tiistaina, kesäkuuta 25, 2013

Kuninkaalliset kiemurat


Mitä tarkoittavat ihmeelliset kiemurat entisajan hallitsijoiden ja muiden merkkihenkilöiden nimikirjoituksissa? Ne olivat kirjureiden merkintöjä.

Kemppisen blogissa tänään "Nimistä", myös tämä:
"Valheellisen tarinan mukaan amerikkalaiset vakoojat selvittivät Potsdamin konferenssissa Stalinin käyttämän hopeisen savukekotelon arvoituksellisen kaiverruksen. Teksti osoittautui suomen kieleksi ja sanoi: 'Pitkäaikaiselle työntekijälle kiitollisuuden tuntein Viipurin Osuuskauppa.'"

P.S. Tuli mieleen, että tuo yllä oleva nimikirjoitus saattaa olla Elisabetin itsensä taiteilema. Hänhän oli hyvin opinut nainen.

3 kommenttia:

  1. Viipurin Tukkuliikkeen omisti isoisäni veli, kuulemma rikas mies...

    VastaaPoista
  2. Meidänkin suvussa on ollut hyvin rikkaita, suorastaan mesenaatteja ja sitten enimmäkseen ihan toista laitaa. Onni täällä vaihtelee, --.
    Jossain vaiheessa sukututkija kertoi rikkauksista, ja meidän lapset kysyivät: Minne ne rahat menivät? Sitten piti kertoa isojaosta, pahoista äitipuolista, jotka ajoivat poikapuolet Amerikkaan ja muualle tien päälle (uskokaa nyt, sellaisia on ollut olemassa ja on edelleen) j.

    Mutta on ollut myös hyväsydämisiä ventovieraita ihmsiä, jotka ovat ottaneet köyhän pojan kotiinsa ja kouluttaneet. Meidän suvussa on käynyt niinkin päin monelle. Tunsi kulkevana esi-isien jälkiä, kun pääsin pennittömänä vaihto-oppilaaksi Amerikkaan.

    Joku kysyy, miksi pojan. No teini-ikäinen poika jaksaa ja uskaltaa kävellä Iisalmesta Ouluun niin kuin esimerkiksi Aino Ackten äidin isoisä, kaukainen sukulainen.

    VastaaPoista
  3. Metrus Strömmer, kulta- ja kelloseppä
    s. 1.12.1828 Oulussa, k. siellä
    Vanhemmat: kulta- ja kelloseppä Mårten Wilhelm Strömmer, alk. Rytkönen, s. 24.11.1778 Iisalmessa

    VastaaPoista