maanantaina, kesäkuuta 01, 2015

Circle. 10 vuotta bloggaajana.

blue  and white

Aloitin bloggaamisen 2.6.2005. Olimme asuneet silloin jo useita vuosia mieheni alkuaikoina hyvin tilavassa virka-asunnossa palattuamme Kanadasta yhdeksän vuoden siirtolaisuuden jälkeen. Meillä ei ollut alussa paljon mitään huonekaluja tai muutakaan tavaraa. Silloinkin oli paha lamakausi. Koti kalustettiin Hietalahden kirpputorilta, jossa avautui ihanuuksien ihmemaa.

Osallistun tällä blogikirjoituksella myös Pieni lintu-blogin tämän viikon kuvahaasteeseen, jonka teemana on 'round, 'pyöreä', ympyrä. Tämä on lamasta lamaan kuvaus. (Vähensin tekstiä saadakseni enemmän tilaa kuville.)
Katso myös kirjoitukseni  Bloggaaminen vuonna 2005, mukana myös Blogisisko. Anssi miettidsen raportti bloggaamisesta.
Vuotta 2005 sanottiin bloggaajien vuodeksi.

muistoja

Tämä kirpputorilta ostettu lautanen toi mieleen vaihto-oppilasvuoteni ja koko perheen yhteiset matkat eri puolilla Yhdysvaltoja Kanadan vuosien aikana.



Madame Victoria Chevalier's cup

Meillä kävi vieraina  uusia Kanadan sukulaisia. Tämän kupin on omistanut miniäni isoäiti Viktoria. Hän  oli ostanut nämä kupit häämatkallaan New Yorkista - 1930-luvun alussa.


Grosvenor, England

Kun neljäs kirjani ilmestyi, omistin sen neljälle yli 90-vuotiaalle isoäidille.


B kaunis arki

Olin kirjoittanut neljä Aurora-kirjaa 1900-luvun alun maailmasta, Suomesta ja Kanadasta, mutta uudella vuosituhannella kiinnostuin myös 1550-luvusta. Perustin kirjoilleni ja niiden aikakausille omat blogiot. Muitakin blogeja syntyi Blogisisko-blogin ympärille, minusta tuli monibloginen.


rings

Olimme aikoinaan tehneet autolla ja telttaillen häämatkan Lappiin ja edenneet Jäämeren rannalle simpukoita poimimaan. Nyt oli aika tehda toinen matka hääpäivän kunniaksi.


Blue and white

Tytär oli asunut Kiinassa, mutta sinne emme ehtineet mennä.


Kaarlen silta (Charles Bridge) Praha

Mutta kun hän muutti miehensä kanssa Tsekin tasavaltaan, me saimme nähdä Prahankin, jonka Kaarlen sillan luona tämä on kuvattu. Aloimme tehdä sukulaismatkoja.


Berlin,  Hackesche Höfe

Klikkaa kuvan kohtaa. Kuva on nähtävissä! Uusimman kirjan aineiston etsiminen vei Berliiniin. Kuvassa art nouveau-portaikko Hackesche Höfessä, entisessä juutalaisessa kaupunginosassa, joka on kokonaan jälleenrakennettu.

  kultalautanen

Elämää ei tarjota meille kultalautasella muualla kuin korkeintaan museoissa  -ja silloinkin vain silmänruokaa. Tutustuimme Balkanin maihin vierailemalla sisarenpoikani luona. Avautui uusi tuntematon kulttuuri.


220

Elämä tuo myös särkyneitä unelmia ja surua. Äitini ja sisareni kuolema oli suuri suru. Sisareni oli vielä nuori kuollessaan syöpään.

a round rug

Ei pidä lannistua, vaan toimia niin kuin afrikkalaiset, jotka osaavat tehdä käärmeennahasta maton.


Yöastia

Matkoilla voi oppia, että elämässä on puolensa. Hienoissa linnoissakin löytyy monenlaista. Eämässä on raadolliset puolensa.


