Renessanssinaisen kampaus on kuvattu
berliiniläisessä taidemuseossa, Gemäldegaleriessa, jossa on eräs maailman suurimmista kokoelmista maalauksia keskiajasta alkaen.
Valtionmuseoissa
kuvaaminen on Saksassa sallittua. Salamaa ei saa käyttää. Yksityisissä museoissa kuvaaminen on sielläkin kiellettyä.
Olen muuttanut maalauksen väriä. Alkuperäinen kuvani on esimerkiksi täällä toisessa blogissa.
Lisää kiemuraisia kampauksia
http://www.bellasugar.com/Renaissance-Hairstyles-Women-18486456#opening-slide
Lisää kiemuraisia kampauksia
http://www.bellasugar.com/Renaissance-Hairstyles-Women-18486456#opening-slide
http://makrotex.blogspot.fi/2014/04/makrohaaste-142.html: Kiemurteleva
Botticellin maalaus Nuoren naisen muotokuva on Wikipediassa:
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Sandro_Botticelli_066.jpg
Botticellin maalaus Nuoren naisen muotokuva on Wikipediassa:
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Sandro_Botticelli_066.jpg
Ennen osattiin kampausten teko! Hieno idea haasteeseen. Harva enää viitsii tehdä noin monimutkaisia kampauksia - ei toisaalta ole sitä palvelijaakaan, joka semmoisen voisi omaan pähän kieputtaa...
VastaaPoistaLaura, palvelijat noita kiemuroita ennen laittoivat. Muutoin työnnettiin tukka myssyn sisälle tai kiedottiin letille.:) No, joka saattoi olla itsekin taitava ja viitseliäs.
VastaaPoistaP.S. Uskon, että "huivipakko" miellyttää monia, kun silloin ei näy, että tukka on huonosti. Ennen Suomessakin käytettiin päähuiveja.
VastaaPoistaOikein viehkeät kiemurat!
VastaaPoistaVanhojen päiväksi tytöt käyvät kampaamossa laittattamassa ihmekampauksia. Olen nähnyt raitiovaunussa joskus todella hienonoja 1900-luvun alun kampauksia.
PoistaMainio vastaus, tukka on hienosti värkätty kiemuroille ja väriä olet muuttanut juuri sopivasti. Tukan kiemuroita olisi ollut kiva kuvata, mutta ei osunut kohdalle tänään yhtään kikkarapäätä. Huivin käyttö on tosiaan täällä monelle se kaiken helpoin 'kampaus', ei ole mikään yhden minuutin juttu vääntää säkkärää siivoksi joka aamu. Huivin käyttö sopisi tulla takaisin kaikille kokkailijoillekin, itseni mukaan lukien, hiuksi sopassa ei oikein ole herkullinen :)
VastaaPoistaSen kun vaan huivi päähän. Kirjoitan tätä turbaani päässä.:) Tilasin turbaanin, kun muistin, miten äiti käytti turbaania ulos mennessään, sisällä huivia töitä tehdessään. Käytän tätä tänään ensi kertaa huvikseni. Näin ei ole bad hair day.:)
PoistaMiten ihmeessä nämä kiemurat pysyvät kasassa?
VastaaPoistaOli hiusneuloja, nauhoja, läpinäkyvää harsoa. Renessanssin kampaukset ovat kiemuraisuuden huippu! Laitan tekstiin linkin yhteen artikkeliin, jossa lisää kuvia.
PoistaHiukset on laitettu hienosti. Kiemurtelu on kaunista
VastaaPoistaJoku oli laittanut nuo hiukset hienosti.
PoistaHetkessä eivät nämä kauniit kiemurat synny.
VastaaPoistaUpe on kampaus.
Tuohon aikaan ei taittu pestä hiuksia kovin tiuhaan.
Peeytyminen vaihteli eri maissa. Keskiaikana kaikkialla Euroopassa oli yleisiä saunoja. Yksityisillä oli sama pesuvati ja vesikannusysteemi, joka jatkui 1900-luvulle. Ihmiset kylpivät puusaavissa, johon laitettiin lakana, jotta ei tule tikkuja ihoon. Toisaalta myöhemmin oli ihmisiä, jotka eivät peseytyneet usein. Jossain kerrottiin, että Ruotsi kuningatar Kristiinan käsivarret olivat liasta mustat.
PoistaHyvä idea! Hiukset menevät parhaimmillaan tosi kauniisti kiemuralle.
VastaaPoistaTarvitaan varmaankin vähän pinnejä.:)
Poistaviehkeitä kiharoita
VastaaPoistaNäin on. Tyttö voisi ulkonäkönsä puolesta olla suomalainen.
PoistaOman aikansa kaunotar!
VastaaPoistaKaunis Simonetta. Simonetta Vespucci todennäköisesti. Simonetta kuoli 20 vuotiaana tuberkuloosiin. Monien elämä oli siihen aikaan hyvin lyhyt. Boccaccio oli salaisesti ihastunut Simonettaan ja maalasi häntä uudestaan ja uudestaan hänen kuolemansa jälkeenkin.
PoistaKiva kampaus.
VastaaPoistaTällaista näkee harvoin nykyään. 1900-luvun alun hienoja kampauksia voi nähdä taas Selfridgen tavaratalosta kertovassa TV-sarjassa.
VastaaPoistaSuoranaista taidetta. Näyttää että lisökkeitä olisi laitettu, ei kennelläkään voi olla noin paljon hiuksia! Huivi ei sovi kaikille, ei ainakaan minulle vaikka niitä keräilen. Mummollani oli huivi jo paljon ennen omaa nykyistä ikääni, mutta silloin ei suhkuteltukaan päivittäin. Letti ja huivi oli ratkaisu.
VastaaPoistaKaari, hiusmuotoilua tuo on.
PoistaHuivista on tullut muslimien ja vanhoillisten juutalaisten päähine, monesti erittäin kaunis. Toisaalta Elisabet II käyttää huivia ulkoillessaan, Downton Abbeyn käsikirjoittajan Julian Fellowesin vaimo Emma Kitchener (kyllä, ihan aito Kitchener) käyttää valkoista turbaania, josta riippuvat näyttävät huiviosat. Hän on hyvin pitkä, joten aikamoinen näky.
Minä olen ajatellut suojata turbaaneilla korviani, sillä täällä Helsingissä on nykyään usein kovin tuulista.
Todella kauniit kiemurat. Ja kaunis valokuva. Nainenkin on kaunis.
VastaaPoistaVau mikä kampaus!!
VastaaPoistaKyllä ennen osattiin ja ilman tupeeraustakin tuli kaunista
VastaaPoistaVarsinkin renessanssin aikaan oltiin taitavia.
VastaaPoistaTesti
VastaaPoista