Syömme kesäisin marjat sellaisinaan ilman sokeria. Syksyllä kaipaa jotain erinomaista teen kanssa nautittavaksi. Kuvassa lapsuudenystäväni leipomia kauniita ja makoisia mustikkapirakoita keskitalvella tarjottuina.
Marjat ovat Suomessa vakava asia. Niihin suhtaudutaan joskus suorastaan kiihkeästi. (ks. ihana mustikkaskonssiresepti) Yhdelle kelpaa vain metsämustikka, toinen pitää pensasmustikoista.
Etsin puolueetonta mielipidettä. Sen mukaan pensasmustikka ja metsämustikka ovat eri marjoja, kumpikin hyviä. Niillä on omat hyvät puolensa. Annetaan arvo kummallekin.
Kaikki eivät voi asua metsän laidalla. Metsämustikat ehtivät usein vanhentua ennen kuin ne pääsevät kaupunkilaisen keittiöön.
En tiedä jos pensasmustikka ehtii niin makeeksi Suomessa... Metsämustikka sisältää enemmän antosyaaniaa, protoantosyanideja, flavonoleja ja tanniineja.
VastaaPoistaTätä minä arvelinkin. Asut aika erikoisessa paikassa puutarhanhoidon kannalta.
PoistaP.S.
VastaaPoistaPensasmustikkaa EI keitetä, vaan syödään sellaisena jugurtissa, hedelmäsalaatissa tai suoraan suuhun...
En keitä koskaan pensasmustikoita, namia smoothiessa tai viilissä, hedelmäsalaatissa.
PoistaEntä pakastetut pensasmustikat? Miten niitä on parasta käyttää?
VastaaPoista