torstaina, syyskuuta 17, 2009

8 kommenttia:

  1. Tällaiselle mummelille nuo Utrion puheet ovat kauhistus. Pilleriinkö kaikki päättyy?

    VastaaPoista
  2. Meidän kaikkien täytyy vastustaa tuollaisia pyrkimyksiä. Jos ne pääsevät vallalle, maastamuutto on hyvä idea.

    VastaaPoista
  3. Äitini on 78, isä 76. Elävät kahden tyytyväisinä kerrostaloasunnossaan, lääkkeitä pitää syödä (isällä Parkinsonin tauti ja äidillä ollut aivoinfarkti) mutta kun juuri sinne soitin, niin Ailin-päiviä oli juhlittu talonväen voimin koko päivä ja puhelun aikana ovikello soi ja lisää vieraita saapui...

    Samaan aikaan Samin isotäti, 95 vuotta, elää yksikseen omassa rivitalo-osakkeessaan, siivoaa itse, käy kaupassa itse.

    Että se siitä yli 70-vuotiaiden likvidoimisesta... Itse en ole koskaan Utrion kirjoista pitänyt, ihmiset ovat niissä kylmiä, itsekkäitä ja sydämettömiä. En usko ihmissuvun niin paljon muuttuneen vuosisatojen ja -tuhansien aikana, etteikö myös ennen olisi ollut hyviä, auttavaisia, ystävällisiä ihmisiä. Kerrotaanhan jo Raamatussa halvaantuneesta, jonka tämän ystävät laskivat paareilla katon läpi Jeesuksen parannettavaksi - Utrion kirjoissa ei tuollaista tapahtuisi...

    VastaaPoista
  4. Kovin kolea on kylmän naisen maailmankuva. Näyttäköön vapaasti esimerkkiä.

    Iisi

    VastaaPoista
  5. On tarpeen pohtia, millainen ihminen tekee tuollaisia ehdotuksia. Kaikki kirjoittamani asiat ovat julkista tietoa.

    Utrio julisti sodan inhimillisyyttä vastaan. Nyt ei enää hyssytellä ja selitellä.

    VastaaPoista
  6. Ota kantaa tässä asiassa. Osallistu keskusteluihin. Kirjoitin (nimimerkki Omaishoitajan puheenvuoroon) nimimerkillä Rahat tai henki seuraavan kommentin:

    Rahat tai henki 19.9.2009 20:16
    Utrion mielipiteen tekee poikkeukselliseksi ja anteeksiantamattomaksi se, että hän sanoo, että vanhoille ihmisille täytyisi tarjota kuolinpillereitä taloudellisista syistä.

    Tämähän merkitsisi myös sitä, että rikkaat saisivat elää kauan, mutta köyhille tarjottaisiin terveyskeskuksesta (!!) "ystävällinen" kuolinpilleri valtion toimesta.

    Onkohan tällaista iäkkäiden ihmisten eliminoimista ehdotettu koskaan aikaisemmin sivistysvaltiona itseään pitävässä modernissa valtiossa?

    On kokonaan eri asia puhua sairaan ja kuolevan kärsimysten vähentämisestä. Sitä ei pidä sekoittaa Utrion julmaan ehdotukseen, jossa on taustalla raha, jota riittää kuitenkin Suomessa moniin muihin kohteisiin.

    http://keskustelut.iltasanomat.fi/thread.jspa?messageID=1228871#message1228871

    VastaaPoista
  7. Aika kauhealtahan tuo kuulostaa.En ole lukenut sitä Utrion kirjoitusta,mutta joissakin blogeissa olen nähnyt siitä viitteitä,ja kauheasti polemiikkaa se näkyy aiheuttaneenkin.Ehkä jotkut parantumattomasti sairaat itse tuollaisen pillerin haluaisivatkin, mutta ehtottaa sellaista ihan kaikille,on aika puistattavaa.

    VastaaPoista
  8. Olen samaa mieltä. Tässähän sekoitetaan koko ajan eutanasia ja sairaiden tai heikkojen vanhusten hoito, sellaisten jotka voivat elää vuosikymmeniä.

    Ja se miten Utrio haluaa itse viettää vanhuutensa, jos sairastuu fyysisesti tai henkisesti, on hänen asiansa.

    Mutta hänhän ehdottaa massaitsemurhaa, jonka iäkkäät suorittaisivat käyttäen valtion tarjoamia "ystävällisiä" kuolinpillereitä.

    Eikö hän tajua, että itsemurha on suuri tragedia?

    VastaaPoista