perjantaina, helmikuuta 01, 2008

Eroa vaimostasi.net ?

 


Tamperelaiset vapaa-ajattelijat yllyttävät eroamaan kirkosta. Säästyy kuulemma 400 euroa vuodessa. (Anne Moilanen: Lähtökäsky. HS/NYT 1.2.- 7.2.) Hallituksessa on kahdeksan nuorta miestä ja vain kaksi naista. He ovat ylpeitä saavutuksestaan. Suurin osa eroaa kirkosta heidän toimintansa ansiosta, sillä he pitävät yllä nettisivua, jossa voi erota kirkosta yhdellä klikkauksella. Kiinnostavaa oli, että vain 8 %:lla kirkosta eroajista on syynä uskonnottomuus.

Lisääntyykö tällainen menettely? Nähdäänkö kohta netissä seuraavanlainen sivu: Eroa vaimostasi. Eroa miehestäsi. Vain yksi klikkaus ja olet vapaa? Ajattele, kuinka paljon säästät!

Älä ole yllytyshullu. Ota selvää siitä, mitä kirkko tekee. Tampere kertoo siitäkin. Eli mitä saat vähän yli eurolla päivässä . Ja varsinkin siitä, mitä annat niille lähimmäisillesi, jotka tarvitsevat apua. Kirkon toiminta on monipuolista. Se on vain turhan vaatimaton eikä kerro siitä niin paljon kuin pitäisi.
Posted by Picasa

2 kommenttia:

  1. Kun katsoo maailman menoa, alkaa todella huolestua. Länsimaisen kulttuurin etiikka perustuu kristinuskoon.(ei kirkkoon) Älä tapa, älä varasta jne. ovat microsirut aivoihimme asetetut kristinuskon myötä. En ole kovasti, hirveesti uskovainen, mutta jos kukaan, ei kirkko, ei koti, enää opeta lapsille heidän omatuntoaan ohjaavia sääntöjä, on turha luulla, että ihminen on "jalo" itsessään. Ja rahastako tässäkin on kysymys??? Hah!

    VastaaPoista
  2. Niin näkyy olevan. Säästyy 400 euroa. Ja mihinkähän nuoret miehet käyttävät sen?

    VastaaPoista