sunnuntai, elokuuta 17, 2014

Mieleeni tuli radikaali ajatus


Mieleeni tuli radikaali ajatus: Entä jos lopetan kokonaan synkkien poliittisten uutisten lukemisen ja jätän politiikan niille, jotka olen niitä hoitamaan äänestänyt? En pysty ratkaisemaan maailman suuria kriisejä. Uutisten lukeminen pilaa päivän.

Ehkä en tee niin radikaalia temppua kuin jonkin aikaa 60-70-luvulla (johon olin täysin tympääntynyt): meillä ei ollut televisiota, radiota eikä sanomalehti tullut postiluukusta. Olin kotiäiti, hoidin lapsia ja kotia, luin lapsille lastenkirjallisuuden klassikot, kuuntelimme levyiltä klassista musiikkia, luin klassikkoromaanit. Lainasimme kirjastosta musiikkia ja kirjoja. Kärsin hyvin vähän sen ajan häiriköistä, kun en nähnyt heitä enkä kuullut heidän hölmöyksiään. Mutta olin tietenkin hyvin onneton siitä, mitä joillekin läheisilleni tapahtui.

Tärkeä lisäys: Aloin opiskella englantia, sillä entiset pääaineeni olivat myös tulleet oudoiksi:  psykologia behaviorismiksi ja sosiologia marksilaiseksi. Valmistuin maisteriksi pääaineena englanti vuonna 1971. Ihana opiskeluympäristö: Diana Webster, Kingsley Hart ( = Muumi-kirjojen kääntäjänä) ym.

Marksilainen käänne sosiologiassa (Lue artikkeli sen alusta ja kehityksestä. Maailman muuttuessa marksilainen sosiologia hylättiin. Poikani sattui olemaan käymässä yliopistolla, kun sieltä kärrättiin  kaatopaikalle marksilaisen sosiologian "klassikoita".)

8 kommenttia:

  1. tja, pitäähän tietää mitä tapahtuu, mutta innot pienemmät täs iäs

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. (viimeksi valmistuin 2013 ♥ Hyvä käyttää päätänsä, ja oppia tuntemaan nuoria :)

      Poista
    2. MInulla on informantteja.:) Pidän lehtien lukemisesta, suomenkielisten lisäksi myös muilla kielillä. TV-uutiset ovat siistimmät kuin nettiuutiset.

      Poista
  2. Olen kuunnelut paljon luentoja yliopistolla esimerkiksi 1500-luvun historiasta, mutta ei ole ollut innostusta tenttimiseen. Kävin jopa keskienglannin seminaarin uudestaan huviksena ja tein jopa esitelmän. Miehelleni yliopistotutkintojen suorittamisesta on tullut hobby. Taas on jotain menossa.

    VastaaPoista