torstaina, helmikuuta 18, 2010

Tiikerin vuosi



Onko tämä kultainen tiikeri? Ainakin se näyttää kullanmurulta. Kiinalaisen kalenterin mukaan on alkanut kultaisen tiikerin vuosi. Tiikerin hyvien ominaisuuksien lisäksi siihen liittyvät kullan hyvää onnea ja menestystä suovat ominaisuudet.

En usko horoskooppeihin, mutta kiinalainen horoskooppi on kiehtova monikerroksisuudessaan. Olen syntynyt tiikerin vuonna, ja minulla ei ole mitään tiikerille suotuja hyviä ominaisuuksia vastaan. Mutta on järjetöntä, jos ryhdytään kasvattamaan lapsia tai solmimaan ystävyyssuhteita ja avioliittoja horoskooppien perusteella. Olen viime vuodet elänyt paljolti 1500-luvussa, ja silloinhan astrologia oli tiedettä. Siihen uskoi Luther, siihen uskoi Erasmus Rotterdamilainen. Erasmus muun muassa ei tullut koskaan käymään pohjoisissa maissa, koska hänelle oli ennustettu, että hän kuolee siellä. Kohtalonsa saattoi siis kiertää.

Kuva:Free Digital Photos

4 kommenttia:

  1. Nippa nappa tiikeri minäkin, tammikuussa syntynyt.
    En ole perehtynyt astrologiaan, mutta senverran on asia kiinnostanut, että olen ottanut selvää mihin ryhmään kuulun.

    VastaaPoista
  2. Kiinalainen vuosihan ei ala samasta kuin nykyinen länsimainen vuosi.

    VastaaPoista
  3. Hauskoja nämä kiinalaiset horoskoopit. Minä olen syntynyt käärmeen vuonna, valitettavasti en ole lohikäärme. Käärme on Kiinassa viisauden symboli; onhan se imartelevaa. Olen naimisissa rotan kanssa, huh! Käärme ja rotta: eiköhän käärme syö rotan iltapalkseen, vai mitä arvelet, Anna?

    VastaaPoista
  4. Kiinalaisilla nämä eläinsymbolit eivät merkitse samaa kuin länsimaisessa kulttuurissa. Linkissä olevan sivun mukaan käärme ja rotta voivat oppia paljon toisiltaan, ja sitähän avioliitto on.

    Kiinalaiset selittävät, että kaikissa eläinsymboleissa on monelaisia kerrostumia ja variaatioita alkaen ihan siitä, milloin ihminen on syntynyt, siis ihan tarkalleen. Kiinalaisille tämä horoskooppijuttu on tiedettä, taidetta ja psykologiaa.

    VastaaPoista