keskiviikkona, joulukuuta 13, 2006

Lucia säteli sateessakin


Kuvat: Anna Amnell. Klikkaa kuvaa, niin näet sen suurempana.
Lucia-kulkue oli kaunis sateesta huolimatta. Lapsilla oli hauskaa tonttupuvuissa ja muumien kanssa. Kulkueen alussa oli poniratsukkojen joukko. Yleisön joukossakin oli pieni Lucia, tyttö jolla oli kynttiläkruunu päässä.


Lucian päivän paraati

Etelä-Esplanadilla pääsi jo lähemmäksi kulkuetta ja sai napattua pari kuvaa.

4 kommenttia:

 1. Kolmen sepän patsaalle oli muuten sykähtänyt sellainen uusi ratikka. Kesti aikansa ennen kuin saivat sen hinatuksi jonnekin kulkueen tieltä.
  Yksi ilta vuodessa on sellainen, että Helsinki tuntuu ruotsinkieliseltä kaupungilta :)

  VastaaPoista
 2. Lapsilla näytti olevan hauskaa Lucia-kulkueessa. Tunnelma oli muutenkin iloinen, vaikka oli kova sade.

  VastaaPoista
 3. Tuntuu aina kivalta, kun lapset huutelevat "Hyvää joulua! God jul!" Lapsuuteni Helsinki oli aidosti kaksikielinen. Nykyisin ruotsi jotenkin hukkuu massaan; ehkä osuutensa on sillä, että asumme toisella alueella Helsinkiä kuin lapsuudessani.

  VastaaPoista
 4. Kyllä se riippuu aika paljon kaupunginosasta. Olen asunut opiskeluajoista asti enimmäkseen Helsingin keskustassa ja tottunut siihen, että osa naapureista on ruotsinkielisiä.

  Lapsuudessa ruotsi oli outo kieli, tuttu vain lastenloruista, jotka olivat kuin sadun kieltä tai taikasanoja.

  Kanadassa ruotsi unohtui. Ruotsalaisia tai suomenruotsalaisia siirtolaisia oli erittäin vähän verrattuna suomenkielisiin.

  Suomenruotsalaiset ovat lisäksi niin kaksikielisiä, että heitä luulee usein pitkään suomenkielisiksi. Se on aina vähemmistön etu: on osattava myös enemmistön kieli.

  VastaaPoista