torstaina, joulukuuta 01, 2011

Joulukommentti



Picture: Our tree top angel wishes you a joyful Christmas!


Kommentti blogiin Leena Lumi:


 Joulu voi olla monenlainen, ihan kustakin henkilöstä tai perheestä ja tilanteesta johtuen. Lapsuudesta ja kouluvuosista muistan ihanat joulun tuoksut, sillä äiti rakasti jouluruokien laittamista. Vanhan ajan ruokakomero oli täynnä jouluherkkuja, kun menimme opiskelijoina lomalle kotikaupunkiin.


Esikoinen muistaa sen, kuinka hän seisoi pikkulapsena mummon ruokakomerossa ja nautti ruokien tuoksuista. Hänestä tulikin taitava kokki, ja laitoimme yleensä kahdestaan koko perheelle vuosikaudet mitä ihmeellisimpiä ruokia. Hän oli kokki, minä avustaja. Usein valitsimme BBC:n tai ranskankielisen TV:n jouluruokaohjeita.


Nykyään joulusta tulee monesti hyvin yksinkertainen, sitä vietetään jo adventtina tai joulun jälkeen loppiaisena, sillä osa nuorista perheistä on lomalla ulkomailla joulun aikaan. Työelämä vaatii nuorilta niin paljon, että vain sukeltelu tai uiminen lämpimässä meressä pyyhkii pois syksyn vaivat ja raataja jaksaa aloittaa uuden työvuoden.


Ei joulua kannata tosiaankaan moittia, jokaisella on vapaus viettää sitä, miten haluaa, jotta tulee mieluinen, ihana joulu.


Ensi vuonnahan joululomasta voi tulla pitkä. Oletteko katsoneet kalenteria?

Lue myös Köyhin joulu voi olla satumaisin joulu, joulumuisto
Lisäys: Kun meillekin hankittiin jouluvalot (joulumuisto Kanadan ajalta )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti