tiistaina, helmikuuta 21, 2012

loppiaisruusut


loppiaisruusut, originally uploaded by Anna Amnell.
hieno sävy

5 kommenttia:

  1. Sinä olet kukkaistyttö! Paljon kauniita kukkia, Muutenkin, kuvistasi ja sanoistasi heijastuu kauneuden ihailua. Esteettiset asiat näyttävät olevan sinulle A ja O.

    Onko kaikki tuo synnynnäistä vai kauniin elämän mukanaan tuomaa harmoniaa, mietin. Mahdollistavatko ympäristösi ja perheesi tuon kaiken, sitäkin ihmettelen. Ja myös sitä, heijastuuko kaikki tuo kirjoihisi.

    Sekin on minulle mysteeri, miten sinunlaisesi ihmiset (joita tunnen muitakin, olen tavannut heitä blogeissa ja myös livenä) suhtautuvat rumuuteen ja kaikkeen siihen pahaan, jota maailma on tulvillaan. Köyhyys, kirous, onnettomuus, ilkeys, röyhkeys, pirullisuus, vastuuttomuus, julmuus... luettelo on loputon, miten sinä tulet toimeen heidän joukossaan, sitä minun tekisi mieli sinulta kysyä. Miten suhtaudut heihin, tunnetko olevasi uhattu, pelkäätkö. Olisi todella mukava kuulla, jos jossain blogissasi esimerkiksi pohtisit näitä asioita.

    Minulla on yksi tuttava, joka on verokalenterin huipulla, hieno ja hillitty ihminen, esitteli kaikki pukunsa, joissa on esiintynyt pressan kutsuilla. Hän kertoi joku aika sitten tekevänsä vapaaehtoistyötä palvelevassa puhelimessa. Ei hän sitä mitenkään mainostanut, se vain tuli ilmeisesti vahingossa julki, kun juttelimme ihan muista asioista. Mutta minulle se merkitsi paljon. Suhtautumiseni häneen muuttui.

    VastaaPoista
  2. Liisu,
    minulla taas ei ole yhtään tuttavaa, joka on verokalenterin huipulla. Mutta voihan kuka hyvänsä voittaa Lotosta, joten ei sitä huomisesta tiedä.

    Elämä on kaunista. Tarvitsee vain katsoa pilviä, puita, lunta, kukkia. Nykyään voi ostaa edullisesti digikameran ja opetella ottamaan valokuvia kaikesta kauniista. Esimerkiksi Blogger on ilmainen. Tänne voi tallentaa kauneutta, joka on kaikkien saavutettavissa.

    Parhaat asiat elämässä ovat ilmaisia.
    Mukavaa laskiaisiltaa!

    VastaaPoista
  3. No, tuo verokalenterijuttu oli vain sitä varten, että minulla oli ennakkoluuloja häntä (josta kerroin) kohtaan. Mutta se, mitä hän vahingossa tai miten vaan, kertoi toisten auttamisesta, kohotti hänen arvoaan mielessäni.

    Mutta vastauksesi jäi vähän hämäräksi. Minulla on digikamera, tiedän, että maailmassa on paljonkin kaunista ja arvostamisen arvoista, mutta miten sen toisen puolen kanssa? Ei siltä voi sulkea silmiä.

    Tuli tunne, että emme ymmärrä toisiamme. Puhumme eri kieltä. Voisiko se olla näin? Se olisi surullista. Vaikka yleistä. Eikä ehkä helposti korjattavissa. Me ihmiset olemme vaan niin kovin erilaisia.

    Sinä sanot: "Elämä on kaunista".
    Minusta se on välillä hyvinkin ahdistavaa ja rumaa. Mutta olen kiinnostunut ihmisistä ja elämästä yleensä. Sen tähden tämä kummallinen keskustelu.
    Toivottavasti et kokenut tätä liian tunkeilevaksi.

    VastaaPoista
  4. Liisu, blogit ovat pelkkkiä blogeja, viipaleita todellisesta elämästä.

    Valikoima on suuri blogien maailmassa. Kukin lukija voi valita niistä mieleistään luettavaa.

    Blogin kirjoittaja päättää itse siitä, mitä kirjoittaa, kunhan kirjoittaa lakien ja hyvien tapojen rajoissa.

    VastaaPoista
  5. Anna, olet täysin oikeassa.

    Viisaita sanoja! Tärkeää, että joku jaksaa kantaa kauneutta! Ja valaista niitä kohtia ja paikkoja elämässä, jotka tuottavat mielihyvää. Toivon sinulle kaikkea hyvää ja voimia. Muistutat paljon sitä tuttuani, joka uhraa aikaansa auttavaan puhelimeen, ja on muutenkin aina valmis auttamaan toisia.

    VastaaPoista