lauantaina, heinäkuuta 09, 2011

Maa joka maksoi velkansa

Kansallispuku


Sain kuulla vaihto-oppilasvuonna Yhdysvalloissa jatkuvasti, että olin maasta, joka oli maksanut velkansa. Hyvin ajankohtainen muistutus meille nykysuomalaisille siitä, että Suomikin on saanut lainaa ulkomailta. 

Kuvan kansallispukuiset nuket kertovat siitä, että jouduin pitämään hyvin paljon puheita vaihto-oppilaskeväänä, muun muassa kouluissa, Rotary-klubissa, naisten seuroissa ja suomalaisten siirtolaisten asuttamassa kylässä, jossa suurin osa lapsista oli suomalaista sukua. Päälläni oli tuollainen sinivalkoinen kansallispuku. Olin pieni ja laiha, kuin nukke. Tukkakin haalistui auringossa vaaleaksi.


Vasta itsenäistynyt Suomi otti velkaa USA:lta. 
Lue lisää tilanteesta ja Amerikan reaktiosta.

4 kommenttia:

  1. Suamen "velat" ja sotakorviot Venäjälle, joka vei kaikki, on niin ihme homma...

    VastaaPoista
  2. Se oli ikävä juttu. Nyt me suomalaiset siivoamme hyvän hyvyyttämme NL:n jälkiä Karjalasta. Ihmiset eivät jaksa nähdä kotiseutujaan rappiossa.

    Nyky-venäläiset ovat syyttömiä menneisyyden tapahtumiin. Toivon, että Suomen välit naapurien kanssa olisivat hyvät, paremmat kuin nyt.

    VastaaPoista
  3. tiedän, kävin Karjalassa muutama vuosi sitten isovanhempieni talojen raunioita katsomassa. Tätini kutsui 60-vuotiaita mummuja (??) varkaiksi, jotka asuivat seudulla, mutta eiväthän he edes syntyneet silloin...

    VastaaPoista
  4. Monien on vaikeaa erottaa syylliset ja syyttömät historiasta. Ihmisiä pakkosiirrettiin kotiseuduiltaan Karjalaan.

    VastaaPoista