2012-10-28 15.26.54

Kävimme Pietarissa kolmesti hyvän sään aikana. Rakastuimme Pietariin. Olimme yhteensä kuukauden maassa, jonne en ollut astunut jalallani vanhan vallan aikana. Mutta onko siellä nyt vanha vai uusi valta, kun voisin mennä sinne taas? Ehkä uskallan, sillä  uteliaisuus voi voittaa. Onkohan enkelikahvila vielä tallella? Onko minusta Moskovaan menijäksi?


Sivuvaunullinen moottoripyörä A motorcycle with a side car

Menneisyys, historia kiehtoo minua edelleen, mutta en taida mennä enää ajassa yhtä kauas kuin ennen. Lähihistoriakin kiinnostaa - ja opettaa. Kirjoitan hitaasti.Tästä saisi vauhtia.


Linnanmäki kesäkuussa


Nykyisen asuntomme erkkerin sivuikkunasta näkyy etäällä Linnanmäki, jossa olen käynyt vain kerran, opiskeluaikana.

Bloggaaminen on elämistä yhtä aikaa menneisyydessä ja nykyhetkessä ja kurkottamista tulevaisuuteen.

Hyvää kesää!

23 kommenttia:

  1. Ihana postaus. Eräänlainen selviytymis- tai pärjäilytarina. Nostan aina hattua yrittliäisyydelle ja ahkeruudelle. Kauniit astiat. What? 10 vuottako... Minäkin aloitin vuonna 2005, mutta vasta syksyllä. Ajatteles että blogilista lopetti juuri tänään, mutta me silti jatkamme, eiks vaan? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jo silloin 10 vuotta sitten kirjoitettiin, että aikuiset naiset ovat sitkeimpiä bloggaajia.

      Poista
  2. Minä aloitin bloggailun loppukesästä 2004, enkä osaa enää ajatella olevani ilman tällaista kuvallisen päiväkirjan pitoa. Taukoja on ollut, mutta blogeja olen lukenut aina arjen kiireistä huolimatta. Ei tämä enää ole harrastus, vaan tapa elää ja ajatella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä. Blogeista on tullut samaa, kuin ovat olleet ja ovat edelleen kirjeet, päiväkirjat, elämäkerrat. Tai vaikkapa Thomas Mannin romaanin Buddenbrookien kirja, johon merkittiin suvun tärkeät tapahtumat.
      Olihan ennenkin vastaavaa: Erasmus Rotterdamilaisella oli suuri joukko kirjeenvaihtotovereita eri puolilla Eurooppaa. Lucy Maud Montgomery oli useita kymmeniä vuosia kirjeenvaihdossa kahden miehen kanssa. He lähettivät toisilleen prässättyjä kasveja, keskustelivat tähtitieteestä tms. Näihin suhteisiin ei liittynyt mitään romantiikka. Toista Montgomery ei tavannut koskaan. Toisen hän tapasi miehensä kanssa häämatkan aikana Englannissa.
      Micheangelo oli kirjeenvaihdossa Vittoria Colonnan kanssa. Vittoria ei kirjoittanut kirjeitä itse, hänellä oli kirjuri, jolle hän saneli. Nämä älykkäät ihmiset keskustelivat muun muassa syvällisistä uskonnollisista kysymyksistä. Tällaistai ei monesti tiedetä renessanssin neroista.

      Poista
  3. Vau mitä kuvia! Todella upeita =)

    Kunnioitettava bloggaaja-aika! Oot aika sitkeä ja yritteliäs, kun oot noin kauan jaksanut kirjoitella. Hyvä sä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, MIlla. Blogini ovat kuin päiväkirja ja ullakko, jonne voi tallentaa kaiken. Tulee kirjoitettua jotakin joka päivä. Kirjoitan suoraan nettiä. En ota mitään paineita blogikirjoituksistani.

      Poista
  4. Rakastan näitä sinun haastepostauksiasi kun sinulla on aina niin paljon eri juttuja keksittynä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keksittyä ja dokumentoitua.:) Minä taas ihailen hienoja valokuviasi arjesta, luonnosta ja lapsistasi.

      Poista
  5. Huimat 10 vuotta! onnea! kauniita esineitä ja kuvia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. 2005 oli huima vuosi bloggaajille. Hesarin Anssi miettinen kirjoitti pitkän artikkelin bloggamisesta. Minäkin olin mukana.
      Asiasta on linkit tässä jutussa
      http://blogisisko.blogspot.fi/2011/04/bloggaaminen-vuonna-2005-mukana.html

      Poista
  6. Upeita kuvia ja kauniisti kerrottu postaus :) Rakastuin heti Viktorian ostamiin 30-luvun kahvikuppeihin. Minä olen blogannut vasta 5vuotta ja kun alkuvuodesta sen tajusin, koin hetkellisen 'Mitä, niin kauan jo' tilanteen koska tuntui kuin vasta eilen olisin aloittanut, on se bloggaus vaan muuttunut elämäntavaksi.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Madame Viktoria Chevalier oli muutenkin loistava persoona. Hän osti uuden auton yli 90-vuotiaana ja ajoi kovaa - nuorempia pelotti kyydissä. Näin kertoivat . Hän oli monta viikkoa Suomessa meidän luonamme Suomessa tyttärensä ja tyttärentyttären kanssa, ja Suomessa asuva tyttärentytär ja hänen miehensä, poikani, käytttivät heitä Tukholmassa, Tallinnassa ja Pietarissa. Viktoria puhui hyvin englantia, vaikka oli Quebecistä. Miniäni toinen isoäiti Fleurette eli myös vanhaksi. Hän oli kuin elokuvien suvun mahtinainen, musiikinopettaja. Hänkin puhui englantia, mutta ei jaksanut puhua sitä kauan, jolloin meikäläisen oli pakko osata ranskaa.:)

      Poista
  7. Kemppisen blogikin näkyy olevan nuorempi kuin minä Blogisisko. Kemppinen aloitti 22.9. 2005 kirjoittamalla englanniksi itsestään esittelyn ja suomeksi kirjallisuusaiheesta.
    http://kemppinen.blogspot.fi/2005/09/mauri-sariola.html
    Vanhempia bloggaajia on runsaasti. Nykyään blogimaailma on niin suuri, että siitä ei jouda eikä jaksa seuraamaan kuin pientä osaa. Lukekaa Anssi Miettisen artikkeli blogeista vuodelta 2005.
    Toistan sen blogikirjoitukseni osoitteen, jossa kerron asiasta. Vuoden 2005 ja 2006 kirjoituksia ei löydy helposti haulla.
    http://blogisisko.blogspot.fi/2011/04/bloggaaminen-vuonna-2005-mukana.html

    VastaaPoista
  8. Ihana tarina hetkistä elämässäsi. Kauniit ympyrät. Astiat kiehtovat aina, niissä kulkee mukana pala historiaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Arleena. Astiat ovat ihania. "Olen nähtävästi astiahullu" . Voin sydä vaikka joka päivä kaurapuuroa kauniista astiasta.:)

      Poista
  9. Onnittelut kymmenvuotiaalle blogille. Kiva seurata näitä tarinoita

    VastaaPoista
  10. Upea monipuolinen postaus.Tarinat lyhyesti kuljettavat eri maihin ja saa lukijankin hetkeksi miettimään omia matkojaan.Onnea täysistä blogivuosista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olen ottanut valtavasti kuvia. Koetan käydä niitä läpi, sillä vuosia sitten otetut kuvat unotuvat helposti.

      Poista
  11. Tuo vaaleanpunainen teekuppi on aivan ihana. Linnanmäki saa kesäfiiliksen heräämään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on lasikaappitavaraa.:)
      On hauskaa nähdä Linnanmäki ikkunasta eri vuodenaikoina. Joskus se katoaa sumuun.

      Poista
  12. Onnea kymppivuotiaalle blogille. Hienoja kuvia.

    VastaaPoista
  13. Kiehtovia ympyröitä, blogin vuosipäivän ja matkustelun kera.

    VastaaPoista