torstaina, maaliskuuta 19, 2009

Blogisisko ja muut blogini

Ensimmäinen blogini ja nykyinen ajankohtaisblogini on Blogisisko, joka oli aikaisemmin kolmessa peräkkäisessä osassa, Blogisisko 1-3, jotka olen yhdistänyt joulukuussa 2008 Bloggerin uuden systeemin avulla.

Kuten niin monilla muillakin bloggaajilla, minulla on ollut blogeja vuoroin Vuodatuksessa vuoroin Bloggerissa, olen siirrellyt sen mukaan, mikä tuntuu toimivan tehokkaammin. Olen lopettanut ja aloittanut blogeja. Siinä on oppinut paljon bloggaamisesta. Kävijöitä Blogisisko 1-3:ssa on ollut 2005-2009 ainakin yli 180 000. Muissa blogeissa muutamasta tuhannesta 30 0000:een. Blogeissani ei ole ollut alusta asti ja koko ajan mittareita. Blogien ulkoasu vaihtuu silloin tällöin, sillä minusta on hauskaa laittaa blogeihini uusia banner-kuvia ja suunnitella värejä. Viime aikoina olen löytänyt hyvin kauniita valmiita Bloggerin blogipohjia, joita ei ole tarvinnut muutella paljoa tai ollenkaan (ks. esim Narnia-blogi, Aurora, nukkekotiblogi ja valokuvablogi) Picasa ja Flickr auttavat paljon bloggaamisessa. Otan hyvin paljon valokuvia.
Kotisivublogi "Anna Amnell" : Kirjoittamiani lehtijuttuja eri aiheista, kirjallisuus, kirjoittaminen, historiallinen romaani, kirjailijatietoa, linkkejä. Kuvia. Paljon asiaa.


Lucia Olavintytär
Keskiaika ja 1500-luku. Vaatteet, rakennukset, ruoka jne. Elisabet I. Vaasojen aika. Tallinna. Kirjojen "Kyynärän mittainen tyttö" ja "Pako Tallinnaan" taustaa.


Aurora 1900-luvun alku, Helsinki, Toronto, Aurora-kirjat, pukuhistoria, hyödyllisiä linkkejä, kirjoittaminen


Broken Star Käsityöblogi, käsityöt kulttuurina ja omana harrastuksena. Kuvia myös ulkomaiden museoista. Pohjois-amerikkalaisia käsitöitä. Kuvia, linkkejä. Yli 30 000 kävijää yhteensä. Välillä mittari puuttunut.


Nukkekotiblogi Nukkekodit, lelut, nuket, 1900-luvun alku, 1500-luvun tornitalo, nukenvaatteet. Nukkekodit harrastuksena ja terapiana.


Kotikissat Elämäni kissat, suvun ja ystävien kissoja, kuvia, kirjoituksia kissoista.
Narniassa-blogi. Narnia-kirjat, C.S. Lewis, Velho ja leijona -elokuva, linkkejä. Pohjana on oma garaduni Narnia-kirjoista.


Narnia-blogi
Narniassa-blogin sisarblogi. Osittain samoja asioita, keskittynyt Prinssi Kaspian -elokuvaan. Kausiblogi, joka virkistyy aina kun tulee uusi Narnia-elokuva. Näitä Narnia-aiheisia blogeja kannattaa lukea rinnakkain. Ne täydentävät toisiaan.


Vanhat kotisivuni, joita en osaa päivittää. Poistunevathan tänä keväänä. Linkit vanhentuneita.

Lisäksi on kausiblogi Syksyblogi. Viimeisenä näkyy kuva nyt pakettiin laitetusta Helsingin Rautatieaseman kellotornista.

Moniblogisuus on nykyään tavallista. Minulla on lisäksi ykstyisiä blogeja eri tarkoituksia varten. Blogit ovat mappeja, joista ei tule pölyä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti