perjantaina, huhtikuuta 29, 2011

Happy Wedding Day Kate and William!


Kuvassa on myrtti, avioliiton symboli. Katen hääkimpussa on oksa myrtistä, jonka Williamin esiäiti kuningatar Victoria istutti vuonna 1840 Wightin saarelle häittensä jälkeen. Siitä on otettu oksa kaikkien kuninkaallisten morsianten hääkimppuihin.

Myrtti oli jo muinaisina aikoina avioliiton symboli. Victoria seurasi vanhaa perinnettä istuttaessaan myrtin.
Katso sivupalkissa olevia linkkejä, lue lisää ja katso kuvia.

Meille kullekin kaikkojen aikojen häät ovat tietenkin omat häät. Minulla oli myrttiseppele päässä hääpäiväna ja omatekoinen mekko päällä.:)

Telkkarista kuultua. Seurasin BBC:n ohjelmaa tänään useita tunteja. On hauskaa nähdä historian tapahtuvan

 Historioitsija Simon Schama oli yksi kommentoijista ja sanoi. että tämä oli paitsi Williamin ja Katen myös kansakunnan ja kuningashuoneen, menneisyyden ja tulevaisuuden liitto. Herttua ja herttuatar, mutta samalla "two kids", jotka aloittavat elämänsä yhdessä. Kuninkaalliset ovat suosittuja, koska eivät ole politiikassa, heidän ei tarvitse  tehdä ikäviä päätöksiä.
.
- Puut katedraalissa hieno idea, minusta hyvin keskiaikaista.

- Hauskinta väkijoukossa oleva tyttö, joka piti isoa kylttiä "Marry Me Harry!"

Kaikki ovat yllättyneitä siitä, miten valtavasti ihmisiä on liikkeellä!

Iltalehden toimittaja haukkua naposteli Williamin morsianta. Hän myös väitti, että morsiamella oli "Kaulalla kuningatar Victorialta periytyvä kaulakoru." Kate Middletonilla ei ollut vihkiäisissään ollenkaan kaulakorua. Mutta hänellä oli morsiuskimpussa myrtinoksa, joka oli otettu kuningatar Viktorian vuonna 1840 häittensä jälkeen istuttamasta myrtistä.

Vanhoj
Viktorian ja Albertin häät

Kommentti:

Seurasin Williamin ja Katen häitä BBC:n uutiskanavalta, jossa niitä kommentoi mm historioitsija Simon Schama. Hän nimitti näitä häitä paitsi Williamin ja Katen häiksi, myös nykyisyyden ja tulevaisuuden, kuningashuoneen ja kansan liitoksi.

Uskotaan, että nämä häät ovat symboli muutoksesta, joka on tapahtumassa Englannin yhteiskunnassa.

Kuninkaalliset ovat korkean tason diplomaatteja, joilla on koulutusta ja ammattitaitoa hoitaa maansa PR:ää (esim Elisabet II ja Ruotsin Viktoria). Aina on "bad apples" eli joku outo seassa, kuten Charles. Häntä ei paljon mainittu saati sitten Camillaa.

Vihkitilaisuus Westminster Abbeyssä oli harvinaisuus, josta historian, teologian ja musiikin ystävät saattoivat nauttia. Arvokas ja klassinen tilaisuus.

Me pukuhistorian harrastajat voimme nähdä tuollaisissa häissä tämän aikakauden muodin huipun, vaatteet joita tulevaisuuden historioitsijat kuvaavat teoksisaan. On äärettömän kiinnostavaa nähdä, kun historia tapahtuu siinä silmien edessä.

4 kommenttia:

 1. sain appiukolta myrtin, valitettavasti kuoli (kun ajattelin et olis kiva antaa tyttärelleni ensi viikolla...

  VastaaPoista
 2. Minä tilasin myrttiseppeleen kukkakaupasta. Sen ajan hääpuvut olivat niin tylsiä, että halusin tuoda siihen kampauksella jotain ajatonta ja symbolista.

  Olisin halunnut häät kynttilänvalossa illalla ja nilkkoihin ulottuvan suunnilleen 1920-luvun tyylisen häämekon. Mutta pappi ei suostunut töihin sunnuntai-iltana, ja lähipiirini oli kauhuissaan sellaisesta hääpukuideasta. Olin siihen aikaan ihan liian kiltti.:) Nykyajan papit eivät ole noin laiskoja.

  VastaaPoista
 3. Lähipiirin ei noihin juttuihin pitäisi seota (nykyäänhän ei edes nimiä vaihdeta, eikä aina edes sormuksia)

  VastaaPoista
 4. Minulla oli se myrtti ruukkukasvina, ja tarkoitus oli antaa kasvaa myös tuleville sukupolville... (vaikka omissa häissäni ei mulla kukkii ollenkaan, valokuvaaja antoi muovikimpun!!! :)
  silti onnelisii

  VastaaPoista