perjantaina, lokakuuta 30, 2015

Happy Halloween! Kivaa kurpitsajuhlaa!

Have a Sweet Halloween! Kivaa kurpitsajuhlaa!

Have a nice Halloween! Hauskaa Halloween-juhlaa!
Halloween muistojani: Halloween-koristeita tienvarressa New Yorkin osavaltiossa USA:ssa, pieni kanadalaistyttö menossa Halloween-juhlaan museoon, kurpitsailmapallo kotona Helsingissä ja suuri kurpitsa Zagrebin torilla.

Kurpitsat kuuluvat sekä kiitospäivään (Thanksgiving) että Halloween-juhlaan. Kaikissa kulttuureissa juhlitaan sitä, että saatiin runsas sato ja tullaan toimeen seuraava talvi. Pimeän kauden alkaessa pidetään hauskaa ja sanotaan:  pimeä emme pelkää sinua, sillä kohta tulee valkea lumi, joulu ja taas uusi kevät ja kesä.

1024303

Syystunnelmaa Zagrebissa, Kroatiassa


Halloween

Lasten Halloween-näyteikkuna pietarilaisessa Gostiyy Dvor -tavaratalossa


Thanksgiving

Halloween/Kiitospäivä Moskova




Chinese Lanterns

Kauniita lyhtykoisoja

Happy Halloween!
Have a nice weekend!
Hyvää viikonlopppua!


Puutarhatonttu

Puutarhatonttu Wittenbergistä (Klikkaa syuureksi)

Suomessa sekoitetaan Halloween ja Pyhäinpäivä

Tietämättömyyden huippu oli pari vuotta sitten Anna -lehdessä ollut kirjoitus, jossa sekoitettiiin kaarnevaalimainen Halloween, hajuvesimainos ja "kirkkotie".

Halloween on muinaista perua oleva kuolemalle ja pahoille hengille pilaa tekevä karnevaalimainen päivä, jolloin lapsilla on hauskaa naamiaisasuissa. Esimerkiksi Kanadassa monet opettajatkin pukeutuvat silloin Halloween-asuun. Aikuiset juhlivat sen sijaan Halloweenia toisinaan mauttomasti eli pilaavat senkin juhlan lapsilta.

Pyhäinpäivä on taas kristillinen vainajien ja pyhimysten muistopäivä. Kaikissa kulttuureissa ja uskonnoissa muistetaan rakkaita omaisia ja kansakunnalle tärkeitä henkilöitä sekä pohditaan koko ihmiskunnalle yhteistä kohtaloa, kuolevaisuutta.

On aika iloita ja aika surra. Suomalaisillakin voi olla sekä Halloween että pyhäinpäivä.

3 kommenttia: