lauantaina, toukokuuta 31, 2014

Pakkoloma bloggaamisesta jatkuu


Tietokoneeni on edelleen huollossa, mutta se tulee sieltä kuitenkin hyvässä kunnossa. Mokkula ei toimi koneessa, jonka sain lainaksi. Se toimii aivan hyvin Berliinistä ostetussa minitietokoneessa, jota mieheni käytti siihen asti, kunnes osti tämän iPadin. Alan tottua tähän iPadiin ja ostan tällaisen varmaan itsellenikin. Huomasin, että tällä saa hyviä valokuvia, mutta tämä on raskaampi kuin kamerani. Olen jopa opetellut kulkemaan netissä iPhonella. Kirjoitan sanelemalla tekstejä Dragoniin.
Kuvien käsittelyyn tarvitsen tietokonetta, josta voin nähdä kuvat suurina. Korjatusta macista tulee olemaan myös se hyöty, että sillä voi taas katsoa elokuvia, joita meillä on suuri määrä DVD-muodossa.
Toivon hartaasti, että Google ostaisi Flickrin, jotta Flickristä voisi taas lähettää kuvia suoraan Bloggeriin.

keskiviikkona, toukokuuta 28, 2014

Blogisisko ® Anna Amnell: Hevoskastanjajuhlia

Blogisisko ® Anna Amnell: Hevoskastanjajuhlia: Tänään kerrottiin Helsingin Sanomien Minne mennä-osastolla lääketieteen lisensiaatti Juhani Kirpilän kotimuseosta , joka on Pohjoisen Hesp...

Flickr ei lähetä kuvia Bloggeriin, tietokone vielä huollossa. Täytyy tyytyä viittaamaan aikaisempiin kirjoituksiin, joita on toki paljon. Näin myös hevoskastanjoista, jotka kukkivat juuri nyt Helsingissä. Lue yllä oleva kirjoitus ja klikkaa hakusanoja, jotta voit katsoa lisää kuvia.

P.S. Ipad "korjaa" kirjoituksen päin mäntyä. Mitenköhän korjauksen voisi poistaa?
Neuvo löytyi, valitse Yleiset/näppäimistö/automaattinen korjaus
Poista tämä

maanantaina, toukokuuta 26, 2014

Blogisisko ® Anna Amnell: Talous ja kirjallisuus

Blogisisko ® Anna Amnell: Talous ja kirjallisuus: Saduissa sateenkaaren päässä on ruukullinen kultaa. Kommentti   Taloudellinen stagnaatio on tosiasia, johon täytyy sopeutua. Kun valti...

Mustarastas vastasi puhelimeen

Soitin ystävälleni, joka oli kesähuvilallaan.  Puhelimeen vastasi myös mustarastas kirkkaalla, kuuluvalla äänellään, Sen laulu kuului koko puhelun ajan taustalla.


torstaina, toukokuuta 15, 2014

Venäläisvihaa



Enkelipatsas Jusupovin palatsin palmuhuoneessa. Palatsin sisustus on tyypillistä Viktorian ajan tyyliä: monia tyylejä samanaikaisesti. En ole nähnyt koskaan niin hienoja Viktorian ajan huoneita kuin tässä palatsissa. Suku olikin rikkaampi kuin Romanovit, tataarisuku, joka venäläistyi jo keskiajalla.


Kuulin, että nyt on muotia vihata veäläisiä, niitä samoja naapureita, joita niin monet kulttuurihenkilötkin  jumaloivat kommunistiaikoina. Minulle on monesti sanottu, että olen venäläistenvihaaja, kun en ole voinut sietää Neuvostoliiton politiikkaa ja ythteiskuntamuotoa. Olen huomauttanut, että Aurora-kirjani kertovat venäläisen naisen ja suomalaisen miehen tytöstä sortovuosien aikana, jolloin suomalisten ja venäläisten väleissä oli ongelmia ja siitä, miten vaikeaa oli olla venäläinen Suomessa silloin. Kieltäydyn vihaamasta mitään rotua, kansaa tai ihmistä, vaikka hänen maaansa politiikka tai johtaja ei miellytä minua.

Juttelin eilen täällä Pietarissa bussissa erään naisen kanssa. Kun kerroin, että olen kolmatta kertaa siellä, hän sanoi: Te siis tykkäätte meistä (Englanniksi, hän oli käynyt englantilaista koulua). Sitten hän kysyi merkitsevästi: Mitä muutoksia olette havainnut? Hän hämmästyi, kun vastasin, etten ollut käynyt koskaan Neuvostoliitossa. Keskustelu jatkui, vaikka hän muisteli kaiholla vanhojen aikojen hyviä puolia ja sanoi pitävänsä Putinista. Hän kertoi kouluajoistaan ym. Oli asunut koko ikänsä siinä kaupunginosassa, jossa olen asunut Pietarissa käydessäni, leikkineensä ja hiihtäneensä Taurian palatsin (Tauride Palace) lähellä olevassa  puistossa, jossa mieheni käy juoksemassa, kun käymme Pietarissa.


 

Elegantti sali. 1800-luvulla alkoi muodostua seurusteluryhmiä. Huonekalut eivät olleet enää seinien reunustoilla. Tässä huoneessa on myös ihastuttava divaani. Kuvia Jusupovin palatsista (karsimaton ja rajaamaton joukko kuvia)

keskiviikkona, toukokuuta 14, 2014

Loma jatkuu, kirjoittaminen myös

Loma jatkuu. On ystävällinen sukulainen, jonka luona saa asua ilmaiseksi, ja bussi kuljetttaa Pietarin ihmeisiin. Ensi viikolla odottavat historiallisten tyttökirjojen yhteispainoksen tekstit tarkastusta. Uusi kirjekuori kätki hyvä uutisen: sittenkin apuraha.


sunnuntaina, toukokuuta 11, 2014

Värikollaasi 178: Kevät




Kohta alkavat kirpputorit ja niiden värikäs tavarapaljous.

Värikollaasi 178: kevät 2










Samoja värejä pietarilaisessa leikkipuistossa. (Kuva on otettu likaisen bussinikkunan läpi.)




Ja maalaus Venäläisen taiteen museossa. Valitettavasti taitelijan nimi puuttuu.
Klikkaa nuolia ja katso muita maalauksia.

Hyvää äitienpäivää ja terveisiä Pietarista



Eilen oli täydellinen kesäpäivä!  Sitä mieltä olivat myös pesukarhu ja apina, näiden pietarilaistyttöjen lemmikkieläimet.

perjantaina, toukokuuta 09, 2014

Anna Ahmatova -museon kaunis kissa



Klikkaa nuolia ja katso lisää kuvia. Pietarissa 2014

Voitonpäivän juhlaa Pietarissa



Voitonpäivän juhlinta oli lopetettu 1990-luvulla, mutta se aloitettiin uudestaan vuonna 2008. Torstaina oli Nevski Prospekti valmiina sotilasparaatiin. Tänään perjantaina televisiosta näytettiin juhlallisuuksia eri puolilla maata. Katso koko kansio. Siinä on julisteita, joita oli katujen varsilla. Näimme ensimmäiset juhlakoristelut jo alkuviikosta matkalla Smolnaan. TV näytti koko päivän sotaelokuvia.




torstaina, toukokuuta 08, 2014

Värikollaasi kevät



Vähän käytetty kollaasi vähän myöhässä. Läksimme sunnuntai-iltana tänne Pietariin, ja tarjoan lämmitettyjä kollaaseja.
P.S. Pääsen silloin tällöin tähän blogiin.

Seuraa toista blogiani


Pääsin ensimmäistä kertaa Pietarista tähän blogiin. Seuraa toista blogiani, infoblogia, josta pääsee lukemaan kaikkia blogejani.
Lisäys:
Nyt taitaa jo onnistua tämäkin.

sunnuntaina, toukokuuta 04, 2014

Tietokone meni huoltoon


Kesä näyttää pilkottavan lumisateen takaa.
Onneksi olin uusinut huoltotakuun.

Koneeton olo

   
On hankalaa blogat ilman tietokonetta.. Kone pääsi huoltolomalle ja minä lähden taas ystävälliseen naapurimaahamme katsomaan ovatko tunnelmat muuttuneet viime syksystä,

perjantaina, toukokuuta 02, 2014

Kukkiva raita

Raita kukassa

Raita kukkii komeasti Lohjansaaressa. Kuva: Aune Kämäräinen
Raita tarjoaa ravintoa perhosille,

torstaina, toukokuuta 01, 2014

Runollista vappua

Vappu Eino Leinon kanssa

Tytöt parhaalla paikalla vappua juhlimassa - Einon Leinon patsaan suojassa.

Runollista vappua - 1900-alun alun jumaloitu runoilija oli silloin teinityttöjen ihailema.