perjantaina, elokuuta 15, 2014

Ensimmäinen lentomatkani


Kauhea totuus on, että ensimmäinen lentomatkani tapahtui Montanassa vaihto-oppilaana ollessa pikkukoneessa, samanlaisessa joka ajoi takaa Cary Grantia elokuvassa Vaarallinen romanssi ( crop-duster plane). Erään (hyvin rikkaan) amerikansuomalaisen farmariperheen poika "näytti maisemia" minulle äitinsä kehotuksesta ja lensi silmukoita.
(Katsoin netistä: siellä se farmi on edelleenkin)

4 kommenttia:

 1. miten ihmeessä pääsit Montanaan? Minä Lensin Lontooseen noin 1973, pikku lentopaikasta täällä Hisingen, jota ei enää ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain American Field Service-kokostipendin ja kävin koulua Montanassa. Matkustin ensin junalla Ruotsin, Tanskan ja Hollanin kautta Cuxhaveniin (muistaakseni juuri tämä satamakaupunki). Sieltä laivalla New Yorkiin ja sieltä Greyhound-bussilla Montanaan. Kaliforniaan menevät vaihto-oppilaat saivat lentää. Oli 1950-luvun loppupuoli! Tulomatkalla vuoden kuluttua kiertelimme kahdella bussilla Amerikkaa ja sitten taas laivalla Eurooppaan. Kööpenhaminasta pääsimme erään vaihto-oppilaan vanhempien/suvun omistaman firman koneella (KarAir) Helsinkiin. Se oli useimmille meistä elämän ensimmäinen lentomatka. Sitten menikin melkein 20 vuotta, ennen kuin lensin uudestaan, silloin Kyprokselle.

   Poista
 2. New Yorkiin lensin 1976 The United States Bicentennial Celebrations
  Hitchcockin filmeistä tykkään ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hannele, niin minäkin. Paitsi Psychosta, josta sain pakkomielteen lukita aina kylpyhuoneen oven. Siitä oli jälkiseurauksena, että jäin Kroatiassa hotellin suihkuun eikä ovi auennut muutoin kuin siten, että se nostettiin saranoineen ylos ja annoin raosta sisäpuolella olevan avaimen hotellin omistajalle, miehelleni ja sukulaiselleni, jotka pitivät raskasta ovea ylhäällä. Vanhoissa NL:n vallan alla olleissa maissa on huonot lukot. Prahassa hienon hotellin ravintolan naisten vessan lukko jumittui.

   Poista