perjantaina, kesäkuuta 11, 2010

Tukholman ulkosaaristo

Tukholma 2010

Tukholmaan mennessä kauneinta on ulkosaaristo, varsinkin jos on näin tyyntä. Minulle jäi eräästä aikaisemmasta matkasta mieleen hirvi, joka ui meressä ja kauniit huvilat. Silloin oli heinäkuu ja olimme käymässä Euroopan lomalla Kanadasta käsin. Jäi lumoava muisto, joka varmaankin oli osaltaan tuomassa meitä takaisin Eurooppaan.

6 kommenttia:

 1. Kaikki tuommoiset merelliset kuvat ovat uljaita ja runollisia. Oikein sielu lepää noita kuviasi katsellessa, sekä Tukholmaa että Helsinkiä.

  VastaaPoista
 2. Tuo näky oli uskomaton. Tuli mieleen C.S. Lewisin kirja Prinssi Kaspianin matkasta, jossa purjehditaan maailmaan laidalle, ja jalo hiiriritari Reepicheep puhkeaa puhumaan yleviä.

  VastaaPoista
 3. Saaristo on kaunista. Olen monet kymmenet kerrat reissannut tätä reittiä nämä 45 vuotta.

  VastaaPoista
 4. Sylvi, se on siis sinulle kovin tuttua. Minä olen käynyt vain muutaman kerran Tukholmassa, kerran vaihto-oppilaaksi lähtiessäni, kahdesti Euroopan matkalla Kanadasta käsin ja nyt olin kokonaisen päivän!

  Olen suunnitellut matkustavani muuuallkin Ruotsissa. Olen kiinnostunut keskiajan historiasta, 1900-luvun alusta ja kustavilaisesta tyylistä.

  VastaaPoista
 5. Matka blogissani juuri tänään julkaisin Smålannin matkasta viimisen osan ja kerron siinä Dädesjön vanhasta kirkosta, 1200- luvulla rakennettu. Vierailepa blogissani sylviosulomatkalla

  VastaaPoista