sunnuntaina, syyskuuta 07, 2014

Kommentti: tavaratalot ja kirjakaupat

KaDeWe: a cafe with a view

Pidän tavarataloista. Ne kertovat siitä, millainen jokin maa tai kaupunki on. Matkoilla käyn mieheni kanssa myös kahvilassa tai kahvila-ravintolassa syömässä kuten yllä olevassa KaDEWen tavaratalossa Berliinissä.

Kommentti Kemppisen blogiin: Nyt professori säikäytti. Akateeminenko katoaisi tai kutistuisi? Se on ollut viime aikoihin asti paras paikka kaupungissa.

 Olin opiskelijana myyjänä Stockmannilla ja ihastuin siihen pysyvästi. Jotain samanlaista löysin kauan sitten amerikkalaista perinteisistä tavarataloista, esim Chicagossa. Ja samanlainen on edelleen KaDeWe Berliinissä.

 Viime aikoina olen huomannut eksyväni Stockmannilla. En ole dementoitunut, mutta selkeys ja johdonmukaisuus ovat kadonneet Stockmannilta ja Akateemisestakin, ainakin alakerrasta. Tavarat, vaikkapa hatut tai kaulaliinat, on ripoteltu moneeen paikkaan. Tulee pahalle tuulelle, kun on vaikkapa ostanut syksyksi kaulahuivin ja löytää eri puolilta tavarataloa yllättävistä paikoista lisää kaulaliinoja, ehkä parempia tai väriltään sopivampia. En näe asiassa mitään järkeä. Selitykseksi on sanottu "nykyaikaistaminen".

 Akateemisessa on tapahtunut aivan sama asia. Sieltä ei löydä alakerrasta enää mitään muuten kuin menemällä neuvontatiskille, jotta siellä katsotaan tietokoneelta kirjan paikka. Kuvitellaanko, että asiakkaat ovat tulleet niin hölmöiksi, että ostavat ihan mitä hyvänsä sattuvat näkemään ohikulkiessaan.

3 kommenttia:

  1. Olen kyllästynyt noihin suuriin ostokeskuksiin, gallerioihin; samat kaupat ja tuotteet monissa eri maissa: http://hannelesparadise.blogspot.se/2009/09/mitka-maat.html

    VastaaPoista
  2. P.S.
    KaDeWen juustolounas ihana!

    VastaaPoista
  3. Hannele, minäkin varon ostoskeskusklooneja.
    KaDEWe on ihanteellinen. Siellä oli hyvät valikoimat ja Suomeen verrattuna hyvät hinnat. En kylläkään ostanut ihmeempää. Katselin vain.
    Varmaankin juustoystävien taivas, sillä siellä oli niitäkin monia, monia laatuja. Mutta minä pysyttelin kauempana.:)

    VastaaPoista