sunnuntaina, helmikuuta 11, 2018

Seesteinen maa

Iisalmi, talvi 2006

Tämä kuva tuli heti mieleeni, kun näin mallivärit. Tämä on kollaaasi, jossa on kaksi kuvaa päällekkäin, kuin kaksi maailmaa. Symbolinen siinäkin mielessä, että kuva on vuoden 2006 loppupuolelta, jolloin sisareni sairasti syöpää ja melkein 97-vuotias äitini oli kuolemansairas. Muutaman viikon kulutttua molemmat olivat kuolleet. Olimme mieheni kanssa menossa katsomaan äitiä. Tämä vuosi ja seuraavat vuodet olivat raskasta aikaa, sisareni oli vasta 59-vuotias kuollessaan. En pystynyt kirjoittamaan mitään moneen vuoteen. Jostain syystä vuonna 2006 valmistunut nuortenkirjani on edelleen hyvin suosittu ainakin Helsingin kirjastoissa. Miten minä pystyin kirjoittamaan hauskan ja jännittävän kirjan niin vaikeana aikana? Ehkä se vuoksi, kun silloin oli vielä toivoa sisareni parantumisesta. Olemme pitkäikäistä sukua ja laskimme aina leikkiä siitä, että sisareni elää varmaankin hyvin vanhaksi, sillä  hän oli iloinen, huumorintajuinen ja piti hyvää huolta terveydestään. Surin sitä, että syövän vuoksi hän menetti monta kymmentä vuotta elämää.


Uudet kollaasit Seesteinen maa

11 kommenttia:

  1. Kaunis ja seesteinen maisema. seesteisyyttä elämääsi!

    VastaaPoista
  2. Kaunis on kuvasi, joskin siihen liittyvät noin surulliset muistot. Elämän epäoikeudenmukaisuuksia on joskus vaikea hyväksyä.

    VastaaPoista
  3. Kesät ja talvet toistaan seuraa...

    VastaaPoista
  4. Aino, aiheesi johdattelevat ihmeellisille teille.

    VastaaPoista
  5. Riitta, juuri noin ajattelin.

    VastaaPoista
  6. Uggla, vuodenajat auttavat luomaan järjestystä elämään. Pitävät asiat mielessä toisaalta.

    VastaaPoista
  7. Beautiful landscape.
    Great sction !
    Warm regards

    VastaaPoista
  8. Kirjoituksesi koskettaa syvästi. Olen pahoillani menetyksestäsi. Olen ollut samassa tilanteessa. Siskoni oli 45 ja mahdollisia lisävuosia ei voitu yhdessä kokea. Kuvassasi on sitä melankolisuutta, mutta järjen selkä on sula ja muistot virtaavat.

    VastaaPoista
  9. He ovat läsnä mielessämme.

    VastaaPoista
  10. Uggla, vuodenaikojen vaihtelu on rikkaus.

    VastaaPoista