torstaina, heinäkuuta 12, 2018

Melania Trumpin kotimaa Slovenia


Lubljana. Tavaratalon oven art deco -koristelua

Art deco -ikkuna tavaratalon oven yläpuolella Ljubljanassa. Kaupunki, jolle on ominaista kauneus ja kulttuuri.

'Huippukokoukseen mukaan tulleen Melania Trumpin kotimaa on Slovenia [osa entistä Jugoslaviaa], jossa hän asui ja opiskeli teollisuusmuotoilua ja valokuvausta sekä arkkitehtuuria Ljubljanan yliopistossa ennen lähtöään ulkomaille. 

Millainen on Ljubljana, jossa Melania asui perheensä kanssa teini-ikäisestä asti ? Tämän kaupungin kulttuurin ja kauneuden on täytynyt vaikuttaa häneen.

Junalla Ljubljanaan - Kuin Narniassa

Junalla Zagrebista Ljubljanaan. Maisemat kuin Narniassa.

Lovely Ljubljana

Lovely Ljubljana 


The Piper's Tower, Ljubljana


Piper's Tower, josta hyvä näköala kaupunkiin. 

Lovely Ljubljana

Toinen näköala tornista.

Ljubljana-jpeg


Arkkitehtuuria ilman ankeutta.

IMG_0876

Beautiful buildingsKatolisuus

Beautiful pink church.


Dragons in Ljubljana

Dragon bridge. Lohikäärmesilta on vaikuttava.


IMG_0953

Historia on läsnä.

IMG_0975

Kävely kaupungissa


IMG_0905

Old doors in Ljubljana

Valikoima kuvia Ljubljanasta
Paljon kuvia Ljubljanasta:
Matka Zagrebista Ljubljanaan, jossa olen ollut kahdesti.
Lisäys: P.S. On mahdotonta löytää luotettavia tietoja Melanian koulutuksesta. Jugoslavian koulusysteemi poikkesi varmaankin paljon länsimaisesta ja varsinkin amerikkalaisesta koululaitoksesta. Trumpin vastustajat pilkkaavat ja vähättelevät M:n kielitaitoa. Tilanne on niin tulehtunut, ettei voi luottaa kehenkään. Olettaisin, että M:lla on koulutiedot tai käytännön elämän tiedot useista kielistä. Jotkut siirtolaiset vaikenevat täysin, kun heidän murteellista ääntämistään pilkataan. Melania Trump tekee viisaasti puhuessaan pojalleen sloveniaa. Lapsille pitäisi puhua aina kotona vanhempien "sydämen kieltä", jotta heidän tunne-elämänsä kehittyy. Kodin ulkopuolella tulee julkinen, virallinen kieli, jonka lapset oppivat ääntämään oikein syntyperäisiltä opettajilta, mutta siitä puuttuvat kodin kielen vivahteet.

3 kommenttia:

 1. Upeat kuvat. Kiitos.
  Sloveniassa en ole koskaan käynyt. Nyt tekee mieli matkustaa sinne.
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Hienot kuvat ja juttu. Me emme ole olleet Sloveniassa, mutta sen sijaan Slovakia tarjosi monenlaista, kuten vaikka jännittävän ajon Tatra-vuoristossa ja linnayön.

  <3

  VastaaPoista
 3. Kun sukulaiseni oli työssä Zagrebissa, teimme sieltä käsin useita matkoja lähiseuduille, useimmiten junalla, mm Belgradiin. Siellä junat olivat samanlaisia kuin ennen meilläkin, niitä kulki usein, niiden vauhti oli turistille ihanteellinen, istuimet olivat mukavia,ja hinnat olivat edullisia. Ljubljana on tunnin junamatkan päässä Zagrebista ja rata kulkee kuvankauniiden maisemien läpi. Junan ikkunan saattoi avata ja ottaa valokuvia. Ihastuin Ljubljanaan, sillä neuvostoaika ei ollut tuhonnut sen arkkitehtuuria. Tein siellä suuren "urheilusuoritukseni": kiipesin korkeaan torniin, josta sai hyviä valokuvia.

  VastaaPoista