maanantaina, joulukuuta 17, 2012

Mustavalkomaanantai 142: kirjan valmistaminen

Berliini by Anna Amnell
Berliini, a photo by Anna Amnell on Flickr.
Marraskuu 2010: Kirjoitan Berliinin kirjailijaresidenssissä. Mieheni on turistina museoita kiertämässä. Kirjan valmistuminen on minulle aina hidasta.
suuri koko/a large size

Mustavalkomaanantai 142 'valmistelu', valmistautuminen', 'valmistaminen', '

6 kommenttia:

  1. Niin eihän sitä kirjaa yhdessä päivässä tehdä.

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Tuolla kirjailijaresidenssissä oli tietenkin työpöytiä, mutta eihän niiden päälle olisi mahtunut suurta määrää papereita moneen läjään. Kussakin läjässä oli yksi luku tai luonnos yhteen lukuun. Monet kirjailijat ovat ripustaneet valmisteilla olevia sivuja tai lukuja seinille ja kiertäneet lukemassa niitä.:) Sitä tehdään kai edelleen.

      Uskon, että useat kirjailijat käyttävät nykyään vain tietonetta. Mutta täytyy olla monta näyttöä yhtä aikaa avoinna, jotta saisi saman tehon kuin papereiden levittelyllä sängyn päälle tai suurelle pöydälle tai tuolien päälle. Niihin papereihin voi tehdä käsin huomautuksia tai lisäyksiä ja siirtää ne sitten tietokoneelle. Voi järjestellä kirjan lukuja ja kappaleita. Käyttää apuna jopa vanhan ajan leikkaa ja liimaa -systeemiä.

      Winston Churchill taisi johtaa Englantia - ja jopa sodankäyntiä - vuoteeessa istuen. Ehkäpä syy oli sama kuin minulla: selkä ei kestä tuntikausien istumista. Asiaa voi helpottaa lähtemällä liikkelle vähän väliä, kävellä tai tehdä joitain voimisteluliikkeitä.
      Sängyssä on usein myös lämpimämpää kuin ikkunanan edessä työpöydän äärellä.

      Poista
  3. Suuri ponnistus on saada kirja valmiiksi. Mukava tunne varmaan, kun se on kustantajalla painokoneissa pyörimässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arleena, kiitos myötätunnosta. Nykyään alkaa olla suurempi vaiva löytää kustantaja. Minullka on ollut oikein huono tuuri. Ensimmäinen kustantajani lopetti nuortenkirjojen julkaisemisen, sitten toinen. Eilen luin, että ne ovat yhtyneet isoksi kustannustaloksi. Olisikohan niillä nyt varaa painaa myös nuortenkirjoja.:)

      Poista