lauantaina, heinäkuuta 09, 2016

Monikulttuurinen Pohjois-Amerikka

WilsonAve

Obaman lehdistötilaisuutta katsellessa tuli mieleen, että USA ja Kanada ovat tavallaan koko maailma. Meidän katummekin oli viimeisten viiden vuoden aikana Torontossa seuraavanlainen: Omalääkärimme oli juutalainen rabbi. Seinänaapurit olivat venäjänjuutalaisia, yläkerrassa asui Unkarista paennut aatelisperhe, alakerrassa kanadalainen nainen ja hänen muslimi-poikaystänsä. Päivittäisostokset ostimme mannerkiinalaisten ruokakioskista tai korealaisen lentäjän kioskista, kukat kiinalaisen perheen kukkakaupasta, samoin kiinalaista ruokaa. Tuoretta leipää sai vähän matkan päässä samalla kadulla olevasta italialaisesta leipomosta. Seurustelu oli samanlaista kuin ennen Iisalmessa, jutellaan kun tavataan. Vuokraisäntämme oli ystävällinen italialainen "roskakuski", joka asui kauniin vaimonsa ja pienen poikansa kanssa tyylikkäässä omakotitalossaan ja toi meille omatekoista viiniä, omien viiniköynnösten satoa.
Vastapäätä asui myös Karibian meren saarilta tulleita perheitä. Naiset pukeutuivat värikkäisiin kaftaaneihin helteellä, valkoisiin vaatteisiin kirkkoon lähtiessään, ja nuoret miehet pelasivat valkoisissa asuissa krikettiä kadulla.

2 kommenttia:

  1. No ,olipas siinä porukkaa ympäri maailmaa.
    Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En maininnut sitä, että suurin osa oli paennut kommunistisista maista (NL, Unkari, Pohjois-Korea), osa oli tavallisia siirtolaisia mm Italiasta, manner-Kiinasta ja Karibian meren saarilta. Me olimme kyllästyneet suomettuneeseen Suomeen.

      Poista