tiistaina, kesäkuuta 07, 2016

Kesäkuu: kukkia eduskuntatalon portailla

Eduskuntatalo, Helsinki, Finland

Pieni lintu-blogin Kesäkuu linky
Kun eduskuntatalo kukki. Gerberameri. Environmental Art: Gerberameri. An Ocean of Gerberas (June 2009 in Helsinki)
Gerberameri. Kukkia kaupunkilaisille näyttelyn loputtua.
Eduskuntatalo on remontissa, ja viisi vuotta vanha tietokoneeni on huonossa kunnossa. Laitan vanhan kuvan kesäkuulta.
Ehkä myöhemmin lisää, jos on aikaa ja tietokone sallii.

Hevoskastanja

Kuva hevoskastanjasta Vanhan kirkon puistossa on eräs kaikkein suosituimpia kuviani. Flickrissä yli 2500. Ehkä se on tuonut rauhaa levottomien kaupunkien asukkaille. Suurkaupunki voi olla näin rauhallinen.

Design Museum, Helsinki

Meidän kodista oli matkaa Design-museoon 100-150 metriä. Olemme olleet opiskeluajoista asti Rööperin, Ullanlinnan ja Eiran asukkaita. Töölö ei tunnu vieläkään tutulta, vaikka olemme asuneet täällä kohta seitsemän vuotta. Menemme keskustaan kävelemään, ulkomaille lomalle syksyisin. Etelä-Helsingistä ei ollut tarvetta matkustaa niin usein. Siellä oli paljon pikkukaupunkimaisuutta, kodikkuutta, johon olemme tottuneet lapsuudesta asti pikkukaupungissa Savossa. Kaikki oli lähellä, kulunutta, ihmisten kuluttamia pikkumyymälöitä, museoita, vanhoja kioskeja, pikkupuistoja, patsaita. Moderni rakentaminen ei ole ajatellut ihmistä.

026 Johanneksenpuisto

Johanneksen kirkon etupihan kauneutta.


14 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Se oli aivan ihana. Lopuksi kaupunkilaiset saivat hakea sieltä yhden gerberan kotiinsa. Nopeasti ne katosivat.

   Poista
 2. On siinä tarvittu kukka poikineen! -D

  VastaaPoista
 3. Minä olen asunut pitkään Töölössä, useammassakin osoitteessa. Museokatu oli elävä katu minun aikanani, nyt se on aivan kuollut. Omakotiasujana Itä-Vantaalla Sipoon rajalla nyt 16 v, mutta helsinkiläiseksi itseni tunnen edelleen. Läheiseen Korsoon tai Tikkurilaan menen vain jos on aivan pakko.

  Hieno gerberameri eduskuntatalon portailla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etu-Töölö on kuitenkin kaunista. Alkuperäinen suunnitelma suurista sisäpihoista puistomaisina oli hieno, mutta ne on aidattu moniin osiin täysin vastoin alkuperäistä suunnitelmaa. Lontoossahan on myös isoja sisäpihoja, usein aidattuja korttelin asukkaille ta korttelissa olevien hotellien asukkaille. Se on kauniimpi ja ihmisläheisempi kuin tämä systeemi.
   Meitä vastapäätä on onneksi englantilais -(tanskalais?) tyyppinen punatiilirakennus, jossa on valkoiset ikkunanpielet ja koristeet. Alussa tuntui kuin olisi muuttanut Englantiin.:) On myös kaunis 1920-luvun rakennus, jota ollaan nyt nähtävästi pilaamassa korottamisella. Se edusti kaunista tyyliä, joka ehti olla ennen rumaa modernismia, joka pilaa suuren osan Suomea. Entisissä NL:n miehittämissä Itä-Euroopan maissahan tyyli on kamalimmillaan, esim Belgradissa. Mutta meilläkin sitä on, ihan vapaaehtoisesti tehtyä.:) Menen aina keskustaan Etu-Töölön vanhojen talojen ohi, sillä Mannerheimintien valkoiset monumenttitalot ovat kuin tehtaita. Kieltämällä vanhan kulttuurin olemme luoneeet hirviöitä. Silmä lepää Keski-Euroopassa, samoin Pietarissa ja Moskovan vanhimmassa osassa, joka on kodikasta ja viihtyisää. Olemme asuneet aina virka- tai vuokra-asunnoissa. Voisimme muuttaa, mutta muuttamisesta on tullut liian kallista.

   Poista
 4. Juuri eilen ihastelin yhdessä pihassa hevoskastanjaa, se on upea puu!

  VastaaPoista
 5. Luonto on nyt kauneimmillaan myös kaupungeissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helsinki on minusta kesällä niin viihtyisä, että en matkusta täältä silloin minnekään.

   Poista
 6. Ihanaa, että kesän alku voi olla noin kaunista kaupungissakin.

  T. Täysin arkista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesän alku vaihtelee eri vuosina. Kova tuuli haittaa kesälläkin. Kirjoitan tätä huivi käärittynä kaulan ympärille, kunhan ei kehittyisi kurkkukipu kesäflunssaksi.

   Poista