lauantaina, kesäkuuta 01, 2013

Mannerheimin patsas



Mannerheimin patsaan ympäristö on suosittu paikka. On laaja aukio, jossa pojat voivat treenata rullalautansa kanssa. Kuinka paljon tietävät nuo nuoret pojat Mannerheimista ja Suomen historiasta yleensäkin? Esim. Mannerheim ja valkoiset emigrantit. (kirj. Leonid & Marina Vlasov, suom, Jukka Mallinen 2007)

Tämä kirja tuo kiinnostavan, mutta ei oikeastaan mitenkään yllättävän puolen Mannerheimistä suomalaisille lukijoille: Mannerheimin kirjeenvaihdon venäläisten emigranttien kanssa. Mallinen kirjoittaa alkusanoissa, että "Mannerheim saattoi paljastaa henkilökohtaisen minänsä 1920- ja 1930- luvulla ehkä vapaammin Euroopassa kuin Suomessa."

Varsinkin siihen aikaan, kun Mannerheim oli kuuluisa henkilö Euroopassa, lukemattomat venäläiset emigrantit kirjoittivat hänelle eri puolilta maailmaa. Häneltä pyydettiin apua - ja hän auttoikin taloudellisesti monia vallankumouksen uhriksi joutuneita. Hänelle kirjoitettiin yhteisistä muistoista menneessä maailmassa. Tästä kirjasta tulee esille myös Mannerhemin uskonnollisuus, joka merkitsi nimenomaan ortodoksista uskoa.
4.6. liputuspäivä (Puolustusvoimat, Mannerheim)
Louhisaari, kartanolinna,  (katso kuvia, joita siellä otin) Mannerheimin suku asui sielä ljonkin aikaa.


1 kommentti:

  1. Kiitos näistä tiedonmurusista. Niitä voikin miettiä kun seuraavan kerran astelee Mannerheimintietä.

    VastaaPoista