keskiviikkona, maaliskuuta 13, 2013

Paluumuuttajapaavi


Vanhin Franciscuksen elinaikana maalattu seinämaalaus/muotokuva Franciscus Assisilaisesta (1181-1226), jonka mukaan uusi paavi otti nimen Franciscus (I).

Uusi paavi on eteläamerikkalainen Jorge Mario Bergoglio Argentiinasta. Hän on ottanut nimen Fransciscus (I) (Francis I), ensimmäisenä paavina. Hänellä on Italian ja Argentiinan kaksoiskansalaisuus.
Valittiin siis Argentiinan ja Italian kaksoiskansalainen paavin virkaan, samalla kertaa italialainen ja argentiinalainen.
Paavit ovat ottaneet uuden nimen vuodesta 533 j.Kr alkaen, jolloin paavi Johannes II luopui kastenimestään Mercurius, koska sillä oli pakanalliset juuret.
* 1605 valittiin jesuiittakardinaali Baronius, mutta Espanja käytti veto-oikeuttaan, ja vaali hylättiin.
P.S. Kanadan kansallispyhimys (suojeluspyhimys) on jesuiitta Jean de Brebeuf.

6 kommenttia:

 1. En ole kuullut että häntä pidetään italiaisena... hän on syntynyt ja koko ikänsä asunut Argentinassa, mutta vanhemmat ovat hänelle opettaneet italiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, ehdottomasti häntä pidetään myös italialaisena. Hän on Piedmontesta kotoisin olevan Mario José Bergoglion ja tämän vaimon Regina María Sivorin poika, vasta ensimmäisen polven argentiinalainen.

   Esimerkiksi Suomessa Suomesta Venäjälle muuttaneiden lapsia ja lapsenlapsia on kohdeltu juridiestikin paluumuuttajina, vaikka nämä eivät ole aikaisemmin edes käyneet Suomessa tai puhuneet sanaakaan suomea. Englannista muuttaneen naisen tai miehen lapsenlapsetkin saavat opiskella yliopistossa samoilla hinnoilla kuin Englannissa syntyneet, kertoi meille Englannin konsuli Torontossa ja sanoi: Kai teillä nyt yksi englantilainen isoäiti löytyy.

   Bergoglion molemmat vanhemmat olivat italialaisia, saattoivat olla Italian kanslaisia pojan syntyessä. Kyllä siellä Piedmonetessa riemuitaan.:)

   Poista
  2. Valitan kirjoitusvirheitä. Katson samalla mäkihypyn maailmancupia.:)

   Poista
 2. Lukekaa myös tämä Washington Postin artikkeli.

  VastaaPoista
 3. Laitan tekstiin linkkejä, joista tulee esiille, mitä aiheesta kirjoitetaan muualla.

  VastaaPoista
 4. Pretty section of content. I just stumbled upon your site and in accession capital to assert that I acquire in fact enjoyed account your
  blog posts. Anyway I'll be subscribing to your augment and even I achievement you access consistently rapidly.

  my blog post; cellulite treatment cream

  VastaaPoista