torstaina, maaliskuuta 22, 2018

Terveellinen


oatmeal and castles

Aamulla aina ohutta kaurapuuroa paljaaltaan ja lisänä usein sokeritonta ranskalaista kirsikkahilloa.
Makrokuvat : Terveellinen

porridge, one egg plus one egg white, coffe, water

Yksi kananmunan valkuainen tai yksi kanamuna ja yksi valkuainen. Joskus voita, jos sitä sattuu olemaan. Jos pitää piristyä, juon puoli pientä Paratiisi-kupillista mustaa kahvia. Paljon vitamiineja.

traditional Finnish pastry

Välillä teetä ja sulhaspiirakkaa. Lounas mitä milloinkin, yleensä kalaa ja vihanneksia tai pelkkiä vihanneksia. Lomamatkalla jotain erilaista.
 
Moscow, grilled vegetables at a restaurant


A healthy meal, Moscow, grilled vegetables at a restaurant. Moskovassa työssä olevan sukulaisemme kodin lähellä on israelilainen ravintola, joka valmistaa täydellisiä grillattuja vihanneksia, addiktiivisen hyviä.

Ratatouille at home

Ratatouille at home

IMG_2893

Kalaa ja vihanneksia kotona

Polish Italian cuisine

Polish Italian cuisine in Krakow.
Vadelmaravintolan herkullinen annos.

Turkkilainen jälkiruoka

Lammasaterian jälkeen tarjoamme perheelle aina pääsiäisaterialla turkkilaisia appelsiiniviipaleita, halpa, hiukan työläs ruokalaji, jonka valmistan mieheni kanssa edellisenä päivänä jääkaappiin seisomaan. Ohutkuorisia meheviä appelsiineja ohuina viipaleina. (Reseptissä oli veriappelsiinit)  "Joulumausteita" ja konjakkia tms muutama lusikallinen. Erikoinen 1950-luvun amerikkalainen styrox-vati löytyi kerran Hietalahden kirpputorilta.  Minusta se on kuin luotu tähän ruokalajiin.


pasha

Sitten maistuukin makea kotitekoinen pasha teen tai kahvin kera. Olen antanut perinteisen pääsiäismuotin pojalleni. Tämä pasha on tehty kahvin suodattimella.


Easter


Hyvää pääsiäistä!


018

Happy joyful Easter to everyone!

Ikonit

8 kommenttia:

 1. Suorastaan paratiisillinen postaus <3 Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
 2. Vau! Mitkä kattaukset. Puuroa tulee syötyä aivan liian harvoin.
  Hyvää Pääsiäistä!

  VastaaPoista
 3. Hyvää pääsiäistä, Riitta!

  VastaaPoista
 4. Kirsti Kaija, mieheni laittaa nykyään ruoan, ja hän on hyvin täsmällinen. Siitä on minulle boheemille tyypille hyötyä. Hoidin tosin kaiken kotona yksin monta kymmentä vuotta, ja vaihdoimme nyt rooleja kuten kansansadun ukko ja akka, joilla roolinvaihto meni pieleen. Meillä ei ole käynyt niin ainakaan vielä. :) Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
 5. Hyvää pääsiäsitä ja maukkaita pääsiäisruokia!

  VastaaPoista
 6. Voi sulla on niin nättejä astioita!

  VastaaPoista
 7. Pieni lintu, ei minulla pljon muuta olekaan. Astioita on kertynyt matkan varrella. Mieheni on ostanut Paratiisi-astiat vähitellen lahjaksi. Paljon kaunista on löytynyt Hietalahden kirpputorilta ihan yksitellen.

  VastaaPoista