perjantaina, heinäkuuta 21, 2006

Kohtaamisia nämäkin







Kuopiossa kohtasin nämä.

4 kommenttia:

  1. En ole viitsinyt pilata ärjyä imagoani paljastamalla, että olen hyvinkin eläinrakas. Nykyään meillä on undulaatteja.

    Olen myös harrastusluontoisesti kiinnostunut eläinten käyttäytymisestä. Kaupunkeihin tunkee ihmisten lisäksi myös eläimiä, esim. harakoita ja rusakoita.

    Urbanisoitunut eläin sallii ihmisen kävelevän OHI hyvinkin läheltä, ja hermostuu vasta ihmisen pysähtyessä. Keskustan kerrrostalon pihaan on jumiutunut rusakko. Se sallii ihmisen olevan 3 metrin päässä, mutta hermostuu, jos ihminen palaa sen luo.

    VastaaPoista
  2. Eläinrakkautesi ei tule ollenkaan yllätyksenä. Se sopii hyvin imagoosi.

    Eläimet kaupungeissa ja jopa miljoonakaupungeissa ovat kiehtova ilmiö. Tietenkin lokkiparvi räkättämässä naapuritalon katolla kello viiden maissa ei herätä varsinaisesti ihastusta.

    Tuo koira oli minusta erityisen ystävällisen näköinen eläin. Kuitenkin sen omistaja sanoi sen tulleen vihaiseksi vieraille ihmisille. Sitä on nähtävästi kiusattu.

    Puhuttelin sitä kuitenkin varovaisesti ja kaukaa, kun en tunne koiria lähemmin. Siksi kohtaamisemme sujui ystävällisissä merkeissä.

    VastaaPoista
  3. Mahtoiko sorsaperhe olla Väinölänniemeltä? Heinäkuun alussa sorsaemolla oli 6-7 poikasta, viinijuhlien loppukarkeloissa niitä näkyi enää kaksi...

    Kuopion sorsat, etenkin Haapaniemen venesatamassa ja Valkeisenlammella oleilevat, tulevat syömään ihan kädestä. Jos tekee "koiratempun" eli tiputtaa ilmasta leivänpalan, sorsa räpistelee itsensä ilmaan että ehtii ensimmäisenä ruuan nappaamaan.

    VastaaPoista
  4. Nämä olivat Sammakkolammella Puijonlaaksossa. Sieltä tuli kauniita kuvia, joita en ole ehtinyt vielä laittamaan blogiin tai Flickriin.

    VastaaPoista