torstaina, heinäkuuta 24, 2008

Kukkakimppu



Kauneus

5 kommenttia:

  1. Aiempiin kirjoituksiisi liittyen. Olet uljaasti lähtenyt puoltamaan luterilaista kirkkoa. Ihmettelen, miksi kukaan ei tule tueksesi, vaikka se on meidän kasvuympäristömme. Missä ovat esim. radikaalit seurakuntaihmiset?
    Kritiikkiisi Hesariin liittyen: kaipaan minäkin toimittajia, joille on tärkeää tosiasiat, ei lööpit.
    refanut

    VastaaPoista
  2. Kaunista jälleen. =)

    Minä ajattelin mennä verenluovutukseen ensi kuun alussa,
    niin saan yhden ruusun palkakseni.

    Saan siten edes yhden ruusun vuodessa. =)

    VastaaPoista
  3. anonyymi, kysyit: "miksi kukaan ei tule tueksesi--"

    Uskoisin, että kyseessä on tavanomainen suomalainen apaattisuus.

    Sen taustalla on pitkä historia Ruotsin ja Venäjän vallan alla ja Neuvostoliiton pelon aiheuttama itsesensuurin aika, jota kesti monen sukupolven ajan.

    Apaattisuutta tukee myös vaalijärjestelmä. Mm. Englannissa, Kanadassa ja USA:ssa on enemmistöperiaatteen mukainen vaalijärjestelmä: vain kunkin vaalipiirin voittaja tulee valituksi. Kustakin vaalipiiristä tulee yksi edustaja. Hallitus voi vaihtua kokonaan, uudet ihmiset pääsevät hallitukseen, asiat muuttuvat. Äänestäminen todellakin vaikuttaa.

    Mutta Suomessa on suhteellinen vaalitapa, ja edustajia tulee aina monesta puolueesta. Muutokset ovat hyvin pieniä. Ihmisille tulee sellainen olo, että äänestipä ketä hyvänsä, mikään ei muutu, samat ihmiset istuvat aina Arkadianmäellä ja järjestävät suosikeilleen virkoja ja muita etuja. (Viime vaalit aiheuttivat pienen muutoksen.)

    Apaattisuutta lisää myös vasemmistopiirien "terrori" ja "harvainvalta" kulttuurin alalla ja uskontokysymyksissä. Vasemmistolaisella on täysi sanavapaus. Muiden pitää olla suu kiinni siinä pelossa, että jää ilman apurahoja.

    Osmo Rauhala lienee ainoa taiteilija, joka uskaltaa arvostella Suomen omituista tilannetta. Hän voi olla vapaa, koska toimii osan vuotta luomuviljelijänä kotitilallaan ja toisen puolen New Yorkissa, jossa vallitsee todellinen ajatuksenvapaus ja toisen mielipiteen kunnioittaminen, jota esim Paul Auster on ylistänyt.

    En tiedä, mitä tarkoitat "radikaaleilla seurakuntaihmisillä"?

    VastaaPoista
  4. Hallatar, sinun pitää vihjata läheisillesi, että toivot ruusuja lahjaksi.:)

    VastaaPoista
  5. Unohdin kertoa, ettää kyllähän minä saan ystävällisiä kommmenteja ja lisäksi sähköpostiviestejä, joissa joku ilmaisee suoraan olevansa samaa mieltä kuin minä.

    VastaaPoista