keskiviikkona, heinäkuuta 16, 2014

Valkoiset orkideani heinäkuussa

My white orchid 2014 summer

Nämä orkideat kukoistavat. Ne rakastavat hellettä. Ne ovat helppohoitoisia. Kerran viikossa ruukku viedään keittiöön ja ulkoruukku täytetään pari päivää huoneenlämmössä seisoneella vedellä, jossa ruukku saa seista tunnin pari. Tämä on niin suuri ja kaunis orkidea - oikeammmin kaksi samassa ruukussa - että ei ole ollut kiinnostusta hankkia useampia. Nämä sopivat hyvin kauniin peikonlehden kumppaniksi.

Ennen minulla oli pitkä rivi orkideoita, joista pari kolme oli kukassa vuodesta toiseen.  Niillä oli ihanteellinen vedoton kasvupaikka: leveä pohjoisenpuoleinen ikkunalauta. Talvisin käytettiin kasvulamppuja.

4 kommenttia:

  1. Upea kukka. TV-sarjassa Monk psykiatrilla on vastaanotollaan tuollainen valkoinen orkidea. Olen tänä kesänä ihaillut sitä kun sarjaa on näytetty uusintoina ja tuumaillut että orkidea voisi olla ihana saada kotiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Orkideat ovat kestäviä ja helppohoitoisia ja kaiken lisäksi valtavan kauniita. Minulla on pitkäaikainen läheinen suhde orkideaan: ihailin pikkulapsena mummolassa lähteen reunalla kasvavaa maariankämmekkää, korven orkideaa.:)

      Poista
  2. Samanlainen orkidea kukkii minullakin juuri.

    VastaaPoista