sunnuntaina, toukokuuta 31, 2015

Värikollaasit 233-246. 1. sininen. Blue eyes

Blue Eyes


Värikollaasit 233-246 1. sininen
suuri koko
Siniset silmät ovat laulujen, kirjojen ja legendojen aihe. Nykyajan geenitutkimus on paljastanut mm sen, että kaikilla sinisilmäisillä ihmisillä on yhteiset esivanhemmat.

Olen tavannut vain kaksi ihmistä, joilla oli harvinaiset heleänsiniset silmät. Toinen oli monivuotinen työtoverini, joka sanoi, että hänen silmiinsä ei ole kiinnitetty mitään erityistä huomiota. Suomessahan on paljon sinisilmäisiä ihmisiä.

Toinen oli näyttelijä Paul Newman Torontossa lehdistötilaisuudessa (Newmanin ohjaus The Glass Menagerie). Suuri sali oli täynnä toimittajia ja muuta yleisöä, joka istui  "kultatuoleilla". Taisin olla myöhässä, ja minut ohjattiin eturiviin, jossa oli vielä paikkoja.

Newman istui vaimonsa vieressä suoraan edessäni pienen pöydän toisella puolen. Tyyni ja rauhallinen Joanne Woodward oli pukeutunut kävelypukuun, kuin olisi menossa hammaslääkärille. Paul Newman oli jonkinlaisessa khaki-kesäpuvussa, näytti hermostuneelta, liikehti koko ajan, ja mieleeni tulivat jotkut niistä levottomista teini-ikäisistä, joita olin opettanut Suomessa. Huippunäyttelijöistä ei voi koskaan tietää, heidän käytöksensä voi olla edeltä harkittu rooli.

En unohda koskaan Newmanin silmiä. Ne olivat sinisimmät silmät käyttääkseni Toni Morrisonin ilmausta. Kun kysyin, mikä oli pitkän avioliiton salaisuus, Newman vastasi: Good luck. [Siitä aiheesta ei olisi saanut kysyä, mutta Newmanin vastaus oli kaikissa lehdissä. Suomeen juttuani ei hyväksytty. Olisi pitänyt mennä Newmanien kotiin haastattelemaan, ja sehän oli mahdottomuus Newmanin tapauksessa.) Mikähän vaikutus oli noilla ihmellisillä sinisillä silmillä Newmanin uraan ja avioliittoon?

Nämä kaksi edellä mainitsemaaani henkilöä vaikuttivat siihen, että ensimmäisen kirjani päähenkilölllä on siniset silmät. Aurora Koivu on tasainen ja ahkera 1900-luvun alun suomalainen koulutyttö, mutta tekee suuren vaikutuksen Euroopan matkalta juuri palannneeseen Thomasiin jo ulkoisella olemuksellaan:

Hän muistutti posliininukkea, jota Thomas oli ihaillut pariisilaisen lelukaupan ikkunasta salaa häveten sitä, että kaipasi vielä lapsuuttaan ja katseli toisinaan lelukauppojen ikkunoita. Tytön silmät olivat kuin nuken silmät, heleänsiniset ja kaukana toisistaan.
Vaahteralaakson Aurora 2014 [alkuteos Aurora. Vaahteralaakson tyttö 1991 (2.p.)]

 P.S. Kuvassa oleva nukke lojui rojun keskellä Hietalahden kirpputorilla. Taustana on keväinen Helsingin taivas vuonna 2015, sama kuva joka on tietokoneessani näytössä tällä hetkelläkin.

P.S. 7.6.2015 Huomaan, että en ole todellakaan ainoa ihminen, joka on ihmetellyt Paul Newmanin silmien väriä. NIistä on tehty laulu, ja sinisten "baby blue" -väristen silmien uskotaan vaikuttaneen uraan. Mutta hän ei nähnyt niitä itse peilistä, sillä  - Paul Newman oli värisokea!
http://www.bestmoviesbyfarr.com/articles/paul-newman-pictures/2014/11

torstaina, toukokuuta 28, 2015

Toukokuun loppu 2015

alkukevään vihreä puu

Iltakävelyllä kuvattua Töölössä


Keltaiset orvokit

Kukkia Aleksilla

P1030841

Lisää kukkia Aleksilla


Kiasma, the museum of modern art

Kuvasin taas raitiovaunun ikkunasta Kiasman


The Helsinki Music Centre

ja musiikkitalon (klikkaa suureksi)


P1030897

Puistonpenkki Hesperian Esplanadilla Runberginkadun ja Pohjoisen Hesperiankadun kulmassa

keskiviikkona, toukokuuta 27, 2015

Esiliina etehen lapsellesi laita

Pirkko, koululainen

Löytyi luokkakuva, jossa minulla on esiliina edessä.  Esiliina oli aina puhdas, useimmiten vastasilitetty ja tuoksui hyvälle. Esiliinan  taskussa oli puhdas kangasnenäliina. Parasta oli, että äidillä oli tapana lausua esiinaa päälleni pukiessaan:

Esiliina etehen lapsellesi laita,
lialta se vaattehet varjella taitaa.

Kun menin oppikouluun, jotkut naapurit sanoivat äidille: Turhaan laitatte tyttöjä oppikouluun, olisit ostanut ennemmin itsellesi turkin. Mutta äiti olisi halunnut itsekin käydä koulua ja opiskella. Äidin kotona oli yksitoista lasta, ja koulu oli kaukana. Hän sai käydä koulua vain kaksi vuotta, jona aikana hän suoritti neljän luokan kurssin. Kouluaikana hän oppi yleistiedot ja hyvän lukutaidon, josta hänelle oli iloa koko loppuelämäksi.

Musiikki oli äidille kaikkein läheisin. Se piti hänet iloisena ja myönteisenä monista vaikeuksista ja köyhyydestä huolimatta. Aina kun äiti oli käymässä meidän luona Helsingissä, meillä oli kotikonsertteja. mieheni säesti, ja he lauloivat yhdessä. Laulujen skaala oli suuri: Kallavesj-laulusta kansanlauluihin ja virsiin.  Äiti kuunteli radiosta myös klassista musiikkia, yleensä yksinlaulua. Kävimme yhdessä katsomassa oopperan Viimeiset kiusaukset Helsingin Vanhassa oopperatalossa. Äiti osasi ulkoa myös nuoruutensa vanhojen suomalaisten elokuvien suosikkilaulut, joita hän lauloi keittiössä töitä tehdessään.

Laulua harrastavien ihmisten tavoin äitikin säilytti muistinsa vanhuuteen asti hyvänä. Hän kuoli 97-vuotiaana, ja vielä viikko ennen kuolemaansa hän kertoi minulle sairaalassa yksityiskohtaisesti, millaisia vaatteita hänellä oli ollut nuorena. Eräs lempiasu oli musta, ja siinä oli leuan alla keltainen rusetti, jossa oli mustia täpliä.

Mallu ja Anna Kaisa tekevät karjalanpiirakoita. Huomaa, että verhoy, mekot ja huivit ovat kaikki Marimekkoa.

Äiti leipoo karjalanpiirakoita keittiössä korkean ikkunan edessä puutalossa. Ikkunalaudalla on paljon kukkia, verhot ovat marimekkoa, samoin äidin mekko ja huivi. Anopillani oli samaa kuviota oleva marimekko. Alkuaikojen Marimekon kauniit, tyylikkäät kuviot ja kauniit värit toivat iloa arkeen ja juhlaan.

Äiti muisti ulkoa myös kaikki sadut, tarinat ja lorut, joita oli koulussa oppinut ja kuullut opettajan lukevan ääneen.Vanhan ajan ihmisten ja vanhan ajan kirjailijoiden tavoin äiti käytti niitä koko ajan joustavasti ja luovasti puheessaan. Se tuo minulle tuttuuden tunteen, kun luen englanninkielistä kaunokirjallisuutta tai sanomalehtiä: esimerkiksi  King James - englanti elää edelleen englannissa lukemattomina sanontoina, ja sitä pidetään arvokkaana henkisenä perintönä, jolla on ollut tärkeä osuus englantilaisen kirjallisuuden suruuden syntymisessä.

Meillä ei luettu ääneen, mutta äiti lauloi aina työtä tehdessään, ja kun olimme pieniä, hän lausui meille ääneen koulussa oppimiaan loruja ja satuja hiukan muunneltuina: Olipa kerran kaksi lasta. Tutteli ja Putteli. Tutteli oli tyttö ja Putteli oli poika.. ( Parempi tie - Topelius: Pikku Lauri ja muita satuja). Rakkain oli "Hiiri metsähän menevi, lyhyt jalka lynkyttävi" (Hiiri ja katti).


(family stories, familystories, henkinen perintö, laulut, runot, sadut, Iisalmi, koulut, Pirkko Kolehmainen, vaatteet, äitini, elämänilo, Anna Kolehmainen, Anna Amnell, Marimekko, muisti, esiliina, pallokuviot, täpläkuviot)

maanantaina, toukokuuta 25, 2015

Blue Siniset

A blue vase

A blue vase

Sininen. Blue lisää sinisiä kuvia Pieni lintu -blogin tämän tiistain kuvahaasteessa, johon osallistun näillä kuvilla.


Dubrovnik 2010

A blue fish in a fish tank of a restaurant in Dubrovnik.
Sininen kala


Sininen talo

A blue house in Helsinki
Sininen huvila Kaivopuistossa


tuolit on päällystetty


Kunnnostin kirpputorilta ostamani 1-12 huonekalut nukkekotiini

Minulla on hyvin (!) paljon kuvia nukkekodeista, nukeista ja leluista.
https://www.flickr.com/photos/amnellanna/collections/72157600875138530/

Sininen Blue


Sininen siltysrauta kotona

sininen vesiränni Pietari

Sininen vesiränni Smolnassa Pietarissa


Runeberginkatu

Let's go! Sininen vespa Runeberginkadulla


Summer


Haave kesästä.
Buddy bear Mischka is dreaming of summer

Sinisen värin ystävä!


Muista myös kuuluisa "Alicen sininen" [AliceBlue englanniksi]
lue toisesta blogistani: väri josta tuli suosikki-iskelmä ja elokuva

"Alicen sininen" on Aurora-kirjojeni uuteen yhteispainokseen laittamani termi, josta sovin Kielitoimiston kanssa.- Tälle värille ei ole virallista nimeä suomessa. Katso tarkka väri # FOF8FF

St. Mary, mother of Christ

Ja vielä: maailman katolisille tietty sininen on Jeesuksen äidin Marian väri. Kuvan otti maailmaa matkaava sisarenpoikani "jossain". Klikkaa kuva suureksi. Väri on kaunis.

sunnuntaina, toukokuuta 24, 2015

Linnanmäen nimi näkyy vielä

Linnanmäen nimi näkyy vielä

Lehmuksiin tuli yhtäkkiä lehdet, ja maisema alkoi muuttau nopeasti. Tukemalla kameran ikkunan yläkarmiin sain Linnanmäen nimen vielä näkyviin. Koin jotain vastaavaa edellisessä asunnossa, joka oli kuudennessa kerroksessa Johanneksen puiston laidassa. Maisema muuttui 20 vuodessa, kun lehmukset kasvoivat. Maiseman yläosa kapeni ja kapeni vuosien varrella. Tuli  eteen vain puisto.

The sign of the amusement park Linnnamäki is disappearing behind the trees.

Osalllistun tällä kuvalla Värikollaasit 232 aiheeseen Kevät
Kevät teki kollaasin "Linnanmäki ja puut"
Sama kuva suurena


P1030794

Koko maisema kadun päässä.

lauantaina, toukokuuta 23, 2015

Blogien historiaa: kommentti vuodelta 2005 Pinserin blogissa

St. Thomas' cross Tuomaanristi

Pohdittiin muun muassa sitä, miksi blogikirjoituksia tulisi nimittää. Yksi ehdotus oli 'lastu'.  Olikohan se alkujaan Hanhensulan ehdotus? Suomalaisen kulttuuriin lastu kuuluu Juhani Ahon "lastuina" , samoin kuin ikivanhana suomalaisena koristeena, joka tunnetaan nykyään nimellä 'tuomaanristi'. Otin kuvan Esplanadipuistossa joulumarkkinoiden aikaan. Tämä nopeasti napattu kuva on yllättävän suosittu Flickrissä. Lastu kiinnostaa.

Bloggerin haku ei toimi ainakaan minun blogissani alkuvuosien kohdalta. Laitoin luettelon joistakin vuosien 2005 ja 2006 kirjoituksista.
http://blogisisko.blogspot.it/2013/04/blogisisko-valikoituja-juttuja.html

Pinserin blogissa keskusteltiin monista aiheista

  • Anna Amnell/Blogisisko says:
    Perinne on tärkeää kulttuurissa, hyvät ystävät.
    Isoisäni oli suksimestari ja puuseppä. Kun hän höyläsi puuta, sivutuotteina tuli lastuja. Ne ovat kiemuraisia, kauniita ja keveitä. Niitä käytettiin sytykkeinä hellassa. Ne roihusivat kauniisti hetken. Jos niitä oli paljon, ne lämmittivät tupaa. Hän vuoli myös jäykkiä ja tukevia päreitä, joilla saatiin tunnelmavaloa ja säästettiin polttoöljyä ja myöhemmin sähköä.
    Blogikirjoitukset ovat yleensä muun työn (usein kirjoitustyön) ohella nettiin nopeasti pistettyjä lyhyitä mielipiteen ilmauksia. Ne kelpaavat sytykkeiksi keskusteluun. Voisi niistä tehdä “lastulevynkin”, jolle koottaisiin parhaita kirjoituksia.
    Lastulla on linkki kirjallisuuteen, Juhani Ahoon.
    Päre on tehty varta vasten palamaan – siis huolellisemmin tehty kirjoitus.
    Aurinkolaivat ovat eksotiikkaa.
    Jospa sallittaisiin sananvapaus edes blogikirjoituksesta käytettävissä nimissä

  • [ Pinserin blogissa on linkki erääseen kauan sitten lopettamistani blogeista 'Amnellinks'. Käytin heti alussa nimimerkkiä Blogisisko.

Aamu

P1030762

Varhain aamulla on kaupunki hiljainen ja ilma raikasta.

P1030758


Lauempana olevasta maisemasta näkyvät alussa vain ääriviivat.

P1030772

Puihin alkaa tulla vähitellen lehtiä.

perjantaina, toukokuuta 22, 2015

torstaina, toukokuuta 21, 2015

Viikkaa japanilaisittain

Japanese folding technique

Viikkaa japanilaisittain: vaatteet pysyvät paremmassa kunnossa, jos ne säilyttää pystysuorassa eikä pinoa niitä päällekkäin. Vaatteisiin pääsee näin myös käsiksi helpommin, kuin jos ne olisivat pinossa. Periaate on sama kuin kirjat kirjakaapissa.

Alla mainitussa kirjassa neuvotaan tämä viikkaustekniikka yksityiskohtaisesti.  Kirja kokonaisuudessaan on extreme tidying, jota "ei suositella heikkohermoisille." Mutta tämä yksityiskohta on hyödyllinen varsinkin, kun pakkaa matkalaukkuaam


Marie Kondo: The Life-Changing Magic of Tidying



keskiviikkona, toukokuuta 20, 2015

Tätä vitsiä en ollut kuullut

Kansallispuku

Suomalaista itseruoskintaa britin avulla.  Miten saadaan parempi Suomi?
"Suomesta vaihdetaan ilmasto, ihmiset ja sijainti." Neil Hardwick pakinoitsija Kaislan mukaan HS 20.5.2015.

sunnuntaina, toukokuuta 17, 2015

Jännittävä superfinaali: Kanada ja Venäjä

Canada & Russia

Tänään Prahassa on jännittävä jääkiekon MM-loppuottelu.
Kanada voitti
KANADA 6, Venäjä 1 (Lisäys klo 0.00)
Kanada kultaa, Venäjä hopeaa, USA pronssia.
Suomi kuudes.

Kullasta kamppailevat:

Isänmaallinen, perinteitään ja jännittävää historiaansa kunnioittava Venäjä, joka on jälleen kerran pahassa kriisissä.

Kiltti, tasainen ja rojalistinen Kanada, kuningatar Elisabetille uskollinen maa, toinen kotimaani. Canada the Good, kuten sanotaan.

Valtavia poliittisia tunteita, lähihistorian haavoja. Lähinaapureinani oli Torontossa monia pakolaisia Itä-Euroopasta. Kanadassa asuu paljon venäläisiä, eri aikoina muuttaneita pakolaisia ja muita maahanmuuttajia, yli 550 000 henkilöä, jotka ovat osittain tai kokonaan venäläistä sukua.

Kuuluisia kanadanvenäläisiä: tsaari Nikolai II:n  sisar Olga  asui Kanadassa vallankumouksen jälkeen ja on haudattu Torontoon. Nobel-kirjailija  Saul Bellow,  näyttelijä Pamela Andersson,  Miss Canada & Miss Universumi 2005 Natalia Glebova,  k.d. Lang. ja monia muita.
https://www.wikiwand.com/en/Russian_Canadian

Eilisissä välierissä Kanada voitti Tshekin 2-0 ja Venäjä kukisti Yhdysvallat 4-0.
Tshekki ja Yhdysvallat pelaavat tänään pronssista.
Värikollaasi 231: JÄNNITTÄVÄ
Kuvassa on mieheni juoksupaita ja Pietarista ostettu korkea muki, jossa on Venäjän kaikkien hallitsijoiden kuvat ja vaakuna.
Kuviani Prahasta ja muualtakin Tsekin tasavallasta. Prague & The Czech Republic (my Flickr albums)

Prahalainen teekkari

Prahalaisen teekkarin kyydissä Prahan vanhassa kaupungissa,

perjantaina, toukokuuta 15, 2015

torstaina, toukokuuta 14, 2015

Lasipöllöt

glass birds

Uusia lasilintuja.   Oiva Toikka: pöllösarja. "Lähikauppamme" Stockmannin ikkunasta kuvattuina. Mieheni ottti kuvan kännykkäkamerallaan. Photo: Matti T. Amnell. Hauskaa viikonloppua!
Birds by Oiva Toikka

keskiviikkona, toukokuuta 13, 2015

Sisäpiha vihertää

Töölön sisäpihat

Töölön suuret sisäpihat ovat kuin puistoja, ja sellaisiksi ne alkujaan suunniteltiinkin. 13.5.2015

maanantaina, toukokuuta 11, 2015

Puiden kauneus

puu Töölössä

Kevät Töölössä

Boke?

IMG_8768

Onko tällainen valokuva 'boke'? Eli 'bokeh'  Entä seuraavat?  Olen kuvannut ne  kaikki bokesta tietämättömänä. Klikkaa kuvat suuriksi.  Pieni lintu -blogin tämän viikon tiistain haaste on 'Bokeh'.


IMG_4438

bokeh ?
En osaa sanoa. mutta Tellun määritelmä selkein ainakin minulle.
"Bokeh tulee Japanista ja tarkoittaa 'epätarkkaa'. 
Bokeh voi olla pehmeä ja sävytetty tai 
näyttää valoisilta ympyröiltä taustassa.”
http://tellunjakonstanelamaa.blogspot.fi/2015/05/makrotex-haaste-bokeh.html


Siinä on sana epätarkka = 'blur', joka mainitaan usein.


Rain bokeh'

Boke on minulle uusi asia. En edes tiedä, onko tämä kuva ja muut tänään laittamani 'bokeh'.
Klikkaa kuvat suuriksi. Boke -albumi

raindrops

  Boke selitys Wikiwandin mukaan
"valokuvan syväterävyysalueen ulkopuolisten alueiden subjektiivisia esteettisiä ominaisuuksia." Tämän mukaan kuvani eivät näytä 'bokeilta", mutta netissä olevien kuvien perusteella kylläkin.

IMG_8216-1

Anna Amnell: bokeh
Flickr on uudistunut. Se määrittelee automaattisesti kuvia, osa menee aivan pieleen (Tornista tulee huvipuisto), mutta osa ihan oikein. Flickrin mukaan tämä hyasintti on 'bokeh'.
Artikkeli aiheesta 'bokeh 1 ja osa 2  (articles abou 'bokeh' and 'blur')
'Bokeh' in dictionary

spring

Voiko tämäkin olla bokeh?
Ei ole valoisia ympyröitä taustalla. muta on epäselvyys.

lauantaina, toukokuuta 09, 2015

Kukkiva katu

P1030516

Kukka nousee kivien välistä! Hauska näky Pohjois-Esplanadilla eilen illalla. Tällaista en ole ennen nähnyt. Toivottavasti tämä kukka saa kasvaa rauhassa.

Kun läksimme eilen iltakävelylle, minun  piti palata heti sisälle vaihtamaan talvitakki päälle, sillä tuuli oli kylmää ja viiltävää.

Helsinki in May

Raitsikka vei hetkessä keskustaan, jossa kiersimme melkein tyhjiä katuja.

Helsinki

Tyhjää, tyhjää


a pink pillow

Näyteikkunaostoksilla on aina kivaa katsella hyviä somistuksia.


P1030485

Kukkakaupan edessä oli uusi tuttavuus.  Kuka tietä, mikä tämä kaunotar on nimeltään?

Olin lähtenyt kävelylle löytääkseni puita, joissa on lehtiä. Tulomatkalla näin vilahduksen muutamaista Hesperianpuiston puista, joiss aoli vihreää, mutta Töölönlahdella olisi ollut vielä tuulisempaa.

perjantaina, toukokuuta 08, 2015

Venäläisiä ja saksalaisia



Pushkin reclining on his divan. Museum of Russian art, Saint Petersburg. 2014. Photo: Anna Amnell

Tänään muistan blogeissani venäläisiä ja saksalaisia ja toivotan heille hyvinvointia niin kuin muillekin kansoille. Kuvassa suuri venäläinen runoilija Pushkin runoilemassa divaanillaan. Pushkin-museon kuvissani on lisää nähtävää, huonekaluja, esineitä, muotokuvia, jopa Pushkinin kuolinnaamio. Siellä on myös Pushkinin divaani. Nähdäksesi lisää kuvia klikkaa kuvan kyljissä olevia nuolia taaksepäin tai mene suoraan Pushkin-kansioon.
Lisää kuviani Pietarista.  Kaunis kaupunki, jossa on kulttuuria ja historiaa. Olin siellä yhteensä yli kuukauden ajan vuosina 2012-2014.



Mieheni ottamat kuvat Berliinin valtiopäivätalosta, josta Helsingin Sanomat kertoo tänään, samoin kuin Keisarin Wilhelmin muistokirkosta.


Berliinin keskustaa ennen toista maailmansotaa. Kadun päässä keisari Wilhelmin muistokirkko, joka tuhoutui pahasti sodassa. Molemmat rakennukset ovat jälleenrakennettuja, vanhaa säilyttäen.
Kaikki  Berliini ja Wittenberg  -kuvani marraskuussa 2010.

Tuhkasta nousi uusi vauras Berliini, joka myöntää - kuten koko Saksa - kollektiivisen syyllisyytensä, olivatpa he itse olleet natseja tai ei. Maailma odottaa, milloin Venäjä nöyrtyy ja pyytää anteeksi kommunismin rikoksia.

Lisäys tänään lauantaina Hs.fi  Mihail Šiškin    pohtii voitonpäivän esseessään, voittiko Venäjä sodan vai hävisikö se sen.
Jos Sinulle ei tule Hesaria, osta se tänään, sillä tämä kirjoitus järkyttää.  Miksi venäläiset joutuvat kokemaan niin kovia, diktaattorin toisensa jälkeen? Kansa tietää, mikä on totuus, mutta diktaattorit valehtelevat säilyttääkseen valta-asemansa.

Mihail Šiškin: "Kasvettuani isommaksi minä sain selville, että vuosina 1944 ja 1945 isä oli upottanut saksalaislaivoja, jotka olivat evakuoineet pakolaisia Riiasta ja Tallinnasta. Sadat ellei tuhannet olivat saaneet surmansa Itämeren aalloissa – siitä isä oli saanut kunniamerkkinsä. En ole pitkään aikaan ylpeillyt hänestä, mutta en myöskään tuomitse häntä. Silloin oli sota.
Sodan jälkeen hän ryyppäsi koko elämänsä ajan. Ja niin myös kaikki hänen sukellusvenekaverinsa. He eivät varmaankaan kestäneet muuten.--"

torstaina, toukokuuta 07, 2015

Sumuinen toukokuun aamu

P1030477

Kun heräsin  - nykyisen tapani mukaan melko aikaisin - maailma oli maidon värisessä sumussa.

keskiviikkona, toukokuuta 06, 2015

Aurora -kirjat on Vaahteralaakson Aurora

aurora-blogiin 20§15

Olen muuttanut Aurora-blogin nimen. Se on nyt Vaahteralaakson Aurora,  sillä neljästä Aurora-kirjastani kolme sisältyy nyt samannimiseen yhteispainokseen. Blogin osoite on edelleen sama  http://aurorakirjat.blogspot.fi

Melkein kaikkien blogieni päivittyminen ja muutakin tietoa on täällä
http://amnell-anna.blogspot.fi/
Vaahteralaakson Aurora -blogi kertoo 1900-luvun alun kulttuurista ja Aurora-kirjoista, myös siitä, miten ne ovat syntyneet. Viimeisin kirjoitus     Kevätmyrsky Springstorm, jolkla osallistun myös Pieni lintu-blogin järjestämään kuvahaasteeseen Kevät Spring. Kerron, miten myrskykokemukseni ovat siirtyneet kirjoihini.
http://aurorakirjat.blogspot.fi/2015/05/kevatmyrsky-springstorm.html


Huvila Tukholman saaristossa

Tukholman saaristossa oleva huvila on Vaahteralaakson kartano, fiktiivinen talo 1900-luvun alun Torontossa, jonne suomalaistyttö päätyy Suuomesta karkotettua isäänsä etsiessään. Aurora-kirjoissa eletään Suomessa sortovuosia ja Brittiläisessä Imperiumissa Edwardin aikaa.

Sivupalkissa tiedot nettikaupoista, joista voit tilata sen. Se on myös e-kirja.

Kurkista Vaahteralaakson Aurora -kirjaan

sunnuntaina, toukokuuta 03, 2015

Venäläinen nalle

a teddy bear in an a cafe

Nykyään on varmaankin vaikeaa olla venäläinen nalle, sillä politiikan varjolla kohdistetaan helposti vihantunteita kaikkeen, mikä kuuluu kyseiseen maahan ja kulttuuriin. Vuosikymmenet on Suomessa leimattu vastenmieliseksi, "pahaksi", kaikki mikä on amerikkalaista tai israelilaista. Nyt venäläisyyskin. Mistä saa nyt tykätä?