maanantaina, joulukuuta 28, 2009

Kolmen koneen loukku

Näin välipäivinä täytyy tehdä töitäkin. Olin kerännyt vähitellen aineistoa netistä ja ryhdyin tulostamaan sitä, sillä luen mieluiten paperilta varsinkin silloin, kun luettavaa on paljon. Samalla voi alleviivata värikynillä tai tussilla ja loppujen lopuksi voi leikata tarpeelliset kohdat suikaleiksi, jotka mahtuvatkin pienempään tilaan. Mutta millä tulostaa? Olen nimittäin kolmen tulostimen loukussa, ja niillä kaikilla on omat hyvät puolensa.

On ikivanha kone, joka tulostaa, kopioi ja skannaa. Se kuluttaa vähiten mustetta ja käytän sitä melkein aina kopioimiseen. Nopea se ei ole. Yritin nytkin tulostaa sillä. Alku sujui hyvin, mutta sitten kone juuttui täysin.

Uudempi kone skannaa aivan erinomaisesti, mutta kuluttaa mahdottoman paljon mustetta, jos sitä käyttää tulostamisen tai kopioimiseen. Sitä käytän yleensä vain skannaamiseen tai saadakseni siistejä kopioita.

Kun tarvitsimme jokin aika sitten hyvän ja nopean tulostimen, ostimme kalliin lasertulostimen. Sen käyttäminen on kuin leikkiä. Se pelasti nytkin tilanteen.

Mutta vanha kopiokone on tuossa vierellä. Sillä kopioin kuvia ja tekstiä - ainakin siihen asti, kun ostamani mustekasetit ovat tulleet tyhjiksi.

Joku viisas ajattelee varmaankin, että meidän olisi pitänyt ostaa hyvä laite, joka tekee kaiken kunnolla ja edullisesti, mutta siihen meillä ei ollut varaa.

4 kommenttia:

 1. Jos sinulla on hyvä skanneri ja hyvä lasertulostin, et tarvitse muuta! Skannaat tarvitsemasi paperit ja tallennat ne koneelle, josta tulostat ne laserilla. Näin meillä tehdään. "Turhat" tallenteet voi sitten poistaa koneen kovalevyltä sitä mukaa kuin olet saanut ne tulostettua.

  VastaaPoista
 2. Tuota voisin kokeilla.

  Olen tehnyt joskus niin, että vien tekstit gmailiin ja tulostan sieltä. Gmailiin laitan usein uudet tekstit talteen ja voin muokata niitä myös muualla pelkäämättä, että ne katoavat. Minulla oli viimeisin nuortenkirja kokonaan tallessa gmailissä.

  VastaaPoista
 3. Tulostan hyvin vähän, kaikki laskut ja sellasetkin aäilytän koneessa, omassa mapissa. Omia kirjoituksiakaan en laita paperille. HYvin vähän tulostan valokuvia, ne ovat hyvässä järjestyksessä tietokoneessa.

  VastaaPoista
 4. Minullakin on valokuvat omassa tietokoneessa, Picasassa ja Flickrissä. Olen tulostanut hyvin harvoin valokuviani ehkä vain muistoalbumeihin hautajaisia varten.

  Koneella, levyillä ja muistitikulla on kätevä säilyttää kuvat ja hauska katsella suuressa koossa. Kuvia voi jakaa ystäville sähköpostissa tai Flickrissä (tms).

  Mutta tekstin lukeminen tietokoneelta on minusta rasittavaa. Tekstistä voi hallita suurempia eriä yhdellä kertaa esim siloin kun levittää paperit ison ruokapöydän päälle. Millään ei saa yhtä hyvää yleiskatsausta kuin sillä tavalla.

  Olen käyttänyt myös maalarin tapettipöytää, jollaisen voi koota helposti pahvista.

  Näistä syistä mikään ei korvaa minulle paperia. Paperiarkilta voi lukea vaikkapa huoneessa kävellen.

  VastaaPoista