sunnuntaina, heinäkuuta 12, 2015

Aiheellista toistaa: miksi bloggaan?




"Aina kun mietin, olenko tänään hengissä vai välittävätkö aistini vain jotain jälkikuvaa elämästä, katson verkosta päivän blogiani. Jos sellainen löytyy, kysymyksessä on vahva aihetodiste elämän jatkumisesta. Kirjoitan – siis olen olemassa."
Päivän Kemppinen

"Niin kauan kuin on elämää, kertomukseen tulee lisää kokemuksia."
Markku Lehto: "Vanhuus pitää ymmärtää elämän kertomuksena." - Päivän Hesari

Blogimaailma on nukuksissa. Tähän aikaan vuodesta se johtuu kesälomista, mutta sitä on nähtävissä muutenkin. Itse kullekin tulee kiusaus lopettaa bloggaaminen. Mutta blogi on tärkeä pelkästään kuvallisena päiväkirjanakin. Kommenttini FB:ssa

4 kommenttia:

  1. Mukavaa että bloggaat. Kyllä muutenkin, mutta etenkin nyt kesän hiljaisena aikana päivittyvät blogit virkistävät meitä jotka täällä liikumme. Syksyllä sitten taas on kaikkea liikaakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On viisasta pitää välillä bloggaustaukoa, kun siltä tuntuu.

      Aikamme ristiriitaisuus näkyy blogeissa. Olisihan se ihme, jos ei näkyisi, kun maailman viimeaikaiset tapahtumat ovat luoneet levottomutta. Snowden, Krimin ja Ukrainan jälkeen maailma on muuttunut.

      Sitä minä ihmettelen, miksi kukaan ei ihmettele sitä, että Snowden viihtyy nimenomaan Venäjällä?

      Poista
  2. Anna, onhan se hyvä, että edes jostain voi tarkistaa, että onko olemassa vai ei;) Blogitauto ovat kultaa, mutta ehkä ne eivät kuitenkaan riitä jossain vaiheesssa. Jos luonne on kuin minulla, on joskus ymmärrettävä päästää irti. Kaihollahan se sitten tapahtuu, kun aika on, muttta miten paljon enemmän aikaa jääkään kaikkeen muuhun. Ja sitten en ole koko ajan kuvaamssa kun olen jossain käymässä eli kuin olisi aina töissä. Puutarha ei tee samaa tunnetta, vaikka onkin iso ja työläs. Ehkä se on se fyysinen plussa, jota siitä saa kauneuden lisäksi.

    Ja miksei kukaan ihmettele, onko suuren naapurimaamme päämies ollenkaan täyspäinen!

    Mukavaa viikon jatkoa sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leena,
      jonkinlainen itsesensuuri on käynnissä, vaikka toisaalta puhutaan vapaammin kuin edellisen kylmän sodan aikana. Ulkomaisissa lehdissä kirjoitetaan aivan suoraan naapurimme ongelmista. Paljon siinä on entisen KGB: n ovelaa suunnitelmallisuutta. He nauttivat sadistisesti siitä, että me olemme huolissamme. Venäjältä muuttaa paljon ihmisiä pois, siksi ihmettelen Snowdenia. Mikä hän on oikein miehiään? Oliko hän alkujaankin Venäjän agentti? Hänhän on puhunut pelkkää hyvää Venäjästä.

      Kaikesta huolimatta pidän Venäjästä ja sen kultturista enkä aio antaa P:n viedä minulta sitä iloa. Säälin venäläisiä.

      Ehkä elämääsi tulee jotain aivan uutta, joka syrjäyttää kirjabloggaamisen. Kun aika on kypsä. ..

      Minusta tuntuu, että voin jatkaa bloggaamista kauan, sillä en tee siinä niin paljon työtä kuin Sinä teet, en pidä sellaista tasoa. En jaksaisi. Kirjablogini ovat tietysti työtä, PR-työtä, jota on pakko tehdä, kun ei ole enää ollenkaan kustantajaa ja siitä huolimatta kirjoitan uutta kirjaa.

      Minusta on hauskaa ottaa valokuvia ja laittaa niitä talteen. Ehkä minun olisi sittenkin pitänyt mennä Ateneumiin.

      Jos lopetan bloggaamisen, sitten se on lopussa. Yleensä en palaa vanhoihin paikkoihin tai asioihin.

      Poista