Eteisen kirjahyllyssä on lähinnä 1500-luvun historiaa käsitteleviä kirjoja. Tässä niistä 33.
Kuva suurena
Oikealla alhaalla Josephine Teyn hieno salapoliisiromaani Ajan tytär, jonka kansikuvassa oleva kuningas on ollut esillä viime päivinä. 1990 Crime Writers Association valitsi Teyn Ajan tyttären kaikkien aikojen parhaaksi rikosromaaniksi). Nimi tulee sanonnasta "Totuus on ajan tytär", ja se sopii hyvin Rikhardin kohtaloon.
Erään englantilaisen parkkipaikan alta löytyi luuranko ja pääkallo, ja DNA-tutkimukset ja muut yksityiskohdat paljastivat, että ne olivat vuonna 1485 taistelussa kuolleen Rikhard III:n jäännökset. DNA-näyte saatiin Rikhardin sisaren jälkeläiseltä.
Rikhard III (suom., murhamysteeri, jota myös Tey käsittelee romaanissaan)
Rikhard kuului Plantagenet -sukuun, ja hänen jälkeensä tuli Tudor-suku (mm Henrik VIII, Maria "Verinen", Elisabet I) , joka mustamaalasi Rikhardin maineen, ja Shakespeare ikuisti Rikhardin rumana tyrannina. Tämä huono maine lienee ollut sen ajan propagandaa.
Numerokuvat 24: luku 33
Rikhard III ja skolioosi (engl,. arkeologialehti)
Sivut
- Etusivu
- Vakoilijoita pikkukkaupungissa info Weebly
- Suomen Nuorisokirjailijat/Annna Amnell
- Lucia ja Luka (2013)
- Vaahteralaakson Aurora. Yhteispainos. Arvosteluja
- Anna Amnell: Vaahteralaakson Aurora. 2014 Kansi ja info
- Anna Amnell's historical novels
- Anna Amnell in Wordpress.com
- Art deco, vintage
- KOTISIVUBLOGI
- NOJATUOLIPUUTARHURI
- INFO & KAIKKI BLOGINI
- Broken Star -käsityöblogi
- Nukkekotiblogi Auroran talo
- Maria ja Jaakko. Suksimestarin suku
Tuttu dekkari. Itse asiassa mietin juuri viime päivien uutisten innoittamana että lukisinko uudestaan :D
VastaaPoistaMInäkin olen lukenut sen monta vuotta sitten. Taidanpa lukea uudestaan.
PoistaÄh, hukkasin kommentin, kun aloin kesken kaiken katseleen kuvaa lähempää... mutta mielenkiinnolla olen lukenut myös aiheesta. Siis luurankolöydöstä ja sen kertomasta totuudesta vääristeltyyn historiaan nähden.
VastaaPoistaSattumalta Teyn kirja oli tuolla hyllyllä. Käänsin kannen näkyviin, kun näin tutut kasvot. Parkkaipaikan alta löydetyn pääkallon mukaan Rikhard oli komea mies. Sitä korosti myös tutkija. Olen lukenut aikaisemmin, että kärsivä ilme maalauksen esittämän Rikhardin kasvoilla saattoi johtua pitkäaikaisesta kivusta, jonka selkävaiva aiheutti (skolioosi?).
PoistaSkolioosi se oli. Linkki Rikhardista kertovaan arkeologian artkkeliin myös tekstissä.
Poistahttp://www.archaeology.co.uk/articles/scoliosis.htm
Monta luettavaa kirjaa
VastaaPoistaVeli Cadfaelin on suomeksikin. Niitä lukiessani olen ajatellut, että juuri sellaisita luostareista lähtivät Henrikin kaltaiset rohkeat miehet kaukomaille.
PoistaTämä tuli kuin tilauksesta. Olenkin etsinyt jotain luettavaa kaukaa menneisyydestä erään lukuhaasteen merkeissä. Hieno kokoelma sinulla!
VastaaPoistaNuo ovat osa kirjoja, joita luin kirjoittaessani kirjaani "Kyynärän mittainen tyttö", joka kertoo myös 1500-luvun Lontoosta ja yleensäkin Englannista, jonne ryöstetty Lucia viedään Elisabet I:n hoviin. Pienikokoisina nuo kirjat mahtuivat eteisen kapean ja korkeaan kirjahyllyyn keittiön ja vessan ovien väliin.:)
PoistaTäällä lisää:
http://amnellinlucia.blogspot.fi/2012/01/vastauksia-kysymyksiin-kyynaran.html
Myös linkistä suoraan