maanantaina, toukokuuta 28, 2012

Nuo ajat menneet


Krakow 2012, originally uploaded by Anna Amnell.
Turisti voi tutustua Krakowassa historiallisen keskustan lisäksi keskitysleireihin tai suolakaivoksiin. Hän voi myös mennä kommunismin keikalle.
Koska olimme Krakowassa vain kaksi päivää, tutustuimme tällä kertaa vain Vanhaan keskustaán ja Krakowan linnaan, joka oli myös Katariina Jagellonican koti.
Uskon, että käymme Krakovassa vielä uudestaan, sillä tyttäremme asuu nykyään vähän yli tunnin matkan päässä Krakowasta Tsekin puolella.

2 kommenttia:

  1. Minun on jo kauan tehnyt mieli Krakovaan eikä vähiten siksi, että olen kiinnostunut juutalaisten historiasta ja kulttuurista.

    Sain siellä joulutoreilla käyneeltä ystävältäni kauniin valokuvan hotellin ikkunasta otetusta jouluisesta tunnelmasta.

    Keskitysleirit saattaisin jättää väliin, mutta etsisin seinistä niitä toorarullien koloja...

    VastaaPoista
  2. Leena, minäkin olin haaveillut kauan Krakowan matkasta. 1500-luvun historia ja Katariina Jagellonica kiinnosti.

    Kävimme Prahassa kahdessa synagoogassa ja vanhalla juutalaisella hautausmaalla. Toisessa synagoogassa oli seinillä keskitysleireillä tuhottujen henkilöiden nimiä. En olisi jaksanut käydä keskitysleirillä. Krakowan keskustassa on muistomerkki myös kommunistien Katynissa murhaamille puolalaisille upseereille.

    Niin paljon surua, ja kuitenkin kaupunki on lämmin ja kodikas, ihmiset ystävällisiä ja kohteliaita. Sekä tyttärelleni että minulle tuli ihan ensi askelilla Krakowassa Pariisi mieleen. Hän onnellinen asuu ihan lähellä Krakowaa ja tulee käymään siellä usein. Talvi voisi olla miehelleni ja minulle hyvä ajankohta seuraavaksi matkaksi.

    VastaaPoista