keskiviikkona, toukokuuta 27, 2009

Historiaa ja luonnontieteitä länsimaiseen tyyliinSuomenkielinen GEO ja BBC History magazine

Löysin uuden kauniin suomenkielisen lehden, joka kertoo luonnontieteistä ja historiasta. GEOn uusimmassa numerossa on muun muassa yli 30 sivun verran hätkähdyttävän kauniisti kuvitettua tietoa muinaisesta Egyptistä yli 1000 vuotta eKr (Tutankhamonin aarteet, uusia löytöjä Thebasta) ja artikkeli, jossa ollaan Darwinin jäljillä Uudessa Seelannissa. Darwin-artikkelissa kerrotaan, että Darwin vieraili Waimatessa muun muassa lähetyssaarnaajien luona ja piti englantilaisten lähetyssaarnaajien perustamaa malliasuinaluetta suurenmoisena. Tyytyväisiä ovat olleet nähtävästi maoritkin, joista puolet kääntyi artikkelin mukaan kristinuskoon.

Löysin siis lehden, joka kertoo luonnontieteistä ja historiasta muillekin kuin niille suomalaisille, jotka yhdistävät ne ateismiin ja uskonnon halveksimiseen. Siis lehden meille suomalaisten enemmistölle, jotka myös käytämme lyhenteitä eKr ja jKr ajanmerkinnässä. Näin oli GEOssa ainakin Egypti-artikkeleissa.

Toinen yllä kuvatuista lehdistä on vanhempi tuttuni, BBC:n History Magazine, jossa kerrotaan toukokuun numerossa Englannin historian merkkivuodesta 927 jKr (AD 927).

Vertaa BBC:n sivut BC ja AD.

Vertaa: Wapedia: Suomi ja läntiset sivistysmaat . Muut kulttuurit, neuvostoajan vaikutus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti