tiistaina, huhtikuuta 26, 2011

Rekisteröi blogisi nimi ja nimimerkkisiLisäys: Blogisisko ® on rekisteröity tavaramerkki.

Blogisisko ®
Päivitetty 1/2015
Blogisisko (Rekisteröintitiedot)

Blogisisko is a registered trademark 251938.
rekisterinumero 251938
http://epalvelut.prh.fi/web/tietopalvelu/haku/?appNum=T201003680&regNum=251938

Huom haku muuttunut!
Kirjoita kohtaan haku 'Blogisisko'/'blogisisko' tai 251938
http://epalvelut.prh.fi/web/tietopalvelu/haku
http://www.prh.fi/fi/tavaramerkit/millainen/yksinoikeus.html

100 päivän jälkeen tunnelma oli vielä näin romanttisen juhlava. En tiennyt, miten kova ja kivinen on Internetin maailma. (10.9.2005)
Olin mukana vuonna 2005 Hesarin suuressa blogiartikkelissa. Se on nyt luettavissa myös Hesarin nettisivuilla "arkistojen kätköissä" osoitteessa hs.fi/kuukausiliite.

 Blogimaailmassa kunnioitetaan yleensä toisen bloggaajan blogin vakiintunutta nimeä.
Ensimmäinen kommentti Blogisiskona Blogisanomissa 5.6.2005, kun Blogisanomat esitteli Blogisisko-blogini, jolla oli silloin toinen osoite, mutta sieltä löydät minut nytkin.
Kommentoin nimimerkillä Blogisisko myös Pinserissä samana syksynä 28.9.2005 Blogisisko-blogista (käytän kommentissa myös kutsumanimeäni)

Ehkä blogiystäväni ihmettelevät, miksi en jakele heille Blogisisko-tunnustuksia, joita näkee blogeissa. Syy on se, että  minä en ole alkanut jaella Blogisisko-tunnustuksia enkä edes tiedä, kuka ne on aloittanut! Olen hienotunteisesti huomauttanut jo jonkin aikaa tästä asiasta, mutta se ei ole auttanut.

 Minusta ei tunnu mukavalta, että muut käyttävät Blogisisko-nimeä - toisinaan pienellä toisinaan isolla alkukirjaimella kirjoitettuna - puhutellessaan ystäviään tai kertoessaan kavereittensa monenlaisista tekemisistä. Blogisisko on tietenkin loistava nimimerkki. Olenhan keksinyt sen nimimerkikseni. Olen tietääkseni keksinyt myös suomen sanan 'blogisisko' [Jotkut sanovat, että sanaa 'blogisisko' olisi käytetty joissakin yhteisblogeissa kirjoittajien kesken jo ennen vuotta 2005. Netistä ei löydy mitään esimerkkiä asiasta, ei sanaa blogisisko ennen vuotta 2005, jolloin aloitin Blogisisko-blogin ja nimimerkin blogisisko/Blogisisko käytön]. Muissa kielissä saattaa olla vastaavia blogin nimiä, yhtä Blogipappoja, -mammoja, -veljiä, -enoja, -serkkuja - en tiedä. 

Kun kerroin ongelmastani eräälle lakimiehelle, hän neuvoi ottamaan heti yhteyttä Patentti- ja rekisterihallitukseen. Siellä lakimies vilkaisi Googleen ja neuvoi heti rekisteröimään 'Blogisiskon' ja varaamaan sen nimen tietyille alueille. Rekisteröinti on ollut jo jonkin aikaa hakuvaiheessa, siitä ovat tunnuksena kirjaimet TM blogin nimen perässä muodossa Blogisisko™ . 

Ole hyvä ja kunnioita toisten bloggaajien nimimerkkejä ja blogien nimiä.:) Tämän asian pitäisi olla selvä jo Internet-keskusteluissa, joissa voi myös rekisteröidä nimimerkkinsä ilmaiseksi.

Rekisteröi blogisi nimi ja nimimerkkisi virallisesti, jos ei muu auta.  Patentti- ja rekisterihallituksen kautta se ei ole ilmaista.
Blogin nimi, nimimerkki
Kesäkuun 2. päivänä Blogisisko-blogi on toiminut tasan kuusi vuotta.

Katsoin Googlella esim. blogia, joka nähtävästi aloitti Blogisisko-tunnusten jakelun. Sehän on kaupallinen blogi, joka käytti blogini nimeä väärin.

Olen poistanut melkein kaikki kommentit. Suurin osa oli asiattomia ja loputkin vanhentuneita.


3 kommenttia:

 1. Hyvää kevättä sinullekin. Asia kunnossa ;)

  VastaaPoista
 2. Mammamyy, kiitos. Sää on ainakin täällä Helsingissä ihana, vaikka lievästi flunssaisena joudun ihailemaan sitä pelkästään ikkunan läpi.

  VastaaPoista
 3. Samasta aiheesta kirjoittaa Ikkunaiines.
  http://i-iines.blogspot.com/2011/04/bloggaamisesta-ja-tukanleikkuusta.html

  VastaaPoista