sunnuntai, huhtikuuta 08, 2012

MIkä on tämä sininen kukka?


What is this flower?, originally uploaded by Anna Amnell.

Hyasintti. Näin voimakkaasti tuoksuvaa kukkaa en voi pitää kodissani. Mutta kaunis se.

  IMG_8261

Onko se sittenkin hyasintti, kuten Hannele kirjoittaa tuolla kommenteissa? Siltä näyttää, Katsoin myös Googlella hyasintteja ja löysin samanlaisia isoja, muhkeita sinikukkaisia hyasintteja. Olen allerginen voimakkaille tuoksuille, joten meille ei osteta hyasintteja. En ole nähnyt niitä moneen vuoteen.

Diana-puisto


Dianapuisto, originally uploaded by Brin d'Acier.
Tämän pienen puiston reunalta ovat perussuomalaiset ostaneet ison lukaalin toimistoksi. Sehän on selvä kannanotto taiteeseen. Diana eli metsänjumalatar Tellervo on kaunis perinteistä klassista tyyliä oleva patsas.

Klikkaa tunnusta Diana-puisto ja katso myös minun ottamat kuvat tästä piuistosta, joka oli ennen uudistusta luonnonmukaisemassa asussa.

P.S. Kännykkäkameralla saa näin hienoja kubia, jos osaa ottaa. Nokia E52-1.

Värikollaasi 77


Värikollaasi 77, originally uploaded by Anna Amnell.
Tämä on
Pääsiäissunnuntain värikollaasi
Työnimi: kaurismäkeläinen pääsiäinen
suuri koko, a larger size

Värikollasi 77 b

Helsinki-versio: Kansallismuseo, Ullanlinnassa/Kaartinkaupungissa oleva talo, jonka ylimmässä kerroksessa oli Tove Janssonin ateljee, Kihlmanin talo entisellä kotikadullani samassa kaupunginosassa korttelin päässä sekä Kaivopuiston mattolaituri talvella ja sen ohi Suomenlinnaan vievä jäätie.
suuri koko/a large size


Pääsiäinen 2012

easter


Pääsiäisen jälkiruokia: pulla ja pasha sekä mignon-munat (mignon-munia jo yli 100 vuotta)

Lisäys. Oli hyvä ajoitus: söimme pääsiäisaterian lauantai-iltana. Sunnuntaina olikin yksi meistä vatsaflunssassa. Aterian vietto illalla johtui kylläkin lähinnä Poirot-filmistä. Meidän vanhalla TV:llä ei voi tallentaa ohjelmia.

lauantaina, huhtikuuta 07, 2012

Pääsiäisvalmisteluja


IMG_8115, originally uploaded by Anna Amnell.
Pöytä on melkein katettu, lammaspaisti uunissa, pashat valmiina. Pöytä on katettu tänä pääsiäisenä vain viidelle, sillä tytär miehineen on muuttanut Tšekkiin ja toinen sukulainen on myös ulkomailla.

IMG_8093

Lammaspaistin jälkeen on turkkilainen jälkiruoka, marinoidut appelsiiniviipaleet. Appelsiinit olivat aikamoisia möhkäleitä, joten oli vaikeaa saada viipaleista tarpeeksi ohuita.

Koska tämä blogi on kuvallinen päiväkirjani, minusta on hauskaa laittaa tänne ruoanlaiton välillä jotain talteen kuvina.
Klikkaa hakusanaa 'turkkilaiset appelsiinit', siellä valmistusohje.