sunnuntaina, toukokuuta 17, 2009

Euroviisujen voittaja Alexander Rybak

Eilen illalla ei näkynyt ketään kaduilla, kaikki näyttivät olevan katsomassa Euroviisuja. Niin mekin. Oli paljon kaunista musiikkia, kiinnostavia esiintymispukuja ja lavasteita. Moskova järjesti hienot kilpailut.

Kilpailujen voittaja Alexander Rybak muutti vanhempiensa kanssa pikkulapsena Valkovenäjältä Norjaan. Saa nähdä, mitä siitä pojasta vielä tulee. Hänestä voisi tulla elokuvatähtikin, sillä hänellä on herkät kasvot ja valoisa ja valloittava persoonallisuus. Kun siihen lisätään vielä laulutaito ja ammattiviulistin koulutus, mahdollisuuksia on paljon.

5 kommenttia:

 1. Huomenta, ai Alexsander voitti. Meillä oli eilen pihatalkoot. Olin illalla niin väsynyt, että oli pakko mennä nukkumaan. Jäivät viisut näkemättä. Onnea vaan Norja.

  VastaaPoista
 2. Alexander oli ylivoimaisen hyvä. Islannin laulajakin oli valloittava.

  VastaaPoista
 3. Aleksanderissa oli kaikki kohdallaan: valloittava aito persoona, jonka hymy ja olemus oli teeskentelemätön, aidon poikamainen. Kun vertaa Suomen lippalakkipäiseen amerikkalaisvaikutteiseen rap-Waldoon, ei voi kuin allekirjoittaa Suomen jumbosijan.

  Sitä paitsi, tuo Aleksanderin sävellys oli loistava, aivan omanlaisensa ja muista poikkeva, kuitenkin siinä oli jotain tuttua ja koskettavaa.

  Oma suosikkini Aleksanderin ohella oli kyllä myös Ranskan dramaattinen Patricia Kaas.

  VastaaPoista
 4. Kaas oli tietenkin ihan eri luokkaa kuin muut, samoin Webber. Pakostakin vertasin kuitenkin Kaasia Piafiin ja Webberiä hänen omiin menestyskappaleisiinsa.

  Kuten sanoit, Iines, Alexander oli aito. Näin hänet mielessäni Dickensin romaanien sankarina, vilpittömänä ja lahjakkaana poikana, joka luo itselleen paikkaa maailmassa.

  Parasta näissä kilpailuissa oli se, että yleinen taso oli noussut. Suomenkin pitäisi tajuta, että uudet maat ovat tuoneet Euroviisuihin syvyyttä ja ammatillista vakavuutta.

  Monissa lauluissa oli selkeä ja voimakas moraalinen sanoma, ja niitä oli myös mukavaa kuunnella ja katsoa. Itä-Euroopan maat ovat kokeneet kovia aikoja. Se näkyy nuorisossakin.

  Tietenkin osa lauluista edelleenkin oli yhtä samaa Euroviisu-hulinaa, niitä ei oikeastaan edes erottanut toisistaan.

  Kokonaisuutena kilpailut olivat ihan hauskaa katsottavaa.

  On ihmeellistä, että venäläisten ja muiden itäeurooppalaisten ihmisten ilmeet ovat muuttuneet täysin Neuvostoliiton romahtamisen jälkeen. Totalitaariset systeemit, kommunismi ja fasismi ennen sitä, rakentuivat valheelle, ja se näkyi ihmisten kasvoista - yhtä hyvin Suomenlinnan lautalla tapaamissani NL-turisteissa kuin urheilukilpailujen osanottajissa TV:ssä.

  Samanlaista ilmettä näkee vielä Suomessa joissakin vanhan aatteen kannattajissa, kun heitä haastatellaan TV:ssä. Se on ihmeellinen ilmiö.

  VastaaPoista
 5. alexanderin laulu keroo sen entisestä rakkaudesta.näin sanottiin ilta-sanomissa.

  alexander on niin ihana että kuolaan sen perään!!!<3<3<3<3<3<3<3

  VastaaPoista