lauantaina, joulukuuta 31, 2005

Vuosi 2005 on ollut "bloggaajien vuosi". 2005 has been called "the year of the bloggers" in Finland.

joulukukka 2005

Kuva: Beesi
Philip Teir kertoo blogissaan [Mitt liv som blog] että TV4:n toimittaja Jan Gradvall nimitti perjantain aamuohjelmassa vuotta 2005 bloggaajien vuodeksi.

Kuihtuuko bloggaaminen tämän jälkeen vai kasvaako se? Siihen aikaan kun tein lehtijuttuja vapaana toimittajana Torontosta käsin, soitin Suomeen mielestäni hyvistä ideoista. Monesti joku päätoimittaja sanoi: Voi, kun siitä aiheesta/henkilöstä puhuttiin jo viime vuonna/viime kuussa/viime viikolla. Ei siitä/hänestä puhuta enää. Miten käy bloggaamisen? Tuleeko siitäkin kulunut siitä-on-jo-puhuttu -aihe?

Ja meidän bloggaajien kannalta tärkeä kysymys: Millä tavalla me jaksamme jatkaa bloggaamista alkuinnostuksen jälkeen? Miten säilyy bloggaamisen ilo?

4 kommenttia:

 1. Ei bloggaaminen ihan heti lopu. Varmin merkki on jatkuvasti mukaan tulevat uudet heränneet.

  Olen miettinyt itsekin aihetta omalta osaltani, lähinnä siltä kannalta, että aiheet loppuvat. Ja ne loppuvat, jos en touhota mitään missään.

  Tulin siihen johtopäätökseen, että sitten on aika loppuakin. Aika aikaansa kutakin - eikös vaan.

  Se on varma, että en kirjoita ikinä kolotuksista. Milloin kolottaa ylä- tai alapäästä, milloin mahasta, ja toimiiko kumpikaan pää minkälaisin väliajoin.

  Vanhainkodissa elämisestä voisin kyllä kirjoittaakin. Siellä saattaa olla vaikka kuinka mielenkiintoista elämää - tai sitten ei.

  Nyt kirjoitetaan niin kauan kun inspiraatio innoittaa ja on yhtään lukijaa.

  VastaaPoista
 2. Olen aivan samaa mieltä Helenan kansa - inspiraatiossahan se on, ja sitä saa myös muilta bloggaajiltakin. On niin monta erilaista blogeja, poliittisiä, kirjailijan, taiteilijan, valokuvaus, ja myös vanhenemista, sehän taåahtuu meille kaikille... katsopa http://www.timegoesby.net/

  Onnellista Uutta Vuotta, Pirkko, on ollut mukava tutustua ja toivon jatkuvaa blogi intoa!!

  VastaaPoista
 3. Hello

  Minulta eivät ainakaan aiheet lopu. Olen yhdistänyt kieltenopen blogin työhöni. Toinen blogini nimimerkillä Kops liittyy terapeutin identiteettiini. Kirjoittaminen on kolmas elementtini. Kun vielä keksitään miten tämän voi muuttaa maksulliseksi niin siirryn blogeihin kokonaan. Tosi kivan näköinen blogi sinulla, muuten. Puu näyttää sympaattiselta noissa kuvissa.

  VastaaPoista
 4. Hei,
  nämä ovat innostavia viestejä.

  Onnellista alkanutta vuotta 2006!

  VastaaPoista