Sivut
- Etusivu
- Vakoilijoita pikkukkaupungissa info Weebly
- Suomen Nuorisokirjailijat/Annna Amnell
- Lucia ja Luka (2013)
- Vaahteralaakson Aurora. Yhteispainos. Arvosteluja
- Anna Amnell: Vaahteralaakson Aurora. 2014 Kansi ja info
- Anna Amnell's historical novels
- Anna Amnell in Wordpress.com
- Art deco, vintage
- KOTISIVUBLOGI
- NOJATUOLIPUUTARHURI
- INFO & KAIKKI BLOGINI
- Broken Star -käsityöblogi
- Nukkekotiblogi Auroran talo
- Maria ja Jaakko. Suksimestarin suku
keskiviikkona, huhtikuuta 08, 2009
Posliinipuput
Nämä kirpputorilta ostetut posliinipuput ovat hauskoja pääsiäiskoristeita.
Minisatu: Herra ja rouva Jäniksen epäonnistunut pääsiäisvierailu.
(Blogilistakin on remontissa.)
Kevyt jälkiruoka pääsiäisaterialle
Tällä kertaa on katettu seisova pöytä keittiöön, sillä meitä ruokailijoita on monta. Keittiöstä haetaan lammasta, riisiä (kiinalaisesta kalligrafitaiteilijan pensselinpesuvadista), salaattia. Juomat ovat ruokapöydässä. Pääsiäisateria on vasta alkamassa. Aluksi on bataattikeittoa ihan jo värin vuoksi.
Keittiönpöydällä on indonesialainen liina. Kaikki eksotiikka on sukulaisten ja ystävien tuomia tuliaisia kaukomatkoilta.
Kevyt jälkiruoka
Kevyt jälkiruoka lampaan jälkeen, ennen pashaa, suklaakakkua ja muuta makeaa ovat turkkilaiset appelsiinit. Laitoin niitä ensi kerran vuonna 2003. Ne ovat olleet sen jälkeen suosittuja meidän perheessä.
Tarvitaan 1-2 appelsiinia ruokailijaa kohti, mieluummin enemmänkin, hiukan fariiniasokeria ja pari ruokalusikallista konjakkia. Ja yksi ylimääräinen appelsiini mehuksi.
Appelsiinit kuoritaan hyvin huolellisesti, jotta niihin ei jää lainkaan valkoista osaa. Sitten ne leikataan ohuiksi viipaleiksi, jotka asetetaan laakeaan tasapohjaiseeen tarjoiluastiaan kauniisti lomittain. Appelsiinista puristettu mehu maustetaan konjakilla ja fariinisokerilla ja valellaan appelsiiniviipaleitten päälle. Vati peitetään muovikelmulla ja laitetaan noin 4 tunniksi viileään paikkaan, kylmäkaappiin tai vanhanajan ruokakomeroon, jos jollakin vielä on sellainen.
Appelsiinijälkiruoka otetaan huoneenlämpöön tunti ennen tarjoilua. Siihen voi lisätä vielä noin ruokalusikallisen konjakkia, ei enempää, ettei sen maku tule hallitsevaksi. Laitetaan koristeeksi mintunlehtiä ja asetetaan jälkiruoka odottamaan vuoroaan sivupöydälle, josta se tuoksuu mukavasti.
maanantaina, huhtikuuta 06, 2009
sunnuntai, huhtikuuta 05, 2009
Kotisivu piristyi
lauantaina, huhtikuuta 04, 2009
Ankea yhdistelmä
Flunssa ja laihdutuskuuri on ankea yhdistelmä. Lohtua ei ole tuomassa edes suklaa, flunssaisen tavanomainen piristys, sillä olen vieroittanut itseni kofeiinista, siis myös suklaasta ja teestä. Kun tuntui oikein tylsältä, söin suklaata. Se maistui pahalta.
Mikä muu lohduttaa flunssaista? Kukat, pehmeät tyynyt. Se myös on hyvä asia, että flunssani ovat aika lieviä, sillä syön runsaasti C-vitamiinia. Flunssa kestää silloinkin aikansa, ja olo tuntuu tylsältä.
Väsymyksen vuoksi ei jaksa lukea mitään ihmeempää. Luin eilen vähän merirosvouden varhaishistoriaa, ja se oli tarpeeksi kiinnostavaa. Blogikirjoitukset ovat tarpeeksi lyhyitä lukea tai kirjoittaa. Ongelmana on kuitenkin se, että bloggaaminen näyttäisi olevan jonkinlaisessa murrosvaiheessa.
Kaikkein hauskimmilta vaikuttavat valokuvauksen ryhmäblogit, joita on runsaasti. On suorastaan runsaudenpulaa. Jotkut ovat kuitenkin energisiä ja kiertävät katsomassa toistensa kuvia.
Mikä muu lohduttaa flunssaista? Kukat, pehmeät tyynyt. Se myös on hyvä asia, että flunssani ovat aika lieviä, sillä syön runsaasti C-vitamiinia. Flunssa kestää silloinkin aikansa, ja olo tuntuu tylsältä.
Väsymyksen vuoksi ei jaksa lukea mitään ihmeempää. Luin eilen vähän merirosvouden varhaishistoriaa, ja se oli tarpeeksi kiinnostavaa. Blogikirjoitukset ovat tarpeeksi lyhyitä lukea tai kirjoittaa. Ongelmana on kuitenkin se, että bloggaaminen näyttäisi olevan jonkinlaisessa murrosvaiheessa.
Kaikkein hauskimmilta vaikuttavat valokuvauksen ryhmäblogit, joita on runsaasti. On suorastaan runsaudenpulaa. Jotkut ovat kuitenkin energisiä ja kiertävät katsomassa toistensa kuvia.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)