish teenagers go to confirmation school, 80% of children are baptized and 80% of people belong to church. And that's only the Lutherans. There are also many other Christian denominations active in Finland. Isn't Wikipedia meant for the majority of the users? The only people that have opposed BC/AD in Finland are some leftists or atheists, a very samall group in Finland. They seem to be active in the Internet.

Vilkaisin jälleen 8-12 -vuotiaille tarkoitettua suomenkielistä Wikijunior-sivustoa. Vain muinaisesta Egyptistä kirjoitetussa historia-artikkelissa käytettiin suomessa yleisessä käytössä olevaa ja suosituinta ajanmerkintää eKr/jKr. Merkinnät eKr/jKr olivat Wikijuniorin kirjoitusohjeissa vain toissijaisina suluissa ja kirjoitettuna muotoon ekr/jkr. Kuka vastaa Wikijuniorista? Onko Wikipedia Suomessa jonkinlainen salaseura, jota määräilevät aktiiviset ateistit?


perjantaina, toukokuuta 15, 2009

Muinaiset kulttuurit -aikajanajuliste korjataan



Alkuvuodesta kerroin siitä "työtapaturmasta", joka oli tapahtunut IMP Nordicin Muinaiset kulttuurit-julisteessa. Ilokseni voin kertoa, että kauniin Aikajana-julisteen ajanmerkinnät muutetaan suomalaisten enemmistön käyttämään ja Kielitoimiston ensijaisena pitämään muotoon eKr/jKr seuraavassa painoksessa, joka tulee mukaan syysmyyntiin syys-lokakuussa.

Lehtiä orkidean varren päässä

mysterious leaves

Keiki, uuden orkidean alku

Mitä ihmettä ovat nämä lehdet, jotka kasvavat orkidean varteen? Mitähän näille pitäisi tehdä? Aikaisemmin on tullut vain yksi pullea lehti varteen, kuten näkyy alla olevassa kuvassa. Irroitin yhden ja laitoin veteen, ei juurtunut.

mysterious leaves

Täältä löytyikin ohje. Huonekasvit.netin keskustelupalstalla kerrotaan, että kyseessä on "keiki", uuden orkidean alku.

Kun siihen on tullut juuria, sen voi irrottaa ja istuttaa uuteen ruukkuun. Turvallisinta olisi ehkä noudattaa toista neuvoa, taivuttaa vartta samaan ruukkuun tai toiseen ruukkuun. Erillinen ruukku on varmaankin parempi, sillä kasvualustan pitäisi olla taimelle "tasakostea". Meillä kastellaan perhoskämmeköitä vain kerran viikossa, joten se ei onnistu. Hyvä idea taitaa olla myös samalla palstalla annettu neuvo laittaa keikin juurelle rahkasammalta ja irrottaa keiki vasta kun juuret ovat kasvaneet.



Syyskuu 2009: Keikistä on kasvamassa itsenäinen orkidea. Istutin sen ruukkuun elokuun lopussa.

tiistaina, toukokuuta 12, 2009

Villasukat lämmittävät ja suojaavat vilustumiselta

038
Mieheni villasukat ovat lahja tyttäreltä.

Hallatar kertoo käyttävänsä kotona villasukkia. Niin tekevät monet muutkin, ja se on hyvä asia. Luin äsken tutkimuksesta, jonka mukaan villasukkia käyttävät sairastuvat muita harvemmin vilustumistauteihin.

Jos on oikein koleaa, saatan laittaa illalla kolmet sukat päällekkäin, mutta yleensä olen kotona avojaloin. Pitäisin villasukkia, mutta meillä on parkettilattia ilman mattoja pölyallergian vuoksi. Liukastuin kerran pahasti villasukissa. Onneksi ilmalentoni päättyi vain "judoiskuun", joka oli jäänyt alitajuntaan pojan kaatumistreenauksista.

Oudoimmat pilvet

005

Asun ylimmässä kerroksessa ja näen ikkunastani taivaan. Siinä riittää ihmettelemistä ja ihailemista. Joskus näkymä on outo, kuten esimerkiksi oli eilen ennen ukkossateen puhkeamista. Oudoimmat pilvet näin kuitenkin noin kymmenen vuotta sitten. Istuin työpöydän ääressä syventyneenä kirjoittamiseen. Yhtäkkiä ihan siinä silmieni edessä ikkunan takana ajelehti pieniä pulleita pilviä. Olen rasittanut itseni liikaa, alan nähdä harhoja, ajattelin ensimmäiseksi. Tuijotin pilviä. Ne näyttivät sittenkin ihan todellisilta.

Soitin ilmatieteen laitokseen (tai muuhun vastaavaan) ja sain kuulla, että en ollut ainoa, joka oli nähnyt nuo pilvet. Selitys oli se, että meren lähellä kosteus voi tiivistyä ja aiheuttaa tuollaisia matalalla kiitäviä pilviä. Harmi, että siihen aikaan minulla ei ollut kameraa valmiina aina niin kuin nyt digikuvien aikaan.

Kukkia Aleksilla

spring in Helsinki

Kevättä

sunnuntaina, toukokuuta 10, 2009

Iltarusko ja jättimehiläinen

005

Iltaruskot ovat alkaneet. Värit muuttuvat nopeasti. Tällä hetkellä taivas on jo kauniin sinisten sävyjen koristama.

Toinen kesän merkki oli ensimmäinen mehiläinen, joka tuli sisään. Sen pörinä oli pelottavan möreä, ja se oli kooltaan valtava. Vahtasin sitä kauan juomalasin ja kortin kanssa. Aina se meni piiloon ikkunalaudalla olevan kirjapinon taakse. Vihdoin se lensi omasta aloitteestaan ulos avoimesta ikkunasta. Se oli varsinainen kaikkien mehiläisten äiti.

Juhlapäivä



Tämä on ollut meidän kaikkien juhlapäivä, sillä olemmehan kaikki joko äitejä tai äitimme lapsia.



Hauska kortti ja lahja muistona tästä päivästä.

Äitienpäiväruusu tuntuu joka vuosi entistä suuremmalta. Tänään se oli kuin pensas. Tiedän, että se kukkii koko kesän, kun sitä leikkaa reippaasti.

My Mother's Day rose

Äitienpäiväruusun 2. kukinta

Tänään 26.6. äitienpäiväruusu puhkesi 2. kukintaan.
ruusu, äitienpäivä, äitienpäiväruusu

Eilen oli sateista

Eilen oli sateista. Tämä ilahdutti. Katso kuvaa suurempana.

lauantaina, toukokuuta 09, 2009

Viro kutsuu kylään tänään




Erään näyttelyteltan lattiassa on Viron kartta, josta voi etsiä tuttuja paikkoja ja tutkia Viron luontoa. Lisää kuviani tästä Viro-näyttelystä on Lucia Olavintytär -blogissani.


perjantaina, toukokuuta 08, 2009

Viro kutsuu kylään




Virolaiset tulivat käymään ja kutsuvat meitä kylään. Eräässä teltassa oli kiinnostava lattia, sillä siinä kuvattiin Viron matkailukohteita ja luontoa. Nämä kansallispukuiset virolaiset löysivät tuttuja paikkoja.

Senaatintorilla tänään ja huomenna 8.-9.5. 2009 matkailu- ja kulttuuritapahtuma "Viro kutsuu kylään". Mieheni ja minä olemme innokkaita Viron ystäviä. Keräsimme paksun pinkan matkailuesitteitä tätä vuotta varten, kuuntelimme vanhaa musiikkia ja otin paljon valokuvia.



Vanhan musiikin lomassa juontaja Mart Sander kertoi kiinnostavaa tarua ja totta Tallinnan historiasta.

Eräässä teltassa opiskelijat kertoivat, miten ja missä suomalaiset voivat opiskella Virossa. Sitä mahdollisuutta kannattaisi uusien ylioppilaidenkin ajatella.

Laitan kuvia myös Lucia Olavintytär blogiin ja valokuvablogiin.
Posted by Picasa

Viro Helsingissä

Estonia in Helsinki

Virolaiset ovat pystyttäneet telttansa Senaatintorilla.

Näin tutustuin Tallinnaan. Ensimmäinen matkani Viroon.

maanantaina, toukokuuta 04, 2009

Kevättöitä ja tuulta



Sää on lämpenemässä, ja lämpimät vaatteet voi laittaa syrjään odottamaan syksyä. Pesin kaksi kaunista violettia villapuseroa. Niiden värit eivät kuitenkaan tule esille kuvissa. Alempi kuva on hiukan lähempänä oikeaa sävyä. Kaksi vuotta sitten Zagrebista ostetut puserot ovat olleet ahkerassa käytössä, sillä niissä on mieluisa väri ja poolokaulus - ja Helsingissä tulee aina. Toinen vaihtoehto kurkun suojaamiseen on kääriä kaulahuivi moni kerroin kaulan ympärille. Se ei ole vain muoti-ilmiö. Juhlin tänään pienehkön apurahan saantia ostamalla alennuksessa olevia vesilaseja. Vesi maistuu entistä paremmalta, kun lasi on kaunis. Ostin aikaisemmin yhden samoja laseja.