keskiviikkona, huhtikuuta 20, 2011

Kukkahattutädit ja perussuomalaiset


Naisia matkalla

Meistä puhutaan taas, meistä kukkahattutädeistä. Meitähän on monenlaisia ainakin sen mukaan, mitä löysin netistä jokin aika sitten.

Tänään luin HBL:n  artikkelin uusista perussuomalaisista kansanedustajista. Siinä kerrottiin, että meitä on moitittu kovin ankarastikin heidän keskuudessaan siitä että arvostamme monikulttuurisuutta ja tuemme maahanmuuttajia ja pakolaisia. Ei se mitään, minä ainakin arvostan sekä perussuomalaisia että maahanmuuttajia ja pakolaisia, kunhan he kaikki ovat ihmisiksi - sekä perussuomalaiset että maahanmuuttajat.

Mielipiteeni monikulttuurisuudesta perustuvat omiin kokemuksiini asumisesta monikulttuurisessa maassa Kanadassa. Naapurini olivat paenneet eri puolilta maailmaa poliittista ja uskonnollista vainoa. Olimme kohteliaita ja ystävällisiä toisillemme, vaikka tiesimme, että olimme monista asioista eri mieltä. Toivotimme toisillemme hyvää pääsiäistä, hyvää hanukkaa, hyvää Ramadania. Toivon samanlaista käytöstä Suomeenkin, myös eduskuntaan.

Suosittelen maahanmuuttoasioista päättäville opintomatkaa Kanadaan. Siellä on pitkä kokemus maahanmuttajista ja pakolaisista ja realismia niille, jotka suhtautuvat sinisilmäisesti tähän yleismaailmalliseen ongelmaan, joka voidaan hoitaa rauhallisesti ja kaikkia kunnioittaen. Voidaan luoda yhdessä järkevät säännöt.

Voimme ajatella nyt myönteisesti niin, että perussuomalaiset haluavat myös ottaa osaa näiden päätösten tekemiseen. Sitä vartenhan on demokratia, johon kuuluu äänestäminen ja eduskunta. Olen tässä asiassa kukkahattutätipresidenttimme kanssa täysin samaa mieltä: on parempi, että ihmiset ilmaisevat tyytymättömyytensä äänestämällä kuin menemällä kaduille mellakoimaan. Jospa annettaisiin myös perussuomalaisille työrauha.

Klikkaa hakusanaa, jos haluat lukea muut juttuni aiheesta kukkahattutädit.
Huom! Lisäys 2013: Downton Abbey-TV-sarjan naisten loistavat kukkahatut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti