sunnuntaina, maaliskuuta 12, 2017

Värikollaasit: Dark dreams

IIsalmi in winter

Dark dreams: kaksi maisemaa päällekkäin

Näen yleensä värikkäitä unia. Erittäin harvoin näen tummia värejä. Tässä kuvassa on päällekkäin kaksi maisemaa hyvin surulliselta ajalta, jolloin sisareni ja äitini kuolivat kahden kuukauden välein. Sittenkin unet, jotka näin siihen aikaan olivat värikkäitä, vaikka tapahtumat unissa saattoivat olla jopa painajaismaisia. En pystynyt kirjoittamaan mitään muutamaan vuoteen.

Uudet värikollaasit 6110 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Se oli raskas kevät. Äidin kuolema oli hyvin luonnollinen, niin kuin 97-vuotiaan kuolema on. Toisaalta oli tuntunut sitä, että hän on aina olemassa.

   Poista
 2. Alakulo tulee hyvin esille kuvassa. Oikein hyvää kevään jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tuosta keväästä on jo kymmenen vuotta.

   Poista
 3. Tuollaisten ajanjaksojen jälkeen miettii, miten on jaksanut, selviytynyt itse hengissä. Kollaasin alakuloinen väritys kuvaa hyvin tuota ahdistavaa surua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monet eivät selviydykään, ja vain ne jotka ovat itse kokeneet jotain vastaavaa, ymmärtävät. Yhdenkin läheisen ihmisen menetys jättää suuren aukon elämään. Suren edelleen sitä, että minua yhdeksän vuotta nuorempi sisar menetti niin paljon elämänvuosia verrattuna pitkäikäisiin sukulaisiinsa.

   Poista
 4. Puut paljaina kuin mielikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maisema sopii mielialaan usein muuallakin kuin kaunokirjallisuudessa.

   Poista
 5. Yllättävä suru seuraa unessakin. Kaaos. Tummuus. Sinulla on kuitenkin asia jo hallussa, koska aurinko lempeästi valaisee maiseman.

  VastaaPoista