keskiviikkona, syyskuuta 20, 2006

Orkideat syyskuussa 2006

DSC05871


Sumukuvat

8 kommenttia:

  1. Painovirhe paholainen iski edelliseen kommenttiin.

    Eli kauniita orkideoita. Omani kukkivat jo alkukesällä.

    VastaaPoista
  2. Meidän orkideat kukkivat tavallisesti koko kesän, monta kuukautta. Nyt vain nämä kaksi orkideaa ovat kukkineet elokuusta lähtien. Tämä johtuu varmaankin poikkeuksellisen kuivasta kesästä.

    Olisi täytynyt pitää vesimaljoja orkideoiden välissä, jotta niistä olisi noussut kosteutta kukkiin. Vasta vähän aikaa sitten tein sen.

    Nyt on sumu. Orkideat kukoistivat myöhään illalla - vai oliko se jo aamua - kai juuri tämän kosteuden vuoksi. Ikkunastakin maisemaa näyttää tropiikilta. Otin muutaman kuvankin.

    VastaaPoista
  3. Tekstissä on nyt linkki sumukuviin.
    Blogisisko

    VastaaPoista
  4. Upeita kukkia! Kysynkin sinulta, joka olet kokenut ja hyvin menestynyt orkidean hoidossa. Mitäs siinä vaiheessa tehdään kun kukat ovat lakastuneet? Nypitäänkö ne pois, entä mistä kohtaa vai annetaanko olla? Omani on siinä vaiheessa.

    VastaaPoista
  5. Kukat voi nyppiä pois, siis koko kukan, ei vain lehtiä. Usein kukat kyllä putoavat pois itsestään. Kukat ovat aika kauniita siinäkin vaiheessa.

    Vartta ei tarvitse katkaista, paitsi jos se kuivuu. Joskus koko varsi kuivuu, joskus vain yläosa. Vartta voi leikata siihen asti, jossa alkaa vihreä osa.

    Muutaman kuukauden kuluttua orkideasi kukkii varmaan uudelleen.

    Blogisisko

    VastaaPoista
  6. Thank you, Roland.
    Mille fois merci!

    VastaaPoista
  7. Olen koonnut yksinkertaisia orkideanhoito-ohjeita tässä linkissä olevan kirjoituksen kommenttiin.

    http://amnellanna.blogspot.com/
    2005/12/ketjugalleriaan-mit-on-edesssi.html

    Suomessa on ainakin kaksi orkideayhdistystä. Tutustu niiden sivuilla oleviin ohjeisiin. Netistä löytyy paljon tietoa orkideoista.
    Blogisisko

    VastaaPoista