maanantaina, toukokuuta 09, 2022

Anna Amnell: Venäjän pelko ja sen loppu


Valokuva: Anna Amnell
Kuva on otettu postitalon näyttelyssä
Koska kuka hyvänsä olisi voinut ottaa vastaavan kuvan, tällä kuvallani ei ole copyrightia, vaan se on vapaasti käytettävissä.

"Venäjä on läpi tuhatvuotisen historiansa ollut raakalaismainen, laajentumishaluinen ja yhtä hyvin vieraita kansoja kuin omia kansalaisiaankin säälimättömästi ryöstävä, orjuuttava ja tuhoava valtio. Se on vaihtanut nimeään ja hallintomuotoaan useita kertoja, mutta sen perimmäinen luonne ei ole olennaisesti koskaan muuttunut. Ajoittain se on ollut barbaarisuutensa ilmaisemisessa varovaisempi, mutta enimmäkseen se on käyttäytynyt luonteenomaisella tavallaan täysin pidäkkeettä ja ulkoisesta arvostelusta piittaamatta.

Karmeat tekonsa Venäjä on oikeuttanut kuvittelemalla itsensä milloin Rooman keisarikunnan perilliseksi, milloin kaikkien slaavilaisten kansojen ”suojelijaksi”, milloin sosialistisen maailmanvallankumouksen airueksi ja milloin joksikin muuksi fantasiamaailman valtioksi, jota mitkään moraalin tai ihmisyyden pidäkkeet eivät rajoita. "

lue lisää

Ville Rydman

https://www.verkkouutiset.fi/a/venajan-pelko-ja-sen-loppu/#ccefeb60



Anna Amnell: Venäjän pelko ja sen loppu: " Venäjä on läpi tuhatvuotisen historiansa ollut raakalaismainen, laajentumishaluinen ja yhtä hyvin vieraita kansoja kuin omia kansalai...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti