perjantaina, marraskuuta 16, 2012

Matkakuvien yksityiskohdat

details by Anna Amnell
details, a photo by Anna Amnell on Flickr.
Usein alkaa ymmärtää jotain matkakohdetta vastaan pitkän aikaa matkan jälkeen. Ennen matkustettiin hitaaasti, pidettiin matkapäiväkirjaa, piirrettiin ja maalattiin. Matkat kestivät kuukausia jopa kokonaisen vuoden. Nyt rynnätään paikasta toiseen.

Matkaoppaitakin alkaa ymmärtää paremmin. Useimpia nähdyistä paikoista ei kuitenkaan ole olemassa missään muualla kuin matkailijan valokuvissa, jotka ovat vanginneet tietyn hetken.

Lieneekö olomoucilaisen ruokakaupan ikkunassa enää tätä sinivalkoista liinaa, johon ihastuin ja joka on nyt blogini otsikon taustakuvana. [tavalliset sulkumerkit, kysymysmerkit ym ovat kadonneet koneestani, valitan.] Olomouc on keskiaikainen kaupunki lähellä Ostravaa, jossa tyttäreni asuu nykyään miehensä kanssa. Junamatka kesti vain puolisen tuntia.

Olomoucissa minua hävetti aluksi olla suomalainen, sillä 1600-luvun uskonsotien aikaan ruotsalaiset ja suomalaiset tuhosivat melkein koko kaupungin. Olomoucilaiset eivät kanna kaunaa. Uskontosotien aikana kidutetun ja kuolleen marttyyrin muistolle rakennetussa kirkossa opas kertoi olleensa käymässä Helsingissä ja haluavansa Suomeen uudestaan.
katso lisää kuvia Olomoucista , myös kansioita, joihin kuvat on ryhmitelty.
churches in Olomouc , samoin Tsekin kuvat kansioissa

2 kommenttia:

  1. Huomasin tällaisen vanhan postauksesi kun katselin tämän viikon värikollaasivastaustasi. Tajusin, että tässä kuvassasi olisi ollut ihan kaikki haasteviikon värit samalla kertaa! :)

    VastaaPoista
  2. TeeTee, Sinäpä olet hyvä löytämään värejä.

    VastaaPoista