sunnuntaina, elokuuta 31, 2014

Kommentti: Pystyykö Putin pilaamaan hyvätkin muistot Venäjästä?

IMG_3601

Tämä juliste ihmetytti eniten, sillä sehän on lavastettu valokuva, siis propagandaa, jonka Stalin tarvitsi.

Iines, kirjoitit: "Yksi vallanhimoinen sotahullu pilaa koko venäläisyyden."
Koetan taistella tuota tunnetta vastaan itsessäni. Olen päättänyt, että en anna Putinin pilata kaikkea sitä hyvää, mitä olen venäläisyydessä kokenut: klassinen kirjallisuus, jota luin myös kirjallisuustieteen cumun tentteihin opiskelijana ollessani (suomeksi), Tsehovin näytelmät ja Pietarin matkat.

Tein vihdoinkin mieheni kanssa kolme matkaa Pietariin. Olimme siellä yhteensä noin kuukauden kolmen vuoden aikana ja koimme, että venäläiset ovat sydämellisiä ihmisiä. Samaa oli isoisäni aina puhunut sen perusteella, mitä oli kokenut käydessään monta kertaa tsaarinaikaisessa Pietarissa. Olisi ollut hullua olla menemättä Pietariin, kun lähisukulainen oli siellä työssä kolme vuotta ja asui Pietarin keskustassa.

Ne olivat ensimmäiset matkani venäläisten maahan. Saa nähdä jäävätkö viimeisiksi. Keväällä ihmettelimme sitä, että Voitonpäivää vietettiin niin suurellisesti ja katujulisteet olivat sotaisia.

Olympialaisten avajaisista pidin TV: ssä nähtyinä. Vain yhdessä kohti ihmettelin: miksi loisteliaan balettiesityksen tanssijat oli nimetty "Neuvostoliiton balettitanssijoiksi"(tms), ei Venäjän? Sitten ajattelin, että se on vain historiallinen jäänne. Vähän kyllä pelästyin: mitä tämä nyt on? Putin käyttäytyi oudosti avajaisissakin. Miksi se mies pilaa kaiken? (Putinin näköinen mies)
Muita kuvia Pietarista 
https://www.flickr.com/photos/amnellanna/collections/72157644375836712/

Lisäys: Huolellinen lukija kertoo linkissä olevasta patsaasta : "Tarkemmin katsottuna tuo on kenraali Brusilov, tsaarin armeijan upseeri, joka tunnetaan ensimmäisestä maailmansodasta. Se aukio jossa Drzhkinskyn patsas on, on hieman samannäköinen." (Aleksei Brusilov)

2 kommenttia